Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #21: een bomvolle Boekenweek en keuzestress

door Lindy (Hebban Crew) 21 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht redacteur Lindy haar persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat ze je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

(2190)
Tot nu toe las ik alleen nog maar Het eeuwige leven van Matt Haig, maar dit boek gaat zeker ook op het lijstje. Zijn werk is heel divers. Hij schrijft zowel fictie en non-fictie voor jeugd en volwassenen, maar de auteur, die zelf worstelde met paniekaanvallen en depressie, lijkt altijd een belangrijk thema aan te willen stippen: wat maakt het leven de moeite waard? Deze roman voldoet daar ook aan. Het hoofdpersonage bevindt zich in de Middernachtbibliotheek, een plek tussen leven en dood, waar ze met elk boek dat ze openslaat de vele manieren ontdekt waarop haar leven anders had kunnen verlopen.
(83)
Met Tiffany McDaniel plaatsen we deze week een interessant interview over haar boek Betty, een gefictionaliseerd verhaal dat is gebaseerd op het leven van haar moeder. Na jarenlang zwijgen vertelde zij haar dochter over het seksueel misbruik in haar familie, dat meerdere vrouwen in dezelfde familie overkwam. Dat uitgevers deze roman eerst niet wilden publiceren omdat de werkelijkheid te ongeloofwaardig zou zijn, en dat daar nu wél het moment voor is aangebroken, toont de urgentie van dit boek. Lezen dus.
(305)
Vaste Hebban-bezoekers weten vast nog wel dat we op Hebban vorig jaar allemaal in de ban waren van het jeugdboek Gozert van Pieter Koolwijk, over Ties en zijn denkbeeldige vriend Gozert. (Lees hier een hilarisch interview terug met de auteur). Nu verschijnt Luna, over een meisje dat stemmen hoort en de vriendschap van Gozert wel kan gebruiken als ze door haar moeder wordt meegenomen naar een verlaten vakantiepark. Natuurlijk weer met vrolijke illustraties van Linde Faas.

Niet missen!

Het is Boekenweek! Een feest in de boekhandel, bibliotheek én op Hebban. Boekenweekgeschenkauteur Hanna Bervoets en essayist Roxane van Iperen zwaaien deze week als gasthoofdredacteuren de scepter over Hebban en dat levert een prachtige en boeiende redactionele invulling gedurende de Boekenweek op. Wat dacht je van boekentips, een 'Tien vragen aan' met de schrijver van het Boekenweekgedicht Babs Gons, interviews met gepassioneerde mensen uit het boekenvak en meer. Neem elke dag een kijkje op de homepage of kijk op het Boekenweek-kanaal om niets te missen.

Daarnaast hebben we nog veel meer op de planning staan: vandaag (om 9.00 uur) wordt de nieuwe Hebban 1000 bekendgemaakt (mét een nieuwe nummer 1!), je kunt je inschrijven voor een leesclub én een Buzz-actie, er is een nieuwe Vertalersgeluklezing, de Leesdetectives tippen weer fijne jeugdboeken en – last but not least – worden in Bibliotheek Utrecht aanstaande zaterdag vier thrillerprijzen uitgereikt: de Hebban Thrillerprijs, de Schaduwprijs, de Zilveren Strop en de Gouden Strop. Houd Hebban in de gaten om live mee te kunnen kijken via de livestream.

Om niks te missen kijk je elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

De leesplannen van… Lindy

Leesplannen, die heb ik wederom genoeg. Ik kan na de Uitleesdag van gisteren eindelijk beginnen aan Tussen ons van Sarah Crossan. Een van de weinige auteurs die me de afgelopen jaren aan het huilen heeft gekregen bij het lezen van haar boeken. Dit is haar eerste roman voor volwassenen en ik ben zeer benieuwd of het me net zo ontroert als Eén en Nieuwe maan. Daarnaast blader ik af en toe rustig door het werkelijk prachtige Terra Ultima en lees ik voor het slapen regelmatig een verhaaltje uit Tijd voor jezelf.

De verhalen van Crossan worden in vrije versvorm geschreven – minder woorden, meer effect, maar dat betekent ook dat ik wellicht nóg wel een boek kan oppakken deze week. Er liggen er zoveel te wachten dat ik eigenlijk niet kan kiezen. En misschien moet ik toch gewoon iets nieuws kopen: het is tenslotte Boekenweek. Helpen jullie me kiezen? Welk boek mag ik echt niet missen, wat raden jullie me aan?

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

816 volgers
419 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #21: een bomvolle Boekenweek en keuzestress

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken