Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #21: op reis in een boek

door Sander (Hebban Crew) 11 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht hoofdredacteur Sander zijn persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat hij je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

Deze week verschijnt er best een aantal interessante boeken. Allereerst het derde boek van Benedict Wells. Bekend van de megabestseller Het einde van de eenzaamheidHet boek werd getipt door DWDD en ook op Hebban gooide het hoge ogen, onder andere door een enthousiaste leesclub. Er gingen 120.000 exemplaren over de toonbank. Na het beduidend minder succesvolle Becks laatste zomer (2018), verschijnt morgen Op het geniale af'een spannende ontdekkingsreis met meedogenloze wendingen en een adembenemende afrekening', als we de uitgever mogen geloven. Ook al schreef Tatiana de Rosnay inmiddels elf boeken, ze zal altijd de auteur van dat ene boek blijven: Haar naam was Sarah (2007). Alleen al in ons land werden er meer dan 1,5 miljoen exemplaren verkocht. Deze week verschijnt haar twaalde roman met de titel Bloemen van de duisternis, 'een indringende roman over de macht van kunstmatige intelligentie, vanuit het perspectief van drie generaties vrouwen, tegen de achtergrond van het Parijs van de nabije toekomst'. Last but not least kies ik voor Hinderlaag, de allernieuwste van thrillerfabriek James Patterson. Het is alweer het zevenentwintigste deel in de 'Alex Cross'-reeks en - niet omdat ze per se allemaal even goed zijn - is een nieuwe Cross voor velen het ideale vakantieleesvoer. Het recept is bekend: bloedstollende spanning gevat in een pageturner van vele korte hoofdstukken. 

Niet missen!  

Hoewel de meeste vakanties al voor de zomer begon in het water zijn gevallen, is de vakantieperiode toch aangebroken. Met deze gekke tijden in het achterhoofd hebben we op Hebban twee bijzondere activiteiten bedacht om al lezend of schrijvend onze vrije dagen door te komen. Afgelopen vrijdag zijn we gestart met de Zomerlezen Challenge, een heerlijke uitdaging om de zomermaanden al lezend een reis te maken naar populaire vakantiebestemmingen. Na vier stedentrips brengen we je vrijdag in de stemming voor een viertal verrassende cultuur- & geschiedenisreizen. Ik ben benieuwd wie er al naar Lissabon, Antwerpen, Berlijn of Stockholm zijn afgereisd. 

Voor iedereen die het leuk vindt om naast het lezen ook af en toe zelf in de pen te kruipen organiseren we de komende zes weken elke zondag een nieuwe 100 woorden-schrijfwedstrijd. We eindigen met een heuse finale waar we de beste verhalen van zes afleveringen tegen elkaar laten strijden voor eeuwige roem en een fantastisch boekenpakket. Laat het mooie weer maar komen! 

Verder niet te missen deze week: het gloednieuwe kinderboekenkanaal

Om niks te missen kijk je elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

 

De leesplannen van… Sander

'Ja, die leesplannen van Sander staan momenteel op een laag pitje. Ik ben inmiddels lekker op weg met het schrijven van een nieuwe Jens Vern-thriller, waardoor lezen een klein beetje op de achtergrond wordt gedrukt. Toch ligt er ook nu een boek op mijn nachtkastje. Een boek dat zo begint: 

Een bankoverval. Een gijzeldrama. Een pistoolschot. Een portiek vol mensen die op het punt staan een appartement te bestormen. Het was gemakkelijk om hier terecht te komen. Veel gemakkelijker dan je misschien denkt. Er was niet méér voor nodig dan een heel, heel slecht idee.

De eerste honderd pagina's heb ik verslonden. Benieuwd naar de titel van dit boek? Klik op deze link.

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?  Over de auteur

Sander (Hebban Crew)

1110 volgers
492 boeken
24 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #21: op reis in een boek

Gesponsorde boeken