Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #20: een onstuitbare leesflow

door Anouk (Hebban Crew) 11 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht redacteur Anouk haar persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat ze je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

(2)

'Steven Hall... waar ken ik die naam van?' Op het moment dat ik The Raw Shark Texts zag staan, wist ik het. Toen ik net begon met mijn studie Literatuurwetenschap, was dat het eerste boek dat we toegewezen kregen. Het is zo'n conceptuele what-the-hell dat ik direct verslaafd raakte aan rare boeken. Ik kijk er dan ook met heel veel plezier (en een beetje angst en beven, want dat hoort bij zo'n boek) op terug. Nu heeft hij een nieuw verhaal, voor het eerst sinds 2007: Maxwell's Demon. Ik moet het gewoon hebben. De flaptekst is ook weer heerlijk vaag: '... the quest for meaning in a chaotic and untidy world.' In Halls handen kan dat van alles worden. Het staat heel hoog op mijn WIL-lijst.

(2)

Nog zo'n boek dat ik wil lezen gebaseerd op mijn vorige ervaringen met de auteur. Jasper Fforde schreef de 'Thursday Next'-reeks, over literaire personages die zomaar tot leven komen. In het Nederlands is alleen het eerste deel ooit vertaald. Ik las de eerste twee boeken, maar door gebrek aan fondsen (alweer in de studententijd) maakte ik de reeks nooit af. Intussen heb ik boek drie en vier ook opgescharreld, en de serie wacht op me. Maar stop de persen, want er komt deze week een gloednieuw (losstaand) boek aan! The Constant Rabbit heeft een onweerstaanbare flaptekst: 'What happens when a family of human-like rabbits moves in next door?' Ja, dan ben ik direct verkocht.

(0)

Ik werd in eerste instantie aangetrokken tot de cover, waarna ik las ik dat It Is Wood, It Is Stone van Gabriella Burnham het debuut is van een jonge Braziliaanse auteur. Check en check. Maar de plot leek op het eerste gezicht nogal op de historische verhaallijn in De zeven zussen (die ik erg matig vond) en daar haperde ik. Toch wilde het boek me niet los laten, en even speuren later vond ik de veelbelovende geluiden waar ik op hoopte. De aanbevelingen vertellen me een boek te verwachten waar op het scherpst van de snede gediscussieerd wordt over de positie van vrouwen met betrekking tot racisme en sociale klasse. Dat klinkt toch écht als een boek dat ik wil hebben.

Niet missen!  

Deze week is er weer ontzettend veel te beleven op Hebban. Zo kun je vandaag het winnende verhaal lezen van de Write Now! 2020 schrijfwedstrijd. Eerdere winnaars zijn Lize SpitNiña Wijers en Jaap Robben, die inmiddels tot succesvolle auteurs zijn uitgegroeid.

Ook staan we weer aan het begin van een nieuwe maand, wat betekent dat we de hele week artikelen plaatsen met onze boekentips voor juli (en in sommige gevallen augustus). De 18 van YA en de 11 van literatuur & romans zijn al verschenen. De rest van de week komen de tips voor spanning, kinderboeken en non-fictie ook nog voorbij. 

Verder zijn we helemaal in de zomerse sferen, want we publiceren woensdag het tweede deel van de zomerleestips door boekverkopers en uitgevers. Deel één kun je hier lezen. Verderop in de week komt er ook nog een leuke zomerleesuitdaging aan, waarover we nu nog even lekker geheimzinnig doen. Meer dan genoeg om van te genieten, dus!

Wil je niks missen? Kijk elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

 

De leesplannen van… Anouk

Ik durf het bijna niet te jinxen door het hardop uit te spreken, maar ik heb ineens een mega-leesflow te pakken. De afgelopen twee weken heb ik enorm veel gelezen, een letterlijke stapel boeken. Ik hoop dat het doorzet, want het is zo fijn om zo door mijn boeken heen te vliegen en niet te denken 'oh, ik moet die eigenlijk echt eens oppakken', met het schuldgevoel dat erbij hoort.

Voor de Hebban Uitleesdag had ik The Hand on the Wall uitgezocht, omdat ik die echt af wilde vinken. Ik heb er Mijn duistere Vanessa even voor opzij gelegd, waar ik nu weer lekker in verder kan. Ook heb ik de shortlistboeken binnen voor de Hebban Debuutprijs. Maar ik denk dat ik eerst tussendoor een fantasy erbij pak. Daar heb ik nu namelijk echt zin in. Natuurlijk heb ik een hele kast ongelezen boeken, maar op mijn nachtkastje-stapel ligt The City We Became van N.K. Jemisin me aan te kijken. Of Gideon the Ninth van Tamsyn Muir. Hopelijk kan ik de keuzestress voor blijven en mijn leesflow vasthouden.

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?  Over de auteur

Anouk (Hebban Crew)

233 volgers
1379 boeken
25 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #20: een onstuitbare leesflow

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken