Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #29: Toekomst, rampen en het hiernamaals

door Martijn (Hebban Crew) 12 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht redacteur Martijn zijn persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat hij je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

The 2084 Report is een historisch verslag van het verloop van de klimaatcrisis tot 2084... Fictief dus, maar door James Powell stevig gebaseerd op feiten. Een geëxtrapoleerd verloop van een ramp, dat moet wel intrigerend (en akelig) leesvoer zijn.

Een andere ramp, zij het van een heel andere orde, is nog steeds gaande in Groningen: de aardbevingen door de aardgaswinning. Er zijn al heel wat boeken verschenen over dit fenomeen (fictie én non-fictie). Ook wij hebben wat scheuren in muren, ook al zitten we aan de rand van het aardbevingsgebied in stad Groningen, dus Aardgas, risico's en besluiten van Charles Vlek is zeker interessant en relevant, maar niet alleen voor Groningers.

Lauren James timmert sinds een paar jaar aan de weg met fantastische Young Adult boeken. Het uitgangspunt van The Reckless Afterlife of Harriet Stoker vind ik erg goed gevonden: wat als overlijden pas het begin van je verdere bestaan is? Dat het normaal is dat je voortleeft in een geestenwereld? En dat er dus mensen zijn die al (tien)duizenden jaren in die geestenwereld huizen... Dan zou ik ook roekeloos worden, wellicht.

Niet missen!  

De Honderd woorden schrijfwedstrijd is gisteren pas afgesloten en morgen gaat er alweer een nieuwe van start: de inzendtermijn van de Harland Awards schrijfwedstrijd wordt feestelijk geopend. Tot en met 4 oktober kunnen schrijvers verhalen in de fantastische genres (fantasy, sciencefiction, horror en aanverwanten) inzenden, om kans te maken op eeuwige roem, de 500 euro hoofdprijs én publicatie in het Hebban e-book met de vijf beste verhalen van de Harland Awards 2020. We zijn erg benieuwd hoeveel inzendingen we dit jaar mogen ontvangen. Het record staat alweer een paar jaar op 206.

Donderdag starten we met een nieuwe rubriek: de boekenkast van... Communitymanager Debbie bijt het spits af en ik kan je vertellen (aangezien ik elke dag tegen haar boekenkast aankijk): dat wordt spectaculair. Dus ga alvast maar foto's van je eigen boekenplanken maken!

Om niks te missen kijk je elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

 

De leesplannen van… Martijn

Tijdens de Uitleesdag gisteren heb ik mijn boek daadwerkelijk uitgelezen. Prachtige collectie van Afro-Europese literatuur uit de Lage Landen: Zwart, samengesteld door Vamba Sherif en Ebissé Rouw. Nu ben ik bezig in het nieuwe boek van Christopher Paolini (Slapen in een zee van sterren, zijn eerste sciencefictionboek, ik interview hem in september) en ben ik het Hugo Award winnende boek A Memory Called Empire van Arkady Martine aan het lezen. Daarnaast herlees ik de novelle die ik net geschreven heb én ik ben aan het uitdenken hoe ik dat eventueel uit kan werken tot een roman (of twee losse novelles).

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?  

 Over de auteur

Martijn (Hebban Crew)

472 volgers
794 boeken
21 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #29: Toekomst, rampen en het hiernamaals

Gesponsorde boeken