Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #10: De hond, de nachtegaal en de hel

door Debbie (Hebban Crew) 18 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht redacteur Debbie haar persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat ze je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

(22)

Zo'n boek waarvan cover en flaptekst je niets verder helpen. Welke kant gaat dit verhaal op? Er zit wat spanning in de verhaalbeschrijving. Wordt het naar? Had ik dit als dierenvriend wel moeten kiezen? De thema's zijn geen issues in mijn eigen leven en tóch trekt deze roman. Wellicht vanwege dat onderhuidse geknetter dat ik uit de flaptekst denk te halen.

(646)

Ik ben een 'eerste delen-lezer', omdat een begin van een reeks zo vol belofte zit. Hoe goed dat eerste boek ook is, ik lees zelden verder in een serie. Jammer, zou je kunnen denken, maar ik ontdek zo wel heel veel verschillende werelden en series! De nachtegaal is het eerste deel in een thrillerreeks rond rechercheur Hanna Duncker, van de Zweedse auteur Johanna Mo.

(28)

Je bent jong en je wil wat! Ga je dan een 14e-eeuwse literaire tekst uit het Italiaans lezen dat over de hel gaat? Alleen als het in de Wereldklassiekers-reeks van Blossom Books zit. In een speciaal aangepaste vertaling én een bijzondere uitvoering is dit een moeilijk te versmaden uitgave. Gevaarlijk ook, want heb je er een, dan wil je ze allemaal. Het is een verzamelobject.

Niet missen!

Het voorwoord van de Boekenweek is voorbij en wat was het geweldig leuk! We hebben eindeloos veel mooie artikelen gehad, interviews, lees verder-tips, dossiers en meer. Ook is de Een week vol boeken-reading challenge, die Boekhandel De Vries Van Stockum organiseerde en waarvoor wij de leesclubdiscussies hostten, geëindigd. Tientallen mensen hebben samen vijf boeken gelezen die in een avond uitgelezen konden worden. Een enorm succes en wat gaf het veel leesplezier!
We gaan nu door met het leven van alledag en zoals je dat gewend bent op Hebban, zit dat óók vol leuks. Vandaag start de nominatieronde voor de Hebban Debuutprijs 2021. Jij als lezer kunt je favoriete debuutroman noemen en voor uitgevers is het een startsein om hun beste titels te nomineren. In een later stadium volgt de oproep voor de honderdkoppige lezersjury, waar lezers zich voor kunnen aanmelden.
Verder hebben we deze week interviews, sneak previews, winacties, bieden we leestips voor een nieuwe Hebban Reading Challenge categorie én ontdekken we of Fin & Rye van Harry Cook een Hot or Not is.

Om niks te missen kijk je elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

De leesplannen van … Debbie

Ik ben de afgelopen tijd vréselijk ondersteunend geweest voor de lokale boekhandel, mede omdat ik die kekke #steunjeboekhandel-tasjes wilde hebben. Dat resulteerde in een heel fijne nieuwe stapel boeken, waarvan de laatste exemplaren nog steeds binnendruppelen en een paar ook nog in april moeten verschijnen, waaronder het geweldige natuurfotoboek Mother van Marsel van Oosten. Nu kan ik daar nog niet echt induiken, om een reden die ik nog niet goed kan prijsgeven (maar waarover jullie binnenkort ongetwijfeld meer lezen). Dus voorlopig lees ik nog even in The Library of the Dead van T.L. Huchu.

In mijn stapel nieuwe aanwinsten zit onder andere Wij zijn licht van Gerda Blees, waar ik inmiddels toch wel erg nieuwsgierig naar ben, vooral vanwege de manier waarop er met perspectieven is gewerkt in het boek. Het won de Nederlandse Boekhandelsprijs 2021 al en het staat op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2021. Een ander is Alle verhalen van Leonora Carrington uit de Orlando klassiekers-reeks. Heerlijk bizar en abstract én bovendien prachtig uitgegeven. Deze reeks is er ook eentje die je verzamelwoede kan wekken, dus pas maar op.

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

1022 volgers
493 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #10: De hond, de nachtegaal en de hel

Gesponsorde boeken