Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #1: Rozen, raven en tunnels

door Debbie (Hebban Crew) 31 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht redacteur Debbie haar persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat ze je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

(11)
Een dementerende ingenieur inhuren in de hoop hem zo lang mogelijk helder van geest te houden is een mooie premisse voor een boek. Hij krijgt een belangrijke taak, een tunnel bouwen door een heuvel die onder geen beding mag sneuvelen voor de weg die er over- of doorheen moet. Een stukje menselijkheid, een stukje politiek ...
(37)
Ik ben volkomen allergisch én sterk aangetrokken door 'moederboeken', sinds mijn moeder ruim drie jaar geleden overleed. Wat een oerverlies, je mama kwijtraken. Raaf, debuutroman van Roos Vlogman, trekt me door de beschrijving. Je kunt je alleen vandaag nog inschrijven voor een Hebban Leesclub met dit boek.
(8)
The Hate U Give van Angie Thomas raakte de lezerswereld als een mokerslag. Deze week volgt Concrete Rose, een verhaal dat zich 17 jaar vóór de gebeurtenissen in THUG afspeelt en rond Starrs vader draait, die dan ook nog maar 17 is. Op 25 februari volgt de Nederlandse vertaling, De roos uit het beton.

Niet missen!

Het is de Week van het Vergeten Boek! Dat wist jij natuurlijk al wel, want je hebt de Hebban Jaarkalender boven je bed hangen. Hebban Crew durft dit jaar niet te vertellen wat hun vergeten boeken zijn, omdat het mogelijk misschien wel per ongeluk dezelfde vergeten boeken zijn als vorige jaren, maar we vragen het wel aan jou! Laat weten wat jouw vergeten boek is én zet hem 'Nu aan het lezen'. Daar kun je nog een boekenbon mee winnen ook. Blog over je Vergeten Boek én lees het deze week uit, dan maak je ook nog kans op een boekenpakket. Het is echt het feest van de Vergeten Boeken deze week.

Ook deze week komt er in de Challenge Kick-Off weken elke dag een kleine uitdaging langs waarmee je niet alleen Hebban (beter) leert kennen, maar ook dagelijks kans maakt op een boekenbon van 100,- euro. De eerste Hebban Weekly-nieuwsbrief met de dagwinnaars tot nu toe hopen we op 13 januari te kunnen verzenden.

Deze week is verder gevuld met een sneak preview van een tweede deel in een thrillerreeks van een auteursduo, mét winactie. Een interview met Will Dean, van wiens boek De jacht je al eerder een voorproefje hebt mogen lezen. Een kans om een volledige fantasytrilogie van eigen bodem te winnen! Een nieuwe listmania voor onze Hebban Reading Challenge-checklist om je te inspireren en ideeën te geven voor je leesdoel van 2021. We sluiten de week af met de start van de nominatieronde voor de Hebban Thrillerprijs 2021!

Om niks te missen kijk je elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

De leesplannen van… Debbie

Het nieuwe jaar is al 1,5 week onderweg en ik heb geen bladzijde gelezen. Zo lijkt mijn rampzalige leesjaar 2020 wel door te zetten in 2021, maar ik weiger daaraan toe te geven, hoor. Vorige week werd bekendgemaakt dat Stichting CPNB de nieuwe eigenaar is van lezerscommunity Hebban.nl en zulke (prachtige!) stappen leveren natuurlijk eventjes veel drukte op. Ik kijk enorm uit naar de groei van Hebban in 2021. Wat zal er allemaal gebeuren, wat zullen we allemaal voor moois gaan doen? Heerlijk, al die mogelijkheden.

Daarnaast ben ik in de laatste week van 2020, houd je even aan iets stevigs vast, gaan sporten. In een zittend beroep moet je echt letten op je lichaamsbeweging, voor je gezondheid en geestelijke welzijn. Nooit sloeg iets bij mij aan, maar ik heb nu iets gevonden dat zo verslavend en leuk is dat ik niet kan wachten tot ik weer mag sporten. Dat moet ook nog allemaal in die dag van 24 uur.

Dat zijn veel woorden zonder boeken om leesplannen voor de week te beschrijven. Nu de hysterie van de jaarwisseling, de advent, de nieuwe jaarchallenge en ons nieuwe thuis achter de rug is, durf ik weer te reiken naar een boek en dat gaat Over the Woodward Wall worden van A. Deborah Baker. Een absoluut geweldig avontuur, zo mooi en origineel en in eigen stem verteld dat ik er niet doorheen wil racen. Ik zoek dus vooral niet de '1 bladzijde voordat ik in slaap val'-momenten voor dit boek. Op welke momenten lees jij het liefst?

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

433 volgers
426 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #1: Rozen, raven en tunnels

 


Gesponsorde boeken