Hebban vandaag

Listmania /

Nieuwe boeken die opvallen #6

door Hebban Crew 9 reacties
Een van de verborgen pareltjes op Hebban is onze actuele tiplijst. Hierin vind je de honderd populairste nét verschenen boeken op Hebban. De lijst wordt dagelijks ververst op basis van de activiteit van de leden van onze community. Met deze tweewekelijkse rubriek lichten we vier interessante nieuwkomers uit en kun jij jouw wil-ik-lezen-lijst eindeloos aanvullen.

Dit artikel wordt enkele dagen voor publicatie samengesteld. Door de dagelijkse updates kan en zal het gebeuren dat de vermelde positie in dit artikel niet meer overeenkomt met de positie in de Hebban Tiplijst.

Hebban Lezerscommunity top 5

  1. Perfecte moord van Helen Fields
  2. Runner's high van Inge Spaan
  3. Het zwarte boek van de uren van Eva García Sáenz de Urturi
  4. Augustus van J.D. Barker
  5. Duivelsdal van Ulrika Rolfsdottir

Uitgelicht door de redactie

Op nummer 39

Hallo, met Sam

Auteur: Dustin Thao
Vertaler: H.C. Kaspersma

De zeventienjarige Julie heeft de toekomst helemaal uitgestippeld. Zo gaat ze verhuizen naar de stad, samenwonen met haar vriend Sam en studeren. Maar dan sterft Sam onverwacht. Julie doet er alles aan om hem en de tragische manier waarop hij stierf te vergeten, maar kan hem toch nog niet loslaten. Omdat ze zijn stem nog één keer wil horen, belt ze Sams telefoon om naar zijn voicemail te luisteren. En Sam neemt op. Julie krijgt een tweede kans om afscheid te nemen, maar het horen van zijn stem laat haar weer helemaal opnieuw verliefd op hem worden en met elk telefoontje is het moeilijker om los te laten.

Op nummer 98

De nichtjes

Auteur: Aurora Venturini
Vertaler: Lisa Thunnissen

Yuna vertelt het verhaal van haar familie in een achtergesteld milieu in de jaren veertig in La Plata, een stad nabij Buenos Aires. Ze worstelt met een leerachterstand, terwijl haar zusje zwaar gehandicapt is. Yuna probeert haar milieu, waarin misbruik en geweld aan de orde van de dag zijn, te ontstijgen. Auteur Aurora Venturini was vijfentachtig jaar oud toen de roman verscheen en het maakte haar postuum tot een van de interessantste Argentijnse auteurs van de tijd.

Op nummer 64

Die lange, lange dagen

Auteur: Inga Vesper
Vertaler: Jan Smit

Tijdens een zinderende zomerdag in Californië in 1959 verdwijnt Joyce Haney uit haar huis. Het enige dat ze achterlaat zijn twee doodsbange kinderen en een bloedvlek op de keukenvloer. De buren zetten een zoekactie op touw, maar het is Ruby Wright die wellicht de sleutel tot het mysterie heeft. De hulp van de familie weet beter dan wie ook wat zich achter de gesteven gordijnen van deze keurige buitenwijk afspeelt. Leugens, wantrouwen en vooroordelen vieren al snel hoogtij en er is maar één vonk nodig om deze 'perfecte' wereld in brand te steken.

Op nummer 51

Broeinest

Auteur: Liza van Sambeek

Ruim een jaar na het overlijden van haar hoogbejaarde moeder krijgt Renate een mail van haar oudste broer. Hij wil weten of de uitkering van de erfenis kan worden herzien, iets dat ze hem weigert. Het zet de toon voor de aanstaande familiereünie waarin vier broers en zussen een beerput opentrekken aan oude familieruzies, nare herinneringen en wederzijdse verwijten. Voor Renate komen de naweeën van haar jeugd in alle hevigheid terug en ook bij haar broers en zus zijn de nodige sporen van hun beklemmende, naoorlogse opvoeding nog altijd te zien. Het is de eerste roman in jaren van auteur Liza van Sambeek.

Naar de volledige Hebban Tiplijst

In Hebban winacties en leesclubs

Waar vind je nog meer recent verschenen boeken waar veel reuring omheen is? In de Hebban winacties, Buzzen en leesclubs natuurlijk! Onderstaande boeken zijn een kleine greep uit ons aanbod. Is een leesclub al bezig en had je graag mee willen doen? Sluit dan vooral met een eigen exemplaar, je bent altijd welkom!

Naar alle openstaande winacties en leesclubs

Welke boeken in de Hebban tiplijst heb jij al op je wil-ik-lezen-plank gezet?

Reageer onder dit artikel.Over de auteur

Hebban Crew

2340 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Nieuwe boeken die opvallen #6