Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Thrillerprijs 2022 shortlist: De perfecte engel van Eva Nagelkerke

door Hebban Crew 11 reacties
Van 2 tot en met 6 april wordt elke dag een genomineerd boek bekendgemaakt dat op de shortlist van de Hebban Thrillerprijs 2022 staat, vijf stuks in totaal. Een honderdkoppige lezersjury stelde de genomineerden samen uit de 15 longlist-titels. Vandaag onthuld: 'De perfecte engel' van Eva Nagelkerke.

De Hebban Thrillerprijs is geen publieksprijs maar een lezersjuryprijs, naar voorbeeld van de Hebban Debuutprijs. De prijs heeft een lange geschiedenis en wordt in de huidige vorm in 2022 voor de derde keer uitgereikt. Eerdere winnaars zijn Anya Niewierra met Het bloemenmeisje (2020) en Toni Coppers en zijn co-auteur Annick Lambert met Val (2021). De winnaar wordt bekendgemaakt op De Avond van het Spannende Boek aan de vooravond van de Nederlandse Thriller Tiendaagse van 10 tot en met 19 juni.

Genomineerd voor de Hebban Thrillerprijs 2022

De perfecte engel

Eva Nagelkerke

Noodgedwongen accepteert Lisa een baan als inwonende nanny. Ze moet wel, want na een heftige relatiebreuk staan zij en haar dochtertje op straat. Gelukkig blijkt Bo, het meisje voor wie ze moet zorgen, een schatje. Toch bekruipt haar al snel een unheimisch gevoel. Is die extreme bezorgdheid van Bo’s moeder wel normaal? En waarom wordt het meisje elke nacht gillend wakker? Wanneer Lisa merkt dat er iemand aan haar spullen komt en ze dreigende appjes ontvangt, wordt het duidelijk: iemand wil haar uit de buurt hebben. Ze moet hier weg, maar kan ze de weerloze Bo wel achterlaten?

Ook genomineerd voor de Hebban Thrillerprijs 2022

De Avond van het Spannende Boek

Van 10 tot en met 19 juni wordt op Hebban voor de negende keer de Nederlandse Thriller Tiendaagse gevierd met daarin extra aandacht voor Nederlandstalige misdaadauteurs. Voorafgaand aan de tiendaagse organiseert Hebban in samenwerking met de Stichting Gouden Strop en de Bibliotheek Utrecht op 9 juni een nieuwe editie van De Avond van het Spannende Boek. Tijdens dit evenement worden de belangrijkste Nederlandse Thrillerprijzen uitgereikt, waaronder de Hebban Thrillerprijs en de Gouden Strop.

Wat vind jij van De perfecte engel van Eva Nagelkerke?Over de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Thrillerprijs 2022 shortlist: De perfecte engel van Eva Nagelkerke

 

Gerelateerd

Over

Eva Nagelkerke

Eva Nagelkerke

Eva Nagelkerke is de schrijversnaam van de zussen Alexandra en Victoria Nagelker...