Advertentie

Hebban vandaag

Video /

Hebban was erbij: YALFest – met Laura Steven

Op YALFest 2018 werkte Hebban samen met Why I Love This Book en vroegen bezoekers van dit festival naar hun favoriete boek. Maar niet alleen lezers verschenen voor de camera: ook zes internationale auteurs prijzen hun boeken vol enthousiasme aan. Vandaag: Laura Steven van 'Allesbehalve oké' en anderen!

Op 20 april, voorafgaand aan YALFest, reisden Brechtje, Elke en Merel van de Hebban Young Adult Club af naar Houten voor de persmiddag, waar ze vijf internationale YA-auteurs mochten ontmoeten en interviewen. Ze spraken onder andere met Laura Steven, auteur van het boek Allesbehalve oké, waarin Izzy op haar achttiende het slachtoffer wordt van een internationaal online-schandaal, als er expliciete foto's van haar met de zoon van een politicus op het web verschijnen. 

De vriendschap van Ajita en Izzy lijkt een beetje op onze vriendschap (Elke en Merel), hoe we met elkaar omgaan, sarcastisch, een beetje gemeen maar we bedoelen het goed...
'Oh, wat leuk! Mijn Amerikaanse editor stuurde me pas: "Wat is dat nou met Ajita en Izzy, ze zijn zo gemeen tegen elkaar..." En ik zei nee joh, zo zit hun vriendschap gewoon in elkaar! Met mijn vrienden is dat precies hetzelfde, voor de buitenwereld lijkt het inderdaad alsof we ergste vijanden zijn maar dat is gewoon liefde. Het zou ook raar zijn als we ineens aardig tegen elkaar zouden doen... Als een vriend tegen me zou zeggen: "Wat doe je het goed de laatste tijd, Laura" zou ik zeggen: "Ga je dood? Wat is er mis met jou?" 

Lees het hele interview hier en bekijk de video hierboven voor de enthousiaste aanbeveling van de auteur zelf!

Lezers op YALFest over hun favoriete boek

Belle kan niet kiezen...

‘Ik heb een heel kasteel vol boeken, ik weet niet wat ik moet kiezen!’
– Belle, 17, prinses, kasteel in Frankrijk 

Anneleen over The Assassin's Curse - Cassandra Rose Clarke

‘Het gaat over een grofgebekt meisje dat niet al te knap is. Misschien niet zo'n bekend boek, maar een zekere duim omhoog.’
– Anneleen, 31, sales assistant, Merveld 

Bekijk de gehele playlist hierboven voor alle lezersvideo's.

Heb jij op YALFest meegewerkt aan deze filmpjes, maar sta je er nog niet tussen? Dan volgt jouw bijdrage binnenkort. De playlist wordt automatisch aangevuld.

Houd Hebban in de gaten voor meer uitgelichte auteurs- én lezersvideo's!
Bekijk hier aflevering 1 - met Tomi Adeyemi

 Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

763 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban was erbij: YALFest – met Laura Steven

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken