Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Community /

Hebban Reading Challenge #3 - De bekroonde boeken

door Hebban Crew 3 reacties
In de Hebban Reading Challenge 2019 hebben we twaalf thema's voor je, waarvan we er elke maand eentje uitgebreid behandelen om jou te inspireren bij je keuzes. In maart is dat 'Lees een prijswinnend boek'. Maar waar vind je die? Ontdek hier hoe je de bekroonde boeken in alle soorten en maten kunt vinden.

Reading Challenge 2019 | De thema's: jan-jun, jul-dec | Top 100 gelezen | Top 100 voorgenomen | FAQ | XXL Checklist

Download de Hebban Reading Challenge XXL Checklist

Maart - Lees een prijswinnend boek

Er zijn heel, heel, heel veel prijzen en bekroningen voor literatuur, maar ook voor andere genres. In Nederland en Vlaanderen voor de oorspronkelijk Nederlandstalige boeken, maar ook in het buitenland, wereldwijd soms, waarbij winnende titels meestal zeer vlot vertaald worden, als ze al niet beschikbaar zijn. Bekijk onze lijst en pik er een oudere winnaar uit of hou actuele prijsuitreikingen in de gaten en lees een kersverse awardwinnaar.

De Hebban Awards

De eerste awards die je eens kunt bekijken voor deze categorie zijn natuurlijk de verschillende Hebban Awards. Tot en met 2017 organiseerden we de Hebban Awards. Vorig jaar mochten de verschillende Genreclubs het stokje van de Hebban Crew overnemen en wezen de lezers de eerste zeven Hebban Clubprijs-winnaars aan. Ook een heel uitdagende optie voor deze categorie is de Hebban Debuutprijs. Debuten zijn altijd spannend om te lezen, leuk om een nieuwe auteur te leren kennen!

De Hebban Awards (incl. Debuutprijs)

De Hebban Clubprijzen 2018

Meer awards en prijzen

De Nobelprijs voor de Literatuur wordt aan een auteur uitgereikt en niet aan een specifiek boek, maar die zou je prima kunnen meenemen voor deze categorie. Kies dan gewoon een boek van een Nobelprijswinnende auteur. In 2018 is de prijs wegens onrust in de gelederen niet uitgereikt, maar in de herfst van 2019 volgen er maar liefst twee!

Andersoortige bekroonde boeken, oud en nieuw, vind je hier. Laat je inspireren. Literaire awards die niet in onze lijst staan, voldoen natuurlijk ook! Laat onder dit artikel weten welk prijswinnende boek je hebt uitgekozen voor je Challenge!

Lees meer ...

Bekijk het januari-thema: Lees een boek dat je getipt is door de Hebban Boekentipper.

Bekijk het februari-thema: Lees een populair leesclubboekOver de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Reading Challenge #3 - De bekroonde boeken