Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #14: hongerspelen en keuzestress

door Anouk (Hebban Crew) 17 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht redacteur Anouk haar persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat ze je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

(835)

Voor mij (en vele anderen) was het lezen van 'De hongerspelen' de reden dat ik het YA-genre ontdekte. Toendertijd wist nog niemand in welke categorie ze het moesten plaatsen; we hadden in de boekhandel veel volwassenen aan de telefoon die het boek bestelden en zich verontschuldigden omdat ze wisten dat het 'eigenlijk een kinderboek' was. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en zodra ik eenmaal begon, kon ik niet stoppen met lezen. Ik ben dan ook heel benieuwd naar dit nieuwe boek in dezelfde wereld. Eigenlijk had ik gehoopt op een verhaal over de Hongerspelen van Haymitch, maar als hoofdpersoon de meest gehate man uit de serie pakken? Dat is een interessante keuze. 

(43)

Dit jeugdboek sprong er echt uit in De 19 van mei 2020 in de categorie YA & Junior. Dit is mijn laatste jaar als Griffeljurylid en ik kan niet meer lekker achterover leunen omdat ik weet dat de mooiste kinderboeken hun weg toch wel naar me vinden. Deze gaat dan ook op de verlanglijst. Het speelt zich af in de jaren '80 en gaat over een meisje met een hard leven. Ze is autistisch, woont in een pleeggezin en verlangt erg naar haar weggelopen zus. De zus die belooft heeft er te zijn als de Challenger de lucht in gaat. Zal ze komen?

(976)

Hoewel ik niet veel thrillers lees, blijven de boeken van Eva García Sáenz de Urturi maar voorbij komen. Als dat vaak genoeg gebeurt, zwicht ik vanzelf. En nu ik de shortlist van de Hebban Thrillerprijs lees en laatst ook al een ander boek buiten mijn comfortzone las, kan ik best een extra boek oppakken. De verweving van het centrale mysterie met legendes en cultureel erfgoed klinkt als een echte aanrader. Bovendien doet het overlopen van boek en realiteit gecombineerd met Spanje mij een beetje denken aan Carlos Ruiz Zafon

Niet missen!  

Dit is de allerlaatste week voor het samenstellen of wijzigen van je Top 25 mooiste boeken: tot 23 mei telt jouw selectie nog mee voor de Hebban 1000 van dit jaar. De definitieve 1000 maken we volgende week bekend. Je kunt je Top 25 hier maken. Zoek je inspiratie voor je mooiste boeken? Deze maand gingen vele boekverkopers, auteurs, BN'ers en de Crew jullie al voor!

Komende dagen kun je op Hebban heerlijk genieten van mooie nieuwe artikelen. Zo komen er nog drie korte verhalen online voor de #ikleesthuis campagne van de CPNB. Als je de eerste delen handig in één bundel wilt hebben kun je het gratis ebook hier downloaden.

Omdat De ballade van slangen en zangvogels dinsdag verschijnt, plaatsen we een column van vertaalster Maria Postema op ons Vertalerskanaal, en kun je meedoen aan de winactie waarbij je een van de 5 exemplaren van het boek kunt winnen! En natuurlijk kun je genieten van verschillende sneak previews en een nieuw #HebbanBuzz-boek.

Vergeet ook niet om donderdag tijdens de vrije Hemelvaart Hebban te checken: dan staat er een artikel online over de winnaar van de Gouden Strop, die woensdag 20 mei bekend gemaakt zal worden. Natuurlijk hopen wij op het boek van Chef Hebban, die onder pseudoniem Jens Vern met zijn boek De macht van K. een van de shortlisters is. 

Om niks te missen kijk je elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

 

De leesplannen van… Anouk

'Ik ben nog steeds bezig in De ijzige verloofde! Ik lees steeds met hele grote tussenpozen en ook 's avonds in bed lukt het me niet echt door te lezen. Het is niet precies een leesdip, maar de dagen gaan zo snel dat ik steeds het idee heb er niet genoeg tijd voor te maken. Slecht natuurlijk, want tijd om te lezen máák je. 

Intussen moet ik ook rap verder met de drie shortlistboeken van de Hebban Thrillerprijs 2020, en heb ik stapels (letterlijke stapels) heerlijke boeken op me wachten. Ik weet van de keuzestress niet waar ik moet beginnen. Maar ik denk dat het Het verre veld van Madhuri Vijay gaat worden. Die tipte ik een paar weken geleden in deze rubriek, en ik heb het intussen in huis. Maar oh, er is ook nog... en ook nog... en ik heb ook die nog...'

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?  Over de auteur

Anouk (Hebban Crew)

233 volgers
1378 boeken
25 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #14: hongerspelen en keuzestress

 

Gerelateerd