Hebban vandaag

Boek&nieuws /

Hebban Weekopening #2

door Aimee 24 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht Aimee haar persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat ze je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

Rosie hartje Jack van Mel Darbon is een liefdesverhaal. Met het oog op Valentijnsdag deze week dus sowieso goed. Maar dit is een uniek liefdesverhaal, want Rosie heeft namelijk het syndroom van Down. Als ze Jack kwijtraakt, gaat ze naar hem op zoek. Dit lijkt me een ontzettend mooi, leerzaam en lief verhaal. En de cover is zo leuk!

Een minder voor de hand liggende keuze, en juist daarom wil ik hem hier even noemen. Doe jezelf een plezier en ga een keer naar een optreden van Daniël Vis, want die kan voordragen. Rauwe poëzie, ontzettend droog voorgedragen, maar toch – of misschien juist daarom – wordt er af en toe gelachen. Erg benieuwd naar Het weefsel.

Ik ken Harold Hamersma vooral van de wijn, dus ik was een klein beetje in de war toen ik zijn naam in combinatie met Heineken zag. Maar Onder de rook van de Heineken gaat niet over bier, maar over De Pijp. Hamersma schrijft over zijn jeugdherinneringen en daarmee ook over De Pijp van meer dan vijftig jaar geleden. Interessant.

Niet missen!  

Deze week hebben we maar liefst drie boeken in de spotlight. Of eigenlijk nog wel meer. Want vandaag hebben we het over Mo’s Daughters, een hele serie van kinderboeken met meisjes in de hoofdrol. Bijvoorbeeld globetrotter Maan (Maan in Australië) of wetenschapper Cato (Cato en de regenboog). Want avonturen zijn toch niet alleen voor jongens? Hou Hebban in de gaten want je kunt een setje winnen!

Ook deze week: een sneak preview van de roman De boekhandel van Teheran van Marjan Kamali. Een roman over liefde en verlies, voor liefhebbers van De bijenhouder van Aleppo en De vliegeraar. Het boek komt deze week uit en jij kunt alvast het begin lezen. Trok dat je aandacht? Ook met dit boek hebben we deze week een winactie, dus wie weet maken we jou gelukkig.

En je kunt ook een sneak preview lezen van Wie omkijkt van Jeanine Cummins. Hier gaan we een leesclub mee organiseren en dat belooft een interessante discussie te worden. Ben je wel in voor deze leesuitdaging? Vanaf dinsdag kan je je inschrijven.

De literaire agenda  

Reminder: deze week is het Valentijnsdag. Dit jaar geen rozen, chocola of knuffelbeertjes. Woensdag vertellen we je waarom je écht een boek moet geven voor Valentijn. Aan een ander, of aan jezelf.

Voor aanstaande zaterdag staat er een boekentrein op de planning. Dan kleurt het rijtje nieuwe recensies paars door de buzz van Ongenadig van Karin Hazendonk. Tientallen mensen hebben het boek gelezen, dus dat gaat zeker opvallen.

De leesplannen van…  

Aimee: 'Ik loop ontzettend lekker op (lees)schema tot nu toe. In januari las ik 9 (!) boeken. Als ik op dit tempo doorlees, ga ik records breken en m’n Reading Challenge (64 boeken) makkelijk halen. Op dit moment lees ik De kat en de generaal van Nino Haratischwili, een van mijn favoriete schrijfsters. Een boek waar je de tijd voor moet nemen. Mijn huidige luisterboek is Daisy Jones en The Six van Taylor Jenkins Reid. Aangeraden door een goede vriendin en ik raad hem jullie weer aan: een hele ervaring door de meerstemmige cast die het inspreekt. Volgende boek wordt waarschijnlijk, jawel, De zeven zussen voor de Crew Challenge.'   

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?  Over de auteur

Aimee

90 volgers
603 boeken
1 favoriet


Reacties op: Hebban Weekopening #2

Gesponsorde boeken