Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #12: de mooiste boeken en hernieuwde leesflow

door Lindy (Hebban Crew) 53 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht redacteur Lindy haar persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat ze je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

(189)

Van Philippe Besson had ik nog niet eerder gehoord, maar toch viel zijn boek mij op. Misschien omdat het omslag mij wat doet denken aan mijn topfavoriet Een klein leven van Hanya Yanagihara. Ook het thema raakt dat van die bestseller. Het verhaal gaat over Philippe, die een jonge man tegenkomt die als twee druppels water lijkt op zijn eerste liefde. Wat volgt is een aangrijpende terugblik op de tienerjaren van Philippe en de verborgen en tragische liefdesrelatie tussen Philippe en zijn schoolgenoot Thomas, die de richting van hun beider levens voor altijd heeft bepaald.

(17)

Hoewel we het bij Hebban best gewend zijn om regelmatig thuis te werken, bleek het in de eerste weken van de coronacrisis (waarin we het misschien wel drukker hebben dan ooit) toch iets lastiger dan verwacht om fulltime van achter de keukentafel te overleggen, plannen en produceren. Hoewel we als Crew inmiddels helemaal onze draai hebben gevonden, biedt dit boek van bestsellerauteur Tony Crabbe (bekend van Nooit meer te druk), vast ontzettend veel tips die het thuiswerken makkelijker maken. Het zal in deze tijd vast een groot publiek vinden.  

(29)

Het is jaren geleden, maar ooit las ik Plaza Granada van Victoria Hislop en ik kan me herinneren dat me dat mooie leesuren verschafte. Nu verschijnt haar nieuwe boek Zij die geliefd zijnwaarin ze dit keer verrassend genoeg kiest voor Griekenland als het decor voor een familie en hun worstelingen en problemen die volgen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Ondanks het thema toch een echte summer read, kan ik me zo voorstellen.

 

Niet missen!  

Het is mei en dat betekent: Mooiste Boeken Maand. Sinds 1 mei lichten we elke dag een Top 25 met mooiste boeken aller tijden uit op onze homepage en aan het einde van de rit maken we de nieuwe editie van de Hebban 1000 bekend. Wil je zelf een Top 25 aanmaken, dan kan dat hier.

Bovendien bieden we je deze maand nóg meer leesvoer: in het kader van #ikleesthuis en in samenwerking met CPNB en de GPD zijn op Hebban de komende weken 15 verhalen van toonaangevende Nederlandstalige auteurs te lezen én te beluisteren. 

Verder hebben we komende week een interview met Chanel Miller voor je klaarstaan, over haar boek Ik heb een naamkomt er een ontzettend tof leesclubproject aan met een bestsellertrilogie én maken we eind deze week de winnaar van de Hebban-schrijfwedstrijd 'Liefde in tijden van corona' bekend (en kun je uiteraard de topverhalen downloaden in epub-formaat).

Een bomvolle week!

Om niks te missen kijk je elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

 

De leesplannen van… Lindy

'Ik kan het zelf bijna niet geloven, maar het lijkt erop dat ik mijn leesflow weer gevonden heb. Tijdens de Uitleesdag las ik Moeders Zondageen prachtige korte roman die me meer van Graham Swift wil laten ontdekken. Op het moment van schrijven ben ik bezig in Mijn duistere Vanessa en die stelt tot nu toe niet teleur. Het zou zo maar eens kunnen dat Huis van aarde & bloed van Sarah J. Maas daarna aan de beurt is, maar misschien ga ik toch voor 10 minuten 38 seconden in deze vreemde wereld van Elif Shafak. Daarnaast is er nog een bestelling naar me onderweg met onder andere Wij zijn niet als hagedissen en De ijzige verloofdeDe boodschap is duidelijk, hoe lang de coronacrisis ook gaat duren, voorlopig heb ik genoeg leesvoer klaarliggen.'

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?  Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

816 volgers
416 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #12: de mooiste boeken en hernieuwde leesflow