Advertentie

Hebban vandaag

Algemeen /

Hebban van overzee: december 2015

door Jean-Paul Colin 2 reacties
Hebban van overzee spot en bespreekt Engelstalige fictie en non-fictie. Soms zelfs al ver voordat een boek in Nederlandse vertaling verschijnt. In deze editie aandacht voor werk van Lee Child, M.J. Arlidge, Elizabeth George, Mark de Castrique, Preston & Child en Alan Jacobson.

Op Hebban van overzee houden we een overzicht bij van Engelstalige boeken, gerecenseerd door de Hebban-recensenten Jannelies Smit en Anne Terwisscha. Regelmatig publiceren we op deze page één of twee nieuwe recensies van hun hand. Het zijn tevens de laatste recensies van Jannelies. Na twaalf jaar trouwe dienst heeft ze besloten dat het moment van afscheid daar is.

Jannelies Smit maakte al sinds 2003 deel uit van het redactieteam van de voormalige thrillersite Crimezone.nl. Ze schreef recensies voor de rubriek Van Overzee en nam ook tal van artikelen en interviews voor haar rekening. Toen Crimezone in 2014 opging in Hebban werd Van Overzee onder haar leiding voortgezet.

De redactie van Hebban dankt Jannelies voor haar tomeloze inzet en voor de vele prachtige recensies die in de afgelopen twaalf jaar van haar hand zijn verschenen.

 

De besproken boeken van de afgelopen weken op een rijtje:

Make Me – Lee Child  ★★★

Diverse malen stapt Reacher welbewust het gevaar in, waar je als lezer zelf allang op de vlucht zou zijn geslagen. En ook al is de afloop van te voren al bekend, toch zit je op het puntje van je stoel.

Lees hier de volledige recensie.

Liar Liar – M.J. Arlidge ★★★★

'LIAR LIAR' is zeer kundig in elkaar gezet en vooral ook kundig neergezet. De plotwendingen aan het einde van het boek liggen niet voor de hand en geven het boek wel wat extra’s.

Lees hier de volledige recensie.

A Banquet of Consequences – Elizabeth George ★★★★★

Een geweldig geschreven boek, en het speelt zich weer gewoon in Engeland af. Niet gehinderd door het overmatig gebruik van Italiaans zoals in 'Just One Evil Act', is dit boek weg te lezen als een trein.

Lees hier de volledige recensie.

A Specter of Justice – Mark de Castrique ★★★

Leuk leesvoer, met genoeg spanning en humor, maar het grote aantal personages maakt het soms wat lastig volgen.

Lees hier de volledige recensie.

Crimson Shore – Preston & Child ★★★★★

Behalve spanning is er ook plaats voor humor, wat een spannend boek net dat beetje extra geeft, en de onderhuidse spanning in de verhouding tussen Pendergast en Constance voegt nog meer extra’s toe.

Lees hier de volledige recensie.

The Lost Codex – Alan Jacobson ★★★

De auteur heeft zijn boek gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen en zeker gezien in het licht van de vluchtelingenproblematiek in Europa van het laatste jaar, is het een zeer indringend verhaal geworden.

Lees hier de recensie.Over de auteur

Jean-Paul Colin

168 volgers
21 boeken
17 favoriet
Auteur


Reacties op: Hebban van overzee: december 2015

 

Over

Lee Child

Lee Child

Lee Child is het pseudoniem van de Britse thrillerschrijver Jim Grant (1954). H...

M.J. Arlidge

M.J. Arlidge

M.J. Arlidge schrijft al sinds het begin van dit millennium voor verschillende B...

Elizabeth George

Elizabeth George

Elizabeth George (1949) is een Amerikaanse schrijfster. Ze werd geboren in Ohio,...

Preston & Child

Preston & Child

Douglas Preston (Cambridge, Massachusetts, 1956)  – op de f...

Hebban Spots

Hebban van overzee

45 volgers

Van Overzee spot en bespreekt elke maandag Engelstalige fictie of non-fictie in verschillende genres. Onder redactie van Jannelies Smit, met medewerking van Anne Terwisscha.

Gesponsorde boeken