Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Thrillerprijs 2022 shortlist: Vogeleiland van Marion Pauw

door Hebban Crew 23 reacties
Van 2 tot en met 6 april wordt elke dag een genomineerd boek bekendgemaakt dat op de shortlist van de Hebban Thrillerprijs 2022 staat, vijf stuks in totaal. Een honderdkoppige lezersjury stelde de genomineerden samen uit de 15 longlist-titels. Vandaag onthuld: 'Vogeleiland' van Marion Pauw.

De Hebban Thrillerprijs is geen publieksprijs maar een lezersjuryprijs, naar voorbeeld van de Hebban Debuutprijs. De prijs heeft een lange geschiedenis en wordt in de huidige vorm in 2022 voor de derde keer uitgereikt. Eerdere winnaars zijn Anya Niewierra met Het bloemenmeisje (2020) en Toni Coppers en zijn co-auteur Annick Lambert met Val (2021). De winnaar wordt bekendgemaakt op De Avond van het Spannende Boek aan de vooravond van de Nederlandse Thriller Tiendaagse van 10 tot en met 19 juni.

Genomineerd voor de Hebban Thrillerprijs 2022

Vogeleiland

Marion Pauw

De opstandige Marianne haat haar ouders, school en de maatschappij. Ze loopt van huis weg en gaat met de oudere Berend op het onbewoonde Vogeleiland wonen. Ze leven een idyllisch leven totdat Marianne zwanger wordt en moet bevallen. Ze raakt in paniek en wil terug naar de bewoonde wereld. Berend realiseert zich dat hij in de cel zal belanden als hun verhaal naar buiten komt. Vanaf dat moment wordt Marianne zijn gevangene.

Jaren later kampt Nicole, het zusje van Marianne, nog steeds met het trauma van haar verdwijning. Een schokkende gebeurtenis doet de hoop oplaaien dat haar zus nog leeft.

Ook genomineerd voor de Hebban Thrillerprijs 2022

De Avond van het Spannende Boek

Van 10 tot en met 19 juni wordt op Hebban voor de negende keer de Nederlandse Thriller Tiendaagse gevierd met daarin extra aandacht voor Nederlandstalige misdaadauteurs. Voorafgaand aan de tiendaagse organiseert Hebban in samenwerking met de Stichting Gouden Strop en de Bibliotheek Utrecht op 9 juni een nieuwe editie van De Avond van het Spannende Boek. Tijdens dit evenement worden de belangrijkste Nederlandse Thrillerprijzen uitgereikt, waaronder de Hebban Thrillerprijs en de Gouden Strop.

Wat vind jij van Vogeleiland van Marion Pauw?Over de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Thrillerprijs 2022 shortlist: Vogeleiland van Marion Pauw

 

Gerelateerd

Over

Marion Pauw

Marion Pauw

Marion Pauw (1973) is schrijfster en scenariste. Ze schreef onder andere de...