Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #25: woorden, wereld en langverwacht

door Aimee 19 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht redacteur Aimee haar persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat ze je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

Pfoe, ik was 14 toen ik Twilight las in een meivakantie op een camping in Spanje. Ik weet dat nog heel goed, want dat was de tijd dat ik vastzat aan de verplichte leeslijst op de middelbare school en die boeken konden me maar weinig boeien. De 'Twilight'-serie was mijn kennismaking met YA en tegelijkertijd ontdekte ik wat leesplezier ook alweer was. Dat Midnight sun nu, jaren later uitkomt, vind ik dus best wel cool. Ik denk dat ik er inmiddels wat te oud voor ben, maar ik hoop dat dit boek bij volgende generaties hetzelfde effect heeft als dat de serie op mij had.

Een klimaatboek, of eigenlijk is het een pamflet, van niemand minder dan de Dalai Lama. In Red het klimaat roept hij op om gepassioneerd te werken aan een betere planeet. Ik vind dat een mooie boodschap, want ik denk dat we nogal eens vergeten dat we daar maar één van hebben en als die stuk is, is het klaar. Daar moeten we dus met z'n allen een beetje om denken, en het is fijn dat ook zulke grote namen zich erover uitspreken.

Het boek van vergeten woorden trok me in eerste instantie door de cover, maar ook de flaptekst klinkt heel goed: 'In 1901 werd ontdekt dat het woord bondsmaid, dienstmaagd, ontbrak in de Oxford English Dictionary. Dit is het verhaal van het meisje dat het stal.' Het gaat over taal en woorden, en het belang en de betekenis ervan. En dat verwerkt tot fictie, interessant!

Niet missen!  

De eerste Weekopening van augustus alweer. Deze week staan er weer een aantal sneaks en leesclubs op de planning, vooral de liefhebbers van feelgood en historische romans worden voorzien op Hebban. Lees je liever in andere genres? Ook daar hebben we leesclubs voor. Of je doet mee aan een van de vele winacties. Het overzicht van alle leesclubs en giveaways vind je op de actiepagina.

Verder vind je deze week een listmania over Aziatische boeken, lees je meer over de Harland Awards jury (insturen kan vanaf 1 september, voor je het weet is het zover) en hebben we aanstaande zondag de laatste Honderd woorden schrijfwedstrijd van deze zomer. Daarna nemen de winnaars van de zes rondes het op tegen elkaar. Je laatste kansen om een plek in de finale te bemachtigen, dus! Tot en met zaterdag kun je nog meedoen aan schrijfwedstrijd #5, en stemmen op de verhalen uit ronde #4 door jouw favoriet te liken.

Om niks te missen kijk je elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

 

De leesplannen van… Aimee

'Mijn leesplan voor deze week is eens iets uitlezen. Ik lees en luister veel boeken door elkaar, onder andere Krabben, Dertien en Max, Mischa en het Tet-offensief. Het een leest makkelijker dan het ander, dus wat ik oppak hangt helemaal van mijn stemming af en de tijd die ik heb om te lezen. Ondertussen lees ik ook de Debuutprijsboeken, waar ik niks over kan zeggen als jurylid. Ik heb er nu twee uit, en ik denk dat het weleens lastig kan gaan worden om een winnaar te kiezen...'

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?  Over de auteur

Aimee

89 volgers
561 boeken
1 favoriet


Reacties op: Hebban Weekopening #25: woorden, wereld en langverwacht

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken