Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #13: dromende honden, water en vrijheid

door Martijn (Hebban Crew) 12 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht redacteur Martijn zijn persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat hij je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

(6)
Het woord vrijheid alleen roept tegenwoordig al tegenstrijdige reacties op, zeker als het onderdeel is van een partijnaam. Wat is vrijheid ook weer precies? In dit boek wordt de hele geschiedenis van dit concept (want meer is het ook weer niet) uit de doeken gedaan. Klinkt interessant!
(29)
Een boek geschreven vanuit een eigenzinnige hond, die droomt van een fantastische toekomst, dat is op zich al spannend. Dat het een Koreaanse hond is, voegt nog meer aan die spanning toe.
(15)
Winnaar van de Alternatieve Nobelprijs Literatuur 2018... hoe zat het daar ook weer mee? En er komen een geest met blauwe ogen en een schilderes die nog nooit geschilderd heeft in voor: intrigerend.

Niet missen!

Het is Lees eens wat anders-maand op Hebban! Natuurlijk kun je zelf je LEWA titel kiezen en ontdekken of dat boek en genre je toch (of helemaal niet) bevalt. Maar je kunt ook nog steeds aansluiten bij de vijf boeken die door de Hebban Crew gelezen worden. Doe dat wel binnenkort, want er wordt al stevig doorgelezen en de virtuele LEWA-cafés zijn al drukbezocht. Lees mee met Debbie (Droomvakantie van Sarah Morgenthaler), Lindy (Stephen King met Later), Anouk (Ik ga leven van Lale Gül), Sander (KliFi van Adriaan van Dis) of met mij: leeslijstklassieker Oeroeg van Hella Haasse.
Maar er is meer te beleven op Hebban deze week. Zo is het morgen Longlistday voor de Hebban Debuutprijs, hebben we meerdere sneak previews, een hot-or-not en een dossier rond mijn LEWA titel!
Intussen stromen de beoordelingen van de voorselecteurs van de Zilveren Strop schrijfwedstrijd binnen. Nu al wordt er gewerkt aan een gezamenlijke uitreiking van de Gouden Strop, Schaduwprijs, Hebban Thrillerprijs en Zilveren Strop in de zomer. Dat wordt spannend!

Om niks te missen kijk je elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

De leesplannen van … Martijn

Ik ben inmiddels ongeveer halverwege in Oeroeg (ik doe rustig aan, want het is een dun boek) en lees daarnaast een nog onuitgegeven manuscript en twee boeken die ik al lang uit had willen hebben. Daarnaast ben ik druk aan het schrijven - dat gaat toch vaak ten koste van het lezen - en het samenstellen van een prachtige, speculatieve bundel die eind van het jaar uit moet komen. Kortom: volop bezig met verhalen en boeken!

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?Over de auteur

Martijn (Hebban Crew)

521 volgers
889 boeken
28 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #13: dromende honden, water en vrijheid

 


Gesponsorde boeken