Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #21: de leukste verjaardag ooit en de Thriller Weken

door Anouk (Hebban Crew) 60 reacties
Je week begint met de Hebban Weekopening. Elke maandag lees je wat de Hebban Crew en lezerscommunity bezighoudt, welke nieuwe boeken we op het oog hebben en hoe het gaat met de Hebban Reading Challenge. Vandaag is de weekopening van redacteur Anouk.

Wat hadden we een geweldige Tiendaagse rondom onze verjaardag, hè? Het is zo fijn geweest dat het inmiddels echt afkicken is. Al die felicitaties en verhalen maakten duidelijk hoeveel we voor jullie betekenen. Met al het harde werk dat we verrichten (zoals lezer Anne-Claire terecht zei, soms iets te lang zonder rust) is het goud waard om te horen dat onze liefde voor jullie wederzijds is. Oudgedienden die we al een tijdje niet meer hadden gezien doken op en er was ruimte voor heel persoonlijke verhalen. Ik denk dat dát mijn favoriete moment uit tien jaar Hebban is – de wetenschap dat onze community zo open is dat we ons veilig genoeg voelen om elkaar persoonlijke en pijnlijke dingen te durven vertellen. En dat er met zoveel liefde op wordt gereageerd, dat kan me echt tot tranen roeren. Nogmaals, van mij persoonlijk, heel erg bedankt.

Gelukkig vallen we niet in een diep zwart gat na al dat moois, want we stomen meteen door met de Thriller Weken! Daar begonnen we het afgelopen weekend mee en de komende dagen staan er geweldige dingen op de planning. Denk aan listmania's, te verwachten thrillers voor deze zomer, winacties met de Thriller Top 10 en een gastcolumn van auteur en misdaadjournalist Vico Olling. Daarnaast blikken we terug op de Hebban Reading Challenge van mei en komt er een tipartikel van de Hebban Crew aan, want we hebben voor het Boek van de Maand van zoveel moois gelezen dat we onze favorieten hebben verzameld om aan jullie te tippen.

Ik lees nu...

Ik kom eindelijk in wat rustiger vaarwater en maak mijn hoofd langzaam maar zeker leeg van stress. Straks kan ik weer moeilijke boeken oppakken, maar eerst raas ik nog even door De hulp van Freida McFadden heen. Het boek staat al zo lang in de meest gelezen-lijsten van Hebban dat ik inmiddels nieuwsgierig ben geworden. Dus wat doe je dan? Dan geef je het boek cadeau aan je moeder, zodat je het daarna zelf kunt lezen. Zij heeft hem al uit en als doorgewinterde thrillerliefhebber vond zij de plot niet zo heel verrassend, maar het las zeker lekker weg. Het is echt een boek dat ik gelezen wil hebben om mee te kunnen praten (een beetje zoals ik mezelf uiteindelijk ook in een smut-leesclub terugvond) en het is nog net licht genoeg om mijn brein aan te laten sterken. Ik heb nu achter elkaar een feelgood gelezen, een romantasy en een populaire thriller, ik vind dat ik goed bezig ben geweest. Mijn favoriet was Fourth Wing, want het was net leuk genoeg om met veel plezier te lezen en net slecht genoeg om er erg veel lol over te hebben met mijn collega's. Eigenlijk zouden Suzette, Debbie en ik er eens een Boekenpraat over moeten doen ...

Redacteur Anouk leest zo'n beetje alles, maar heeft een duidelijke voorkeur voor fantasy, kinderboeken en 'queen of crime' Agatha Christie, die ze nooit onbenoemd kan laten.

Blik op verwacht

Ik heb tijdens het zoeken naar ons nieuwe Boek van de Maand een stukje gelezen van Een helpende hand van Celia Dale en het is een verrukkelijk boek. Het komt al uit 1966 en gaat over een geraffineerd ouder echtpaar dat een rijke oude dame zo ver krijgt bij hen in te komen wonen, net nadat hun bemiddelde tante Flo is overleden. Het is al even kneuterig als vilein. Wil je juist gezelligheid, dan ben je aan het goede adres bij Hannes en Hassan weten meer dan jij van Edward van de Vendel en geïllustreerd door Martijn van der Linden. De kibbelende poezen uit Gelukkig en blij komen in deze poëziebundel uitgebreid aan het woord over hun baasjes. Cécile Tlili komt met de roman Een onschuldig diner, waarin twee stellen bij elkaar komen voor een etentje. Soms kijk je een serie waarin een aflevering lang alleen maar gepraat wordt en dan zit je van de intensiteit op het puntje van je stoel. Dit lijkt me net zo'n soort boek, waarin alle pretenties wegvallen en er naar een grote climax toe wordt gewerkt. Tot slot tip ik Minderman van Jesse Beentjes. Het lijkt me fijn en informatief om het een keer om te draaien en te duiken in de psyche van mannen en een objectief onderzoek te lezen over allerlei mythes. Wie weet ga ik ze dan toch nog eens begrijpen.

Meer verwachte boeken

Mijn Hebban Reading Challenge

Ik heb mijn Hebban Reading Challenge gehaald! Woehoe! Dat heb ik nog nooit kunnen zeggen na de eerste vijf maanden van het jaar. Het komt natuurlijk wel door al die geweldige prentenboeken die ik lees voor de Voorleeschallenge boekentips, maar een gedeelte is ook zeker het andere lezen voor Hebban: het Boek van de Maand, de Hebban Thrillerprijs. Heb ik alle tijd van de wereld om mijn 'eigen' boeken te lezen? Nee, dat niet, maar ik lees breed en ontdek allerlei boeken die ik anders niet zou hebben opgepakt. Wat dat betreft leef ik toch echt mijn beste leesleven. En die eigen boeken komen er ook heus wel tussendoor, het duurt soms alleen net even wat langer. Doe jij al mee aan Hebban Reading Challenge?

PAGINA
MAAND
GENRES

En wat lees jij nu?Over de auteur

Anouk (Hebban Crew)

281 volgers
1590 boeken
24 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #21: de leukste verjaardag ooit en de Thriller Weken

 

Gerelateerd