Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Community /

Hebban Reading Challenge 2019: de thema's (1)

door Hebban Crew 81 reacties
Het is bijna zo ver, de start van de Hebban Reading Challenge 2019! Vanaf 1 januari kun je boeken voor je Challenge afvinken. In het nieuwe jaar hebben we twaalf thema's voor je, waarvan we er elke maand eentje uitgebreid behandelen om jou te inspireren bij je keuzes. Bepaal nu je leesdoel voor 2019 en ga de Challenge aan!

De thema's van januari tot en met juni

Januari - Lees een boek dat je persoonlijk wordt getipt door de Hebban Boekentipper

Achter de Hebban Boekentipper schuilen tientallen fanatieke lezers, recensenten en boekverkopers. Zij zitten dagelijks klaar om jou van leestips te voorzien, op basis van drie favoriete boeken en verdere informatie die jij geeft. Je kunt zelf kiezen welke hulplijn je inschakelt: De Specialisten, De Genreclubs of De Boekverkopers. Let op: De hulplijnen werken heel hard om iedereen van tips te voorzien en proberen daarbij zo veel mogelijk mensen te helpen. Vanwege de drukte in deze themamaand moeten we dubbele (of driedubbele of vierdubbele) tippers helaas verwijderen.

Wil jij je boekentipper graag bedanken voor de mooie tip die je hebt gekregen? Dat kan hier. Extra leuk is het als je na het lezen een recensie schrijft en daarin je boekentipper bij naam noemt en bedankt (ook als het boek uiteindelijk toch niet bevalt, want dat kan natuurlijk altijd. Smaken verschillen).

Februari - Lees een populair leesclubboek

Op Hebban organiseren we jaarlijks bijna 150 leesclubs, waar duizenden lezers aan meedoen. Sommige boeken worden bejubeld door de deelnemers en soms vallen er ook wat kritische noten in de discussie. Kies een boek dat in de Hebban Leesclubs of in een andere (online of offline) leesclub hoge ogen heeft gegooid.

Maart - Lees een prijswinnend boek

Er zijn heel, heel, heel veel prijzen en bekroningen voor literatuur, maar ook voor andere genres. In Nederland en Vlaanderen voor de oorspronkelijk Nederlandstalige boeken, maar ook in het buitenland, wereldwijd soms, waarbij winnende titels meestal zeer vlot vertaald worden, als ze al niet beschikbaar zijn. Bekijk onze lijst en pik er een oudere winnaar uit of hou actuele prijsuitreikingen in de gaten en lees een kersverse awardwinnaar. Literaire awards die niet in onze lijst staan, voldoen natuurlijk ook!

April - Lees eens wat anders

Deze maand is al jaren de maand waarin we onszelf uitdagen tot het lezen van een boek dat we normaal niet zouden oppakken. Een ander genre, een andere auteur, een andere sfeer. Je kunt hier de Boekentipper voor inzetten en in de toelichting expliciet vragen om een genre dat je normaal niet leest. Maar je kunt ook een vriendin of vriend die een heel andere smaak heeft eens vragen wat zij jou zouden willen aanraden. Spannend!

Mei - Lees een boek met een link met de actualiteit

Kijk het nieuws, lees de krant en zoek een boek bij een item dat jou ontzettend aanspreekt en waar je graag meer over zou willen lezen. Soms krijg je prachtige titelsuggesties aangereikt in TV- en radioprogramma's en kranten. Bij dit thema past zowel fictie als non-fictie.

Juni - Lees een debuut of doorbraakboek van een Nederlandse of Vlaamse auteur

De Week van de Debutant vindt plaats in deze maand en daarmee zul je voldoende inspiratie kunnen vinden voor dit thema. Debutanten komen soms moeilijk aan lezers, omdat hun naam nog geen belletje doet rinkelen. Ga de uitdaging aan en lees een debuutroman. Je kunt kiezen uit alle debuten, uit alle genres, ook oudere debuten van inmiddels zeer sucesvolle auteurs.

Morgen volgen de thema's voor de maanden juli tot en met december!

Veelgestelde Vragen

Móet ik binnen die thema's lezen?

Welnee! Je leesdoel, dus het aantal boeken dat jij wilt gaan lezen in 2019, is de eigenlijke Hebban Reading Challenge. Hoe je dat invult mag je helemaal zelf weten. Wij geven je met deze twaalf thema's inspiratie en suggesties, maar als jij graag de boeken uit je boekenkast op alfabetische volgorde wilt lezen of alleen maar klassiekers wilt lezen of een andere voorkeur hebt, dan is dat helemaal goed. Elk boek dat op Hebban staat kun je afvinken voor je Challenge.

Moet ik een thema ook echt in die maand lezen?

Nee, wij plannen onze inspiratieweekenden voor de twaalf Challengethema's in in de genoemde maanden, maar jij kunt de thema's afvinken wanneer jou dat past.

Kan ik zelf boeken kiezen bij elk thema?

Ja, dat kan, mag en raden we zelfs aan. Wij bieden je inspiratie en suggesties, maar zelf op zoek gaan naar een passende titel is natuurlijk minstens zo spannend.

Maar ik lees veel meer!

We hebben dit jaar gekozen voor een standaardaantal van twaalf boeken in de Challenge en dus ook twaalf bijpassende thema's. De gemiddelde Challenge die lezers op Hebban aangaan is hoger, maar we willen dolgraag dat iedereen kan, wil en durft mee te doen. Het is immers geen wedstrijdje, niet met elkaar en ook niet met jezelf. De drempel hebben we dus flink verlaagd. Voor de veellezers die wél graag een uitgebreide checklist willen afvinken, volgen nog verrassingen.

Is mijn Challenge wel hoog genoeg?

De minimale Challenge die je aan kunt gaan op Hebban is vijf boeken. En dat is geweldig. Als jij om de een of andere reden moeilijk toekomt aan het vinden van een uurtje rust om een boek te lezen, dan is elk boek meegenomen. Laat je niet gek maken door enorm hoge Challenges die je langs ziet komen. We hebben allemaal ons eigen leven en onze eigen drukte, schema's, planningen, werk, hobby, kinderen, et cetera. Kies een leesdoel dat bij jou past en dat jij op een comfortabele manier denkt te kunnen halen.

Is zo veel mogelijk boeken lezen het doel?

Nee, het doel is inspiratie, plezier, samen nieuwe boeken ontdekken en vooral heel veel genieten. Haal jij je Challenge aan het einde van het jaar niet? Dat maakt niets uit, je hebt wél een mooi overzicht van je leesjaar en hopelijk heb je genoten.

Hoe ga ik die Challenge aan?

Je klikt op de button hieronder en je vult in het vakje het aantal boeken in dat jij wilt lezen (12 staat vooringevuld, maar dat kun je zo wijzigen) en klik op 'Meedoen!'. Dat is alles. Succes en veel plezier!

Meld je hier aan voor de Hebban Reading Challenge 2019

Meer Veelgestelde VragenOver de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Reading Challenge 2019: de thema's (1)