Hebban vandaag

Boek&nieuws /

Hebban Weekopening #3

door Anouk (Hebban Crew) 61 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht Anouk haar persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat ze je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

Dit boek kwam alvast binnen op de redactie en het verhaal sprak me direct aan. Liefhebbers van Celeste Ng zullen ook hiervan kunnen genieten, want het beschrijft tot in detail de persoonlijke relaties tussen verschillende leden van twee buurgezinnen gedurende veertig jaar. Deze relaties worden op scherp gezet door een schokkende gebeurtenis. Dat klinkt als heerlijk lezen en jezelf verliezen in Vraag me nog eens van Mary Beth Keane.

Omdat we een vooruitexemplaar ontvingen voor onze recensenten, had ik alvast een inclusief inkijkje in de plot van Lieve Edward. De recensie komt online op de verschijningsdatum (20 februari), maar ik zal alvast verklappen dat ik naar aanleiding daarvan bijzonder benieuwd ben geworden naar dit boek. Deze roman van Ann Napolitano gaat over de twaalfjarige Edward, de enige overlevende van een vliegtuigramp.

Alweer een boek dat dankzij onze recensenten onder mijn aandacht kwam! Silke recenseerde de Engelse editie, My Dark Vanessa, en gaf het 5 sterren. Een boek waarvan je heel ongemakkelijk schijnt te worden, en dat maakt literatuur nu juist zo leuk. Nadenken, twijfelen, grenzen opzoeken, en dat alles verpakt in een heel actueel thema. Ik denk dat iedereen Mijn duistere Vanessa van Kate Elizabeth Russell gelezen moet hebben.

Niet missen!  

Deze week is de start van de Hebban Thriller Tiendaagse! We zijn alvast druk bezig met de voorbereidingen en het gaan een fantastische tien dagen worden. Aan de start maken we de longlist van onze Thrillerprijs 2020 bekend, en elke dag is volgepland met verhalen, blogs, tips, lijsten, interviews en sneak previews van thrillers.

Je kunt er bijna niet omheen, al zou je het willen (natuurlijk niet!). Het is echt een aanrader elke dag even te komen kijken wat er nu weer voor thrillernieuws is én natuurlijk om je in te schrijven voor de dagelijkse giveaways. Wij hebben er alvast ontzettend veel zin in, dus de voorpret is reuze. 

Natuurlijk doen we daarnaast ook andere dingen, zoals een interview met Pieter Koolwijk over zijn jeugdboek Gozert. Rondom het fantasievolle 10+ kinderboek over een denkbeeldig vriendje organiseerden we de afgelopen weken een Hebban Buzz. Op 20 februari komen alle 50 recensies online te staan en kun je het interview met de auteur lezen.

De literaire agenda  

Voor geval je het vorige stukje overgeslagen hebt: deze week start de Hebban Thriller Tiendaagse! Op vrijdag 21 februari barst het los en kun je elke dag genieten van thrillers, thrillers, thrillers tot en met zondag 1 maart.

Maar, net zo belangrijk, op zondag 23 februari is ook de allereerste Hebban Uitleesdag! Wat is er nu fijner dan tijd vrijmaken om te lezen en jezelf wat welverdiende 'boekenwellness' te gunnen? Een hele dag waarin je dat dikke boek fijn kunt uitlezen, alvast wat novelles aftikt voor je Reading Challenge of gewoon lekker een eind wegleest omdat je er zin in hebt. Zet de Hebban Uitleesdag in je agenda, zodat je het niet kunt vergeten aankomende zondag! Plan jij hem in?

De leesplannen van…  Anouk

Ik lees tegenwoordig weer elke dag (yeay!), maar ik hou het wel nog steeds bij de boeken van Agatha Christie. Dat is zeker geen straf, want ze is een van mijn favoriete auteurs en ik ben bezig met het project al haar misdaadromans af te tikken. Je gaat er snel doorheen, dus ik durf niet te zeggen met welke ik gedurende de week bezig ben, maar je kunt mijn voortgang altijd volgen via mijn profielpagina.

Verder ga ik natuurlijk De zeven zussen lezen voor de Crew Challenge, en ik hoop ook een nieuw boek op te kunnen pakken in mijn enorme stapel ongelezen boeken. Ik heb zin in een echte die-hard fantasy, dus ik denk dat ik ga beginnen met Samantha Shannons The Priory of the Orange Tree. Of misschien toch The Poppy War van R.F. Kuang, waar ik al zoveel goeds over heb gehoord. 

Oh, en natuurlijk de kinderboeken voor de Griffeljury! In maart is onze eerste vergadering, dus ik mag wel opschieten. Wat de titels zijn? Dat mag ik helaas nog niet verklappen, dus je zult ze nog niet op Hebban voorbij zien komen. Een tipje van de sluier: het zijn de allerleukste kinderboeken die 2019 te bieden had.

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?  Over de auteur

Anouk (Hebban Crew)

233 volgers
1382 boeken
25 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #3

 

Gerelateerd

Over

Agatha Christie

Agatha Christie

Agatha Christie (1890-1976) leek op het eerste gezicht een afstandelijke Engels...


Gesponsorde boeken