Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #19: zomerlezen en een mentale leesstapel

door Aimee 16 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht redacteur Aimee haar persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat ze je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

(355)

Een bestseller in Amerika en het eerste deel van een tweeluik. De sprookjeshervertelling Cinder & Ella klinkt als een heerlijk romantisch Young Adult-verhaal. Ella revalideert van een ongeluk waarbij ze haar moeder heeft verloren. Sinds het ongeluk heeft ze geen contact meer met haar blogvriend Cinder, maar ze mist hem. En hij haar ook. Oh, en klein detail: hij is de hotste acteur van Hollywood, maar dat weet Ella nog niet.

(107)

De laatste zomer in de stad verscheen voor het eerst in 1973 in Italië en groeide uit tot een cultroman. De roman schetst een beeld van Rome in de jaren zeventig. Bijna-dertiger Leo Gazzara is er naartoe verhuisd om het burgerlijke leventje dat hem in Milaan wacht te ontlopen. Hij ontmoet de eigenaardige en onweerstaanbare Arianna, die even rusteloos is als hijzelf en ze krijgen een affaire. Het wordt zijn laatste zomer in de stad.

(1776)

Een nieuwe thriller van Saskia Noort. Bonuskind verschijnt aanstaande vrijdag. Haar laatste thriller Huidpijn dateert uit 2016. Tussendoor maakte Noort een uitstapje naar de literatuur met haar eerste roman Stromboli, maar ze staat toch vooral bekend om haar literaire thrillers. In Bonuskind gaat de vijftienjarige Lies op zoek naar haar verdwenen moeder. Lekker spannend verhaal voor deze zomer!

Niet missen!  

Vanavond wordt de Libris Literatuur Prijs uitgereikt, een van de grootste literaire prijzen van Nederland. De uitreiking zou eigenlijk al in mei plaatsvinden, maar is verplaatst naar juni in verband met het corona-virus. Deze zes titels staan op de shortlist, vanavond horen we wie er met de prijs naar huis gaat.

Ook wordt woensdag de shortlist van de Europese Literatuurprijs bekendgemaakt. Lindy noemde het vorige week al in haar Weekopening, maar ook ik ben fan: op het Vertalerskanaal staan artikelen geschreven door de vertalers van de longlistromans. Heel interessant om te lezen hoe vertalen eigenlijk in zijn werk gaat. Dit jaar werd de longlist door zowel een reguliere vakjury als een studentenjury gelezen, en die maakten allebei een shortlist. Bij de vijf titels op de studentenshortlist organiseert Hebban leesclubs, woensdag zullen we dus weten welke boeken dat zijn!

Verder is de zomer begonnen, en gaan we van #ikleesthuis over op #zomerlezen met zomer- en vakantieleestips. Deze week verschijnen de eerste verwachtartikelen van juli en augustus alweer. En we sluiten zondag af met de Uitleesdag van juni. Het wordt bloedjeheet deze week, dus heerlijk leesweer!

Om niks te missen kijk je elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

 

De leesplannen van… Aimee

Mijn leesstapel verandert van dag tot dag: het is geen fysieke stapel, maar meer een stapel in mijn hoofd. Het voor- en nadeel daarvan is dat 'ie eindeloos hoog kan worden. In de praktijk betekent dat dat ik niet altijd lees wat ik me voorneem. Ik heb de laatste weken onder andere Loop nooit weg zonder helm, Mijn jaar na jou en Mijn duistere Vanessa gelezen. Voor deze week staat op de planning Het bolwerk en De macht van K. En de shortlist van de Debuutprijs is bekend, dus daar ga ik me de komende weken ook over buigen. Genoeg leuks weer op de planning!

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?  Over de auteur

Aimee

90 volgers
603 boeken
1 favoriet


Reacties op: Hebban Weekopening #19: zomerlezen en een mentale leesstapel

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken