Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #24: over identiteit, racisme, en de zin van het leven

door Lindy (Hebban Crew) 9 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht redacteur Lindy haar persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat ze je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

De Black Lives Matter-discussie heeft ook mij in zijn greep en laat me nadenken over wat ik lees en wil lezen. Onlangs voegde ik al Zo'n leuke leeftijd, Mijn ontelbare identiteiten en Waarom ik niet meer met witte mensen over racisme praat toe aan mijn leesstapel. Nu lijkt Maar waar kom je écht vandaan? me ook een mooie toevoeging, gericht op de Nederlandse lezer. De afgelopen jaren sprak Robert Vuijsje voor de Volkskrant met honderden landgenoten aan wie de vraag uit deze titel regelmatig wordt gesteld. In dit boek zijn 100 verhalen gebundeld waarin hij met hen spreekt over hun afkomst en welke rol die speelt in hun dagelijks leven.

Vonkenregen van Hauke Friederichs viel me op omdat het niet zoals vele andere boeken de Tweede Wereldoorlog centraal stelt, maar over de zomer voordat de oorlog begon. ‘Dankzij het dagboekachtige karakter leest het boek als een spannende countdown, en tegen beter weten in ga je als lezer steeds meer hopen dat het onvermijdelijke toch nog afwendbaar is,' schreef Der Spiegel al. Interessante literaire non-fictie.

In de roman Tussentijd van Erik Hensel ziet een man zijn jaren geleden verloren broer terug op televisie en besluit hem op te zoeken. Dan blijkt de man die hij treft heel anders dan verwacht en dat heeft grote invloed op zijn eigen leven. 'Waan jezelf op een tropisch eiland, laat je ontroeren door het prachtige verhaal van twee broers die elkaar na 20 jaar weer terugzien en stel tegelijkertijd de vraag aan jezelf: waar gaat het nou echt om in het leven?', schreef juniorredacteur Rianne van uitgeverij Luitingh-Sijthoff eerder op Hebban. 

Niet missen!  

Het is bijna augustus en dat betekent dat we zoals elke maand weer een aantal verwachte boeken in de spotlight zetten. Je kunt overzichten verwachten in de genres spanning, romans en non-fictie. Nog meer boekinspiratie vind je komende week ook in verschillende listmania's: we zetten lezenswaardige non-fictie jeugdboeken voor je op een rij en tippen boeken in het kader van De Dag van de Vriendschap.

Ook kun je een Sneak Preview verwachten van een thriller geschreven door een Franse schrijfster. Smaakt dat naar meer, dan kun je je meteen inschrijven voor de Hebban Leesclub met dit spannende boek. Wellicht win jij een van de 15 exemplaren om mee te doen aan de online discussie.

Over winnen gesproken: houd de actiepagina in de gaten, want ook deze week staan er mooie giveaways op de planning, onder andere met de actuele en spannende thriller Lockdown van Peter May.

Om niks te missen kijk je elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

 

De leesplannen van… Lindy

'Gisteren was het Hebban Uitleesdag en ik was van plan om Zo'n leuke leeftijd dan uit te lezen. Dat is net niet gelukt en dus staat die voor deze week nog op de planning. Ook ben ik bezig in het derde boek van de shortlist voor de Hebban Debuutprijs 2020. Na Confettiregen en Lichter dan ik is Draaidagen aan de beurt. Daarna volgen Victor en Niemand zoals hijIk lig dus lekker op schema, ook al kan ik als jurylid natuurlijk niets verklappen over mijn bevindingen...'

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?  Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

817 volgers
419 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #24: over identiteit, racisme, en de zin van het leven

Gesponsorde boeken