Advertentie

Hebban vandaag

Algemeen /

Een vliegende start met de Hebban Reading Challenge 2018 Kick-off! - laatste dag!

door Hebban Crew 67 reacties
Met oudejaarsavond voor de deur is hét moment voor goede voornemens aangebroken. Op Hebban gaan we massaal ons voornemen om 'meer fijne boeken te lezen' gestalte geven. Vandaag is het officiële startsein met de Hebban Reading Challenge 2018 Kick-off. Of je je al hebt aangemeld of nog moet aanmelden, het maakt niet uit: iedereen die zich inschrijft of heeft ingeschreven maakt kans op een van de boeken in deze Kick-off-actie van je favoriete boekensite. Je hoeft de boeken die je wilt lezen alleen maar toe te voegen aan je 'Wil ik lezen' plank en aan te vinken dat dit boek meedoet voor de Hebban Reading Challenge 2018. Uiterlijk 10 januari weet je of je hebt gewonnen.

Hoe bedoel je een vliegende start? 
We geven ruim 200 boeken weg!

Zet de boeken die je graag zou willen lezen op je Wil ik lezen-plank voor de Reading Challenge 2018. 

Update 2 januari 2018: Ooooh, nieuwe titels toegevoegd! Wat een akelige mensen zijn wij, de keuzestress is al zo bijzonder hoog. Heb jij je formulier al ingevuld en dus ook al verteld welk boek je het liefste wilt winnen, maar wil je nóg liever een van de nieuw toegevoegde titels winnen, dan wissel je ze gewoon even om op je Wil ik lezen-plank voor de Challenge. De ene eruit, de ander erop. Succes en veel plezier met de voorpret. De titels die later gaan verschijnen, worden ook pas later verzonden.

Boek #1: Donnybrook van Frank Bill

Donnybrook is een mengeling van pure adrenaline, rauwe humor en het over the top geweld van Quentin Tarantino en de hick fiction van Cormach McCarthy en Donald Ray Pollock. Frank Bill schetst met scherpe pen een wereld die stevig verankerd is in de realiteit, maar tegelijkertijd niet onderdoet voor spectaculaire Hollywoodfilms.

Boek 2: De verloren familie van Jenna Blum

In De verloren familie vertelt Blum het verhaal van Peter Rashkin, een van oorsprong Duitse overlever van de Holocaust die in de Verenigde Staten zijn leven opnieuw probeert op te bouwen. Met de hulp van Joodse medestanders weet hij zich op te werken tot restauranteigenaar in hartje New York. Hoewel Peter de Tweede Wereldoorlog overleefde, laten de herinneringen aan zijn verloren familie zich niet verdringen.  

Boek 3: Niemand heeft het gedaan van Diane Broeckhoven

Bonnie wordt opgevoed door haar jonge moeder, vader heeft het laten afweten toen hij hoorde dat zijn schoolvriendinnetje zwanger was. Het meisje heeft een sterke band met haar moeder, die een winkeltje in tweedehands kinderkleren heeft. Ze slapen in hetzelfde bed, doen samen de huishouding, ze zijn een soort twee-eenheid. Bonnies oma en overgrootmoeder, overoma, wonen in dezelfde straat. Ze groeit dus op in een vrouwenwereld. Geen wonder dat haar 'denkbeeldige vriendje', een soort alter ego, ook een meisje is. Deze mini-uitgave van Bonnie noemt zichzelf 'Niemand'. Een man komt in het leven van Bonnies moeder. Het meisje is helemaal overstuur. Ze wil die man niet.

Boek 4: Het meisje in het ijs van Robert Bryndza

Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Het slachtoffer, de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown, leek het perfecte leven te leiden. Haar vader is een belangrijk en invloedrijk man, haar verloofde een gerespecteerd zakenman. Toch lijken er duistere geheimen te zijn. Werden die het meisje fataal?

Boek 5: Marionet van Daniel Cole (verschijnt half februari)

Rechercheur Emily Baxter krijgt te maken met een nieuwe zaak die haar akelig bekend voorkomt: een lichaam dat in dezelfde onmogelijke houding is opgehangen aan draden als bij de Ragdoll-moorden. Dit keer ligt het lichaam echter aan de andere kant van de wereld, en met het woord LOKAAS in de borst gekerfd. Terwijl de media-aandacht steeds groter wordt, moet Baxter helpen bij een andere moordzaak. En dan treft ze eenzelfde soort moord aan: nu staat het woord POPPEN op de borst. Voor wie is het lokaas bedoeld, en wie zijn de poppen? Maar nog belangrijker, wie heeft de touwtjes in handen?

Boek 6: Onzuiver van Sarah Dalton

In het Groot-Brittanië van de toekomst is perfectie te koop. Rijke ouders laten door het Ministerie voor Genetische Perfectionering perfecte kinderen maken. Mensen zonder 'schoon' DNA zijn Onzuiver en worden als slaaf gebruikt. De Operatie die voorkomt dat Onzuiveren nog kinderen kunnen krijgen, is verplicht.

Boek 7: Laat los mijn hand van Edward Docx

In deze geweldige roadnovel gaat het in feite over de elementaire vragen in het leven en wat er uiteindelijk werkelijk toe doet. ‘Ontroerend’ dekt geenszins de lading, dit boek knalt recht je hart in en laat je na lezing verweesd achter. Docx heeft een uiterst actueel verhaal geschreven en de meest onweerstaanbare en onuitstaanbare personages gecreëerd, rijkgeschakeerd als het leven zelf.

Boek 8: On the Bright Side van Hendrik Groen

Another life-affirming, hilarious and heartwarming fictional diary from the world's most beloved octogenarian and international bestseller Hendrik Groen. Together with his fellow members of The Old-But-Not Dead Club, Hendrik is more determined than ever to wreak havoc. So when rumours surface that the home is set for demolition, it's up to them to stop it — or drop dead trying ... Let op: Engelstalig!

Boek 9: Heb jij haar gezien van Sophie Hannah

Cara Burrows verlaat uitgeblust haar man en kinderen, en vlucht naar een wellnessresort. Als ze daar uitgeput haar hotelkamer betreedt blijkt die al bezet. Het foutje van de receptionist doet Cara twijfelen; het meisje dat ze springlevend in de kamer heeft gezien is iemand die ze niet gezien kán hebben: de vermoorde Melody Chapa, wier ouders een levenslange gevangenis uitzitten voor de moord op haar. Cara raakt verwikkeld in een web van leugens en intrige, een gevaarlijk web.

Boek 10: Prooi van Lydia van Houten

De Nederlandse studente Evy woont samen met een groepje excentrieke jongeren in Londen. Sinds haar intrek wordt Evy achtervolgd door nachtmerries en hallucinaties. Alleen medestudente en acteursdochter Lily-Rose Summers trekt zich het lot van de Nederlandse aan. Als Evy in de financiële problemen komt en haar huur niet meer kan betalen, stelt Lily-Rose haar voor aan familievriend en regisseur Martin Dumont. Hij biedt Evy een hostessbaan aan op zijn plezierjacht: Live X. Dan is Evy getuige van een gruwelijke moord. Ze zit onder het bloed, maar vreemd genoeg kan ze zich niets herinneren. Dit is pas het begin van een reeks bizarre voorvallen...

Boek 11: Verras me van Sophie Kinsella (verschijnt 27 februari)

Noor Houtakkers, acquirerend redacteur The House of Books: 'We hebben geen favoriet, alle feelgoodauteurs zijn ons even dierbaar, maar van de buitenlandse feelgood is Sophie Kinsella wel de koningin te noemen. Kinsella is wereldberoemd geworden met haar Shopaholic-serie, maar dit jaar gooide ze hoge ogen met Mijn niet zo perfecte leven. Ook komend jaar, eind februari om precies te zijn, verschijnt een nieuwe roman haar hand: Verras me.'

Boek 12: Menthol van Frank Krake

Menthol is het waargebeurde verhaal over de eerste donkere man in Hengelo (halverwege de jaren twintig van de vorige eeuw), die trouwde met een blanke welgestelde mannequin, en Nederland leerde tandenpoetsen. Auteur Frank Krake is hét voorbeeld van een succesvolle selfpubber. Het boek stond wekenlang in de Bestseller 60 en werd de verrassende tweede bij de Hebban Awards voor beste non-fictie, direct achter de megabestseller Ma van Hugo Borst.

Boek 13: Tot je valt van Lidewij Martens

Tot je valt is een hartverscheurend mooie roman over een dochter en haar vader die machteloos moet toezien hoe zij hem ontglipt. Het is de tweede roman van Martens die is verschenen bij HarperCollins. Ze debuteerde in 2012 bij uitgeverij Cargo en schreef dit jaar ook een exclusief luisterboek voor Storytel Originals.

Boek 14: Aldus Sybren van Micha Meinderts

Sybren verhuist na twintig jaar Amerika terug naar Rotterdam, waar niemand hem kent en niemand weet dat hij tot drie jaar geleden nog door het leven ging als vrouw. In zijn nieuwe land, zijn nieuwe lijf en in zijn nieuwe rol als single homoman probeert Sybren uit te vinden wat hij wil, en met wie. En terwijl hij, getergd door heimwee en twijfel, langzaam nieuwe vrienden maakt, komt Sybren erachter dat een nieuwe start niet zo simpel is.

Boek 15: Voor ik je loslaat van Marieke Nijkamp

Voor ik je loslaat is het tweede boek van Marieke Nijkamp die in Amerika doorbrak als YA-auteur. Een paar dagen voordat Corey terugkeert naar haar geboorteplaats Lost Creek in Alaska om haar beste vriendin op te zoeken, wordt deze dood aangetroffen - drijvend onder het ijs. Corey is er kapot van en kan niet geloven dat Kyra zelfmoord heeft gepleegd, zoals iedereen beweert.  

Boek 16: Voltooid van Mariska Overman

Een onbekende man wordt dood aangetroffen in het bos. Uit zijn borst steekt een tak met een witte vlag: KLAAR. Isabel Dieudonné, specialist postmortale zorg, ex-rechercheur én halfzus van een veroordeelde moordenaar, wordt bij de zaak betrokken. Wie heeft deze bizarre moord gepleegd, en vooral: waarom? Welke boodschap wil de dader overbrengen? En misschien belangrijker nog... blijft het bij dit ene slachtoffer?

Boek 17: Een ondertoon van liefde van Kate Paris

De dag waarop Ivy Jansen haar grootste ambitie waar zou maken, werd de dag waarop ze alles verloor. Haar toekomstdroom. Haar grote liefde. Haar zelfvertrouwen. Gebroken vlucht ze vanuit Amerika terug naar Nederland, waar ze veiligheid zoekt in de nachtclub van jeugdvriend Bernd. Haar collega's ontdekken al snel dat ze een bijzondere gave heeft als het aankomt op het herkennen van wijn en verleiden haar tot het spel 'The kiss of the bottle' ...

Boek 18: Camino van Graeme Simsion (verschijnt half februari)

Camino van Graeme Simsion (Het Rosie Project) en Anne Buist is een humoristische feelgoodroman over vriendschap, familie, liefde en de grote uitdagingen van het leven. Wat maakt het leven de moeite waard? En wat is het verschil tussen het leven dat je leeft en het leven dat je kiest?

Boek 19: Het meesterwerk van Geir Tangen (verschijnt 1 februari)

Journalist Viljar Ravn Gudmundsson ontvangt een mail van iemand die aankondigt als scherprechter het leven van een vrouw op zal eisen. Als de vrouw de volgende dag vermoord wordt aangetroffen, realiseert Viljar zich dat het bloedserieus was. Zeker als hij na door de politie ondervraagd te zijn weer een aankondiging ontvangt. Inspecteur Lotte Skeisvoll moet op jacht naar een achteloze seriemoordenaar die eropuit lijkt de politie te willen tergen. Maar is hij wel zo achteloos?

Boek 20: Het huis vol van Anita Terpstra (verschijnt 25 februari)

Anita Terpstra schreef eerder een aantal thrillers en met Het huis vol debuteert ze met een autobiografisch verhaal. 17 januari 1945, de geboortedatum van Martje, het oudste kind van Hendrik en Antje Borger. Na Martje zullen nog dertien kinderen volgen. Een van die veertien kinderen is de moeder van Anita Terpstra. Het huis vol geeft een indrukkend beeld van het grote gezin in het naoorlogse Nederland van de jaren vijftig tot diep in de jaren zeventig en verschaft inzicht in de emoties van de generaties die opgroeiden in grote gezinnen.

Boek 21: Ik kan er nét niet bij van Sander Verheijen

Sander is de vader van de tweelingbroers Willem en Maurits. In Ik kan er nét niet bij vertelt hij het hartverscheurende verhaal van zijn eerste jaren als vader van deze bijzondere tweeling. De een werd geboren met een zware hersenbeschadiging, de ander heeft autisme. Ik kan er nét niet bij is een ontroerend, maar vooral hoopvol en humoristisch boek. Het AD beoordeelde het met 5 sterren: ''Een kunstwerk zo authentiek in zijn schijnbare eenvoud dat je je afvraagt waarom zoiets nu pas geschreven is.'

Boek 22: Het Pauluslabyrint van Jeroen Windmeijer

Wanneer de burgemeester van Leiden het startschot wil geven voor het plaatsen van ondergrondse vuilcontainers, stort hij met graafmachine en al drie meter de diepte in. Daar blijkt zich een ondergronds gangenstelsel te bevinden. Ook wordt er een jongen gevonden. Hij lijkt niet gewond, maar toch zit hij onder het bloed. Als kort daarop universitair docente Judith Cherev en hoogleraar Arnold van Tiegem verdwijnen, ziet archeoloog Peter de Haan zich gedwongen op onderzoek uit te gaan. Hij stuit op een deel van de vaderlandse geschiedenis dat niet voor niets eeuwenlang verborgen was gebleven. Leiden schudt op zijn grondvesten. Hora est, maar wiens uur heeft geslagen? 

Boek 23: Verleiding van Erin Watt

Verleiding is het eerste deel in de youngadultserie De Royals van Erin Watt. De 17-jarige Ella is een echte overlever: met dubieuze baantjes –stripteasedanseres – knoopt ze sinds haar moeders overlijden de eindjes aan elkaar. Ella is vastbesloten haar leven op orde te krijgen. Dan verschijnt Callum, de puissant rijke vader van 5 onweerstaanbare zoons. Ook Callum is vastbesloten: hij wil Ella uit haar armoede verlossen. Ella besluit op Callums landgoed in te trekken, waar haar een gemengde ontvangst wacht: haat en liefde wisselen elkaar af. Krijgt Ella haar leven ooit op orde?

Ja, dat wil ik wel, hoe werkt het?

De Kick-Off giveaway voor de Challenge is afgelopen. Er is op 12 januari begonnen met het verzenden van de boeken (met uitzondering van de boeken die later verschijnen uiteraard). Winnaars hebben géén bericht in de mail ontvangen, dus het blijft spannend tot je de plof op de mat hoort. Veel plezier met je boek als je gewonnen hebt en zo niet: elk weekend lichten we een challenge categorie uit, inclusief winactie!

De Hebban Reading Challenge 2018

Doe je nog niet mee aan de Hebban Reading Challenge 2018? Breng daar meteen verandering in! Kies je leesdoel voor het jaar 2018, laat je inspireren door Hebban en je medelezers, inspireer op jouw beurt weer anderen en lees, lees, lees!

Start je challenge! of kijk eens rond op het speciale Challenge-kanaalOver de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Een vliegende start met de Hebban Reading Challenge 2018 Kick-off! - laatste dag!

 

Gerelateerd

Overig

Kick-off Reading Challenge 2018

op 28 december 2017 door Hebban Crew 22 boeken 16 volgers 2 reacties 1 like
Gesponsorde boeken