Meer dan 4,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Thrillerprijs 2022 shortlist: Lenoir van Bas Haan

door Hebban Crew 22 reacties
Van 2 tot en met 6 april wordt elke dag een thriller bekendgemaakt die de shortlist van de Hebban Thrillerprijs 2022 heeft behaald. Met de hulp van een ruim honderdkoppige lezersjury zijn deze vijf titels boven komen drijven uit de longlist van 15 titels. De tweede genomineerde is: 'Lenoir' van Bas Haan.

De Hebban Thrillerprijs is geen publieksprijs maar een lezersjuryprijs, naar voorbeeld van de Hebban Debuutprijs. De prijs heeft een lange geschiedenis en wordt in de huidige vorm in 2022 voor de derde keer uitgereikt. Eerdere winnaars zijn Anya Niewierra met Het bloemenmeisje (2020) en Toni Coppers en zijn co-auteur Annick Lambert met Val (2021). De winnaar wordt bekendgemaakt op De Avond van het Spannende Boek aan de vooravond van de Nederlandse Thriller Tiendaagse van 10 tot en met 19 juni.

Genomineerd voor de Hebban Thrillerprijs 2022

Lenoir

Bas Haan

Jacob Lenoir, een Rotterdamse rechercheur, komt met een pistool in zijn bebloede hand bij bewustzijn. Hij is in het huis van zijn zwager, topadvocaat Danny Vos, die naast hem ligt met een kogelgat in zijn voorhoofd. Lenoir kan zich niets herinneren. Is hij nu zelf een moordenaar? Normaliter jaagt coldcaserechercheur Lenoir met eindeloos veel geduld en volharding op moordenaars om nabestaanden hun langgewenste antwoorden te geven en de daders op te sluiten. Hij heeft zich net vastgebeten in de eerwraakzaak van de vermoorde Naima Farah, waarin een oude bekende van hem als mogelijke hoofdverdachte opduikt. En nu wordt Lenoir opeens zelf verdacht van moord.

Hij raakt steeds verder verstrikt in een web van de oude moordzaak, een dubieuze officier van justitie, een criminele jeugdvriend, oude en nieuwe criminele netwerken, en zijn eigen verleden. Ondertussen stapelt het bewijs dat hij zijn zwager gedood heeft zich op. Is dan echt iedereen in staat tot moord? Voor wie is Lenoir bereid een leven te nemen?

Ook genomineerd voor de Hebban Thrillerprijs 2022

De Avond van het Spannende Boek

Van 10 tot en met 19 juni wordt op Hebban voor de negende keer de Nederlandse Thriller Tiendaagse gevierd met daarin extra aandacht voor Nederlandstalige misdaadauteurs. Voorafgaand aan de tiendaagse organiseert Hebban in samenwerking met de Stichting Gouden Strop en de Bibliotheek Utrecht op 9 juni een nieuwe editie van De Avond van het Spannende Boek. Tijdens dit evenement worden de belangrijkste Nederlandse Thrillerprijzen uitgereikt, waaronder de Hebban Thrillerprijs en de Gouden Strop.

Wat vind jij van Lenoir van Bas Haan?Over de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Thrillerprijs 2022 shortlist: Lenoir van Bas Haan

 

Gerelateerd

Over

Bas Haan

Bas Haan

Bas Haan (1973) is onderzoeksjournalist. Hij begon als rechtbankverslaggever en ...