Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #22: Stoer, groot en dood

door Debbie (Hebban Crew) 21 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht communitymanager Debbie haar persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat ze je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

Het is rustig deze week met te verschijnen boeken en dat is ook eigenlijk wel normaal voor juli. In de zomermaanden wordt er minder uitgegeven, omdat het een tijd is waarin mensen Nederland uit zijn, op vakantie zijn en hun boekenkratten al ingepakt hebben. Dat is dit jaar natuurlijk wel even heel anders dan verwacht. Door corona zijn er veel titels van het voorjaar en de vroege zomer doorgeschoven naar augustus en september, dus maak je borst maar nat voor een heel vol najaar waarin je van gekkigheid niet weet wat je moet lezen. Wees niet bang: Hebban zal je zoals altijd wegwijs maken in het overweldigende aanbod.
Deze week zal ik vol plezier The Big Book of Modern Fantasy in huis halen. Het is een anthologie, samengesteld door Ann en Jeff VanderMeer en het is de derde in een reeks. Eerder verschenen The Big Book of Classic Fantasy en The Big Book of Science Fiction. Musthaves voor de fan van speculatieve fictie. Het zijn alledrie baksteendikke boeken. Je hebt nooit meer gebrek aan een verhaal als je dit trio in huis haalt. Ze zijn niet vertaald, dus alleen voor de lezer die Engels kan verteren.
Imme Dros vertaalde het jeugdboek Stoere sprookjes over superhelden van Julia Bruce. Ik vind de hele 'stoer'-beweging in de kinderboeken heel fijn. Power to the young ones! Bruce schreef eerder Stoere sprookjes over avontuurlijke meisjes, ook dankzij Dros in vertaling.
De laatste titel die ik noem die deze week gaat verschijnen is The Death of Vivek Oji van Akwaeke Emezi, een Nigeriaanse auteur. Ze schreef eerder de roman Freshwater die onder andere op de longlist van de Women's Prize belandde en de Young Adult-roman Pet, die op de longlist van de Nommo Awards verscheen. The Death of Vivek Oji lijkt me een hartverscheurend verhaal.

Niet missen!  

We zijn vandaag gestart met een nieuwe manier om redactionele recensies van toptitels uit te lichten. Recensent Nicole bijt het spits af met haar 4*-recensie over Het verre veld van Madhuri Vijay. Prachtige bespreking: 'Deze debuutroman is vooral een knap inkijkje in de psyche van een jonge vrouw, die wanhopig op zoek is naar een positief beeld van haar moeder.' We gaan zo'n vijf recensies per week redactioneel uitlichten, maar je blijft ze natuurlijk ook altijd vinden op de vertrouwde plek op de boekpagina's. Maar daar is wel iets veranderd. Op de boekpagina's is de chronologie van alle recensies recent gewijzigd. De redactionele recensie ('Keuze van de redactie') staat bovenaan, gevolgd door de lezersrecensies van Hebbanrecensenten, teamleden en boekverkopers, gevolgd door de lezersrecensies met de meeste likes. Hierdoor verdwijnen de beruchte oneliners wat naar beneden en heb je meer kans als lezer op de boekpagina bovenin een wat uitgebreidere recensie te vinden. Wij zijn er blij mee!
Morgen vind je een spannende sneak preview mét winactie op de homepage en woensdag een artikel over boekverfilmingen. Uiteraard zijn we volop bezig met de Zomerlezencampagne, waarbij je bij gebrek aan buitenlandse vakantie de wereld over kunt lezen in een Zomerlezenchallenge. Hou je van stedentrips, cultuurreisjes, verre landen of vooral natuur? Dan hebben we wel wat voor je.
De Honderd woorden-schrijfwedstrijd is in zijn tweede aflevering en levert bijzondere mooie, leuke en spannende ZKV's op. Neem een kijkje, schrijf zelf een verhaal en/of like de verhalen die je tof vindt. Zondag start aflevering #3 met weer een nieuwe afbeelding. Deze week inspireren we je met een hand op een deurklopper. Wiens hand is het, wiens deur is het en wat doet hij daar?

Om niks te missen kijk je elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

 

De leesplannen van… Debbie

'Mijn lezen is nog steeds stuk en dat is wel heel slecht en raar voor een Hebbanredacteur. Ik werk veel en er zijn soms wat zorgen over mijn stokoude honden, waardoor mijn hoofd niet naar lezen staat. Maar ik moet toegeven dat ik ook van deze nummer 1 ontzettend veel last heb. Wat is jouw aartsvijand van het lezen?

Het laatste boek dat ik las was Waarom je kinderboeken moet lezen, zelfs al ben je oud en wijs van Katherine Rundell, ons startsein voor het nieuwe Kinderboekenkanaal. De plek waar ik het meeste lees is tot mijn schaamte het toilet, want daar gaat mijn smartphone niet mee en mijn baas ook niet, dus surfen en werken is dan uitgesloten. In het kleinste kamertje hier in huis zijn kamertjebreed boekenplanken opgehangen, voor mijn minibiebvoorraad. Daar draai ik de deur op slot, grijp ik een willekeurig boek en lees ik een bladzijde. Geef toe, wie leest nog meer op de wc?'

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?  Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

1022 volgers
494 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #22: Stoer, groot en dood

Gesponsorde boeken