Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Community /

Nieuwe opzet voor Hebban Schrijfwedstrijden: Speculatief, Spannend, Literair of Thematisch

door Hebban Crew 17 reacties
Onder de noemer Hebban Schrijfwedstrijden gaan we schrijftalent in 2023 nog een groter podium bieden binnen onze lezerscommunity en organiseren we maar liefst vier grote schrijfevenementen: elk kwartaal één!

Naast de bekendste schrijfwedstrijd voor speculatieve verhalen, de Harland Awards, komen er schrijfwedstrijden voor spannende verhalen (voorheen De Zilveren Strop) en literaire verhalen. Ook zal er jaarlijks een thematische schrijfwedstrijd worden georganiseerd. Voor de genre-schrijfwedstrijden zijn we op zoek naar aansprekende namen. Een beetje zoals de Harland Awards, die genoemd is naar Paul Harland, één van de voorvechters van het speculatieve genre in Nederlandse taalgebied, die in 2003 vermoord werd, waarna de Millenniumprijs naar hem vernoemd werd.

Zet de deadlines vast in je agenda!

Dit is de Hebbanschrijfkalender voor 2023:

  • Thrillerschrijfwedstrijd: deadline 5 maart
  • Literatuurschrijfwedstrijd: deadline 2 juli (let op: dit was oorspronkelijk 16 april)
  • Themaschrijfwedstrijd: deadline wordt nog bekendgemaakt
  • Harland Awards: deadline 8 oktober

In komende jaren zal de deadline van de Thrillerschrijfwedstrijd in januari liggen, om de cyclus zo gelijkmatig mogelijk te maken. Voor dit jaar hebben we gekozen om de deadline wat op te schuiven, omdat we niet eerder dan vandaag het schrijfwedstrijdenplan aan jullie uit de doeken konden doen en auteurs wel de tijd moeten hebben om een goed verhaal te schrijven.

Let op: in februari 2023 is besloten wat meer tijd te nemen voor de Literatuurwedstrijd en de Themawedstrijd nog even uit te stellen.

De Hebban Schrijfwedstrijden vind je hier. Binnenkort wordt deze pagina aangevuld met informatie over alle schrijfwedstrijden en de reglementen.

Vier schrijfwedstrijden, één aanpak

De opzet van elke schrijfwedstrijd is hetzelfde: ongeveer twee weken voor de deadline komt er een artikel online met het inzendformulier. Het maximum aantal woorden per verhaal is 7.500 woorden. Deelnamegeld is 10 euro per verhaal en een auteur mag maximaal twee verhalen inzenden. De schrijver van het beste verhaal wint 1.000 euro (let op: dit was oorspronkelijk 500 euro, maar dat is in februari 2023 verdubbeld), de vier runners-up ontvangen 50 euro als publicatievergoeding. Elk verhaal krijgt feedback van de voorselecteurs en de top-15 ook van de jury. De vijf beste verhalen worden gebundeld en gepubliceerd in een e-book, gratis te downloaden voor leden van Hebban.

Naast de vier grote wedstrijden blijven we ook kleinere schrijfwedstrijden organiseren, zoals de populaire 100-woorden-schrijfwedstrijden.

Bedenk een naam voor de schrijfwedstrijden voor literaire verhalen!

We zoeken een aansprekende naam, met een duidelijke achtergrond (of een link met het genre). Belangrijk is dat de naam (of een deel ervan) niet al door een andere organisatie gebruikt wordt, of er een is waar copyright op rust. Heb je een goed idee voor een naam die we niet mogen missen, vul dan dit formulier in. Update: de schrijfwedstrijd voor spannende verhalen heeft inmiddels een naam gevonden: de Goeken Prijs!

De inzendperiode is inmiddels verlopen.Over de auteur

Hebban Crew

2529 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Nieuwe opzet voor Hebban Schrijfwedstrijden: Speculatief, Spannend, Literair of Thematisch