Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Hebban recensie top 10 - december

Op Hebban Literatuur en Romans lichten we elke maand tien recensies uit, die vorige maand zijn geschreven door onze Hebban-recensenten. Recensies die opvallen vanwege het overtuigende oordeel of de mooie schrijfstijl. Bekijk hier de Hebban Literatuur recensie top 10 van december.

Pippa Ravensteijn over De evolutie van een huwelijk - Rebekka W.R. Bremmer ****

"Het open einde is onbevredigend maar tegelijk een bewijs van Bremmers vakmanschap. Je wilt weten hoe het exact afloopt met de personages. Het verhaal houdt je nog bezig nadat je het boek uit hebt en dat is knap."

Kanta Dihal over De voorlezer van 6:27 - Jean-Paul Didierlaurent ****

"Didierlaurent neemt deze fragmenten in het boek op: bladzijden van thrillers, oorlogsromans, zelfs van een pornoboek. Gek genoeg leidt dit niet af van het verhaal: de fragmenten hebben op de lezer hetzelfde effect als op Guylains toehoorders. Het zijn ontsnappingen van tien minuten die de terugkeer naar Guylains kille wereld confronterend maken."

Alex Hoogendoorn over Twee wegen (heruitgave) - Per Petterson *****

"Per Petterson heeft een ontroerend, meeslepend boek geschreven in een prachtige schrijfstijl, die maakt dat je zinnen wilt inlijsten. Maar niet enkel de schrijfstijl en de prachtige oneliners maken het boek wat het is. Ook de beeldende passages hebben ieder een betekenis en geven de roman een extra dimensie. Deze psychologische roman is tot in de puntjes uitgewerkt."

Gerd Boeren over Vrij - Willy Vlautin ****

"Vrij gaat over mensen, over ouders en kinderen, over geliefden, over zorgen voor jezelf en voor je medemens. Het gaat over overtuigingen. Het gaat over de Amerikaanse maatschappij en hoe moeilijk hardwerkende mensen het in die maatschappij kunnen hebben. Het is geen vrolijk maar wel een eerlijk en waarachtig verhaal. Bovendien gloort er hoop. Hoe moeilijk het leven ook kan zijn, het gaat altijd verder."

Maritza Dubravac over Weg met Eddy Bellegueule - Edouard Louis ***

"
Ondanks de niet altijd vloeiend lopende zinnen is Weg met Eddy Bellegueule de moeite waard om te lezen. Het is een bij vlagen krachtig debuut en belooft zeker veel goeds voor Louis’ toekomst als romancier."

Ben Rogmans over De stamhouder - Alexander Münninghoff *****

"Al lezend val je van de ene verbazing in de andere en begin je als vanzelf stilletjes op zoek te gaan naar inconsistenties en ongerijmdheden. Want: het kàn niet waar zijn."

Soraya Vink over Londen na middernacht - Augusto Cruz ****

"Augusto Cruz bewandelt de weg van het magisch realisme, doordat hij normale en alledaagse gebeurtenissen met een overdreven oog voor detail beschrijft. Niet gek als je bedenkt dat de auteur zelf een verwoed filmliefhebber is, waardoor hij zijn eigen literaire werk transformeert in een visueel spektakel dat zich afspeelt in het hoofd van de lezer."

Jan Jorna over De hond - Joseph O'Neill
***

"Het grote nadeel van de gekozen stijl is, is dat het ook een grote stempel op de leesbaarheid drukt, waardoor het lezen van de roman een behoorlijk doorzettingsvermogen van de lezer vergt."

Stefan van Mierlo over De laatste nacht van de aarde - Charles Bukowski ****

"Met zijn rauwe kijk op de werkelijkheid is Bukowski een verademing voor mensen die zich afvragen waarom de rest van de wereld krankzinnig is en zij niet. Het zwelgen in zelfmedelijden van de schrijver zou een stijlfiguur kunnen zijn. Als het dat niet is, is het hem vergeven."

Ellen IJzerman over Glow - Ned Beauman *****

"
Ondanks die 'grote' onderwerpen verliest het verhaal nergens vaart omdat Beauman op precies het juiste moment vol gas geeft om volledig uit de bocht te vliegen."

Klik hier voor meer recensies.Over de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Hebban recensie top 10 - december

 

Gesponsorde boeken