Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #11: grimmige tijden

door Martijn (Hebban Crew) 18 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht redacteur Martijn zijn persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat hij je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

(3)

Mark Lawrence is een van de voorgangers in het grimdark-subgenre en dit nieuwe boek - het eerste van een trilogie - belooft ook op dat duistere, wrede pad verder te gaan. Alleen de setting al: een ijswereld waar kinderen die anders zijn uitgestoten worden, omdat alleen als je samenwerkt je kunt overleven. Yaz is anders, Yaz wordt uitgestoten en toch gaat het verhaal over Yaz. Het komt vast niet goed met degenen die haar verjaagd hebben... The Girl and the Stars klinkt als een gave, heftige fantasy.

(11)

Bradley Beaulieu heeft met zijn serie Het lied van het gebroken zand een sterke epische fantasyreeks neergezet. De wereld is echt enorm uitgebreid en als je het eerste deel, De twaalf koningen van Sharakhai, hebt gelezen, wil je er meer over weten. Beaulieu gaf in eigen beheer vier novellen uit en zijn Nederlandse uitgever heeft die vertaald en gebundeld in Verhalen uit de wereld van Het Lied van het Gebroken Zand. Ik heb ze in het Engels al gelezen en ze zijn zeer de moeite waard. Persoonlijk vond ik vooral 'De deuren bij duistering en dageraad' erg geslaagd.

(3)

Christina Dalchers boek Vox kreeg veel aandacht afgelopen jaar. Nu is er een opvolger: Q - Only the perfect wil survive. Ook hier is de achtergrond een dystopische toekomst, waar alles in het leven draait om iemands Quotient. Als dat hoog genoeg is, krijg je goed onderwijs, anders wordt je afgeserveerd. Maar - zoals de ondertitel al doet vermoeden - gewoon goed zijn is niet genoeg...

 

Niet missen!  

Vandaag weer een nieuwe Ikleesthuis-club: dit keer met Een van ons van Christine Otten. Later in de week hebben we ook weer een buzz-actie, dit keer met een vloeibaar onderwerp, we kondigen een nieuw (en toch ook weer niet) dagenlang online evenement aan in de zomer (en dat wordt zeker spannend) en we trappen de Hebban1000 maand af!

Om niks te missen kijk je elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

 

De leesplannen van… Martijn

Gisteren heb ik mijn Hebban Uitleesdag goed besteed en Cloud Inc. van Rob Hart getackled. Interessante dystopische, near future thriller, zeer de moeite waard. Maar mijn boek van de vórige Uitleesdag ligt nog half-getackled op mijn nachtkastje: The Warship van Neal Asher. Die wil ik deze week toch echt wel uit krijgen. En verder staan de finaleverhalen van de Liefde in tijden van corona-schrijfwedstrijd op het programma en kan ik kiezen uit een enorm smörgåsbord van boeken die we de afgelopen tijd hebben aangeschaft én al in de kasten hadden staan... Een avontuur dus weer.

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?  Over de auteur

Martijn (Hebban Crew)

521 volgers
889 boeken
28 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #11: grimmige tijden