Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #19: hoera, de zomer is in aantocht!

Je week begint met de Hebban Weekopening. Elke maandag lees je wat de Hebban Crew en lezerscommunity bezighoudt, welke nieuwe boeken we op het oog hebben en hoe het gaat met de Hebban Reading Challenge. Vandaag is de weekopening van redacteur Suzette.

De lente is nu écht gearriveerd en de zomer staat voor de deur! Hoera! Ik hou van opkrullen onder een dekentje en een boek openslaan, maar er is toch echt niks beter dan buiten lezen in het zonnetje. Vaak lees ik ineens een stuk meer als het zomer wordt. Misschien omdat ik die maanden stiekem nog een beetje zie als zomervakantie, een soort 'vrij van de studielast', ook al heb ik die al twee jaar niet meer.

Op Hebban maken we er deze week weer een feestje van. Je kunt je inschrijven voor een leesclub, of geef jezelf eens op om een boek te recenseren! Daarnaast interviewen we Matthew Quirk over zijn actiethriller Interne dreiging en de verfilming van zijn bestseller The night agent. Ook op de agenda voor deze week: een interview met Hebban Boek van de Maand-auteur Peter Hammärback over zijn debuut Fatsoenlijke mensen stelen olifanten, dat we kozen als Hebban Boek van de Maand mei. En we lezen een oud boek voor de Hebban Reading Challenge deze week. Doe jij ook mee?

Volgende week maken we er een nóg groter feest van op Hebban, want we hebben een heel bijzondere verjaardag te vieren. Maar daarover meer in de aankomende Weekopening!

Ik lees nu...

Op dit moment ben ik bezig in De bewaring van Yael van der Wouden, een Nederlandse auteur die het boek oorspronkelijk in het Engels heeft geschreven. De Nederlandse vertaling van het boek is verzorgd door Fannah Palmer en Roos van de Wardt. Collega Roos was razend enthousiast over dit debuut, dus ik kon het niet laten liggen. Het speelt zich af in het naoorlogse Overijssel, waar een jonge vrouw alleen in haar ouderlijk huis woont. Wanneer de vriendin van haar broer tijdelijk bij haar intrekt, wordt de onderhuidse spanning stevig opgevoerd. Spullen verdwijnen, de vrouwen wantrouwen elkaar en buiten wordt de hitte van de zomer steeds drukkender ... Al met al een beklemmend debuut. Volgens mij ben ik net bij de ontknoping aangekomen, dus ik lees nog even verder!

Op Suzettes boekenplank vind je voornamelijk klassieke en hedendaagse literaire fictie. Ook feelgood, cosy fantasy en boeken over feminisme zul je daar regelmatig terugvinden.

Blik op verwacht

Ik word altijd heel hebberig van door de Verwacht-lijst scrollen. Allereerst kijk ik uit naar het nieuwe boek van Carolina Trujillo, De instructies, over twee vrienden die op een radicale wijze voor dierenrechten strijden. De vraag is of dat wel helemaal goed gaat. Ook komt er deze maand een nieuwe titel uit van Leigh Bardugo, de auteur van de 'Grisha'-trilogie. Ze schrijft geweldige fantasy en dit keer heeft ze een magisch verhaal geschreven dat zich in de echte wereld afspeelt. Ook de debuutroman van Rune Christiansen, een Noorse dichter, staat op mijn Wil ik lezen-plank. Het boek kwam in het Noors al in 1990 uit, maar is nu voor het eerst naar het Nederlands vertaald. Als laatste een boek van een Nederlandse debutant. Lentekind verhaalt over een jongen die plots volwassen moet worden wanneer zijn oudere zus ziek wordt. Dat wordt weer vaak de boekwinkel bezoeken aankomende weken!

Meer verwachte boeken

Mijn Hebban Reading Challenge

Ik loop nog steeds achter met mijn Challenge, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het deze zomer helemaal goed gaat komen. Er is immer niks fijner dan met een boek en koude limonade in het gras liggen terwijl de zon fel aan de blauwe hemel staat. Doe jij al mee aan de Hebban Reading Challenge?

PAGINA
MAAND
GENRES

En wat lees jij nu?Over de auteur

Suzette (Hebban Crew)

46 volgers
254 boeken
9 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #19: hoera, de zomer is in aantocht!

 

Gerelateerd