Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #3: Readathon, jury en stelling

door Martijn (Hebban Crew) 18 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht redacteur Martijn zijn persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat hij je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

(3)
Ik ben enorm geïnteresseerd in (oude) geschiedenis en meerdere van mijn verhalen spelen op en rond de ziggurats van de Eufraat en de Tigris. Het wereldrijk van het Tweestromenland van Daan Nijssen vertelt over de oudheid in Mesopetamië, compleet met kaarten en illustraties, wat wil een historybuff nog meer?
(5)
De gelukkigste man van Nederland gaat niet over de premier die op de cover prijkt, maar wat zijn tienjarig bewind zegt over Nederland en de Nederlanders. Zeker in deze contentieuze tijd is dat een interessante insteek van Joost de Vries, want wie is nog gelukkig met hoe het gaat na een jaar corona?
(37)
Guido Eekhaut ken ik als een vaardig sciencefiction en fantasyschrijver, met veel en vreemde ideeën (in positieve zin). Vreemde werelden is deel twee in een young adult sciencefictionserie. Ik ben blij dat dat nog uitgegeven wordt. Verre, maar herkenbare toekomst, gezonken ruimteschepen, count me in!

Niet missen!

Het blijft aanpoten om niks te missen op Hebban! De boekenbonnenactieserie (galgje iemand?) loopt op zijn eind, maar een nieuwe boekenweekchallenge, een provocerende stelling en de eerste Hebban Readathon van 2021 kondigen zich al aan. Ook wordt de jury van de Zilveren Strop schrijfwedstrijd aangekondigd. Vanaf 1 februari tot en met 28 februari om 1 minuut voor middernacht kun je je spannende verhaal (tot maximaal 7.500 woorden) indienen. Het is ook nog mogelijk om je aan te melden voor de voorselectie: hou je van thrillers en wil je een set van 25 kersverse spannende verhalen lezen en beoordelen, meld je dan aan!
Natuurlijk is het ook weer Hebban Uitleesdag op de laatste zondag van de maand: 31 januari.

Om niks te missen kijk je elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

De leesplannen van… Martijn

'Het begint meer van hetzelfde liedje te worden: ik hoop dat ik tussen alle drukte door dit keer echt weer een beetje aan lezen toekom... Bijvoorbeeld het gratis ebook van de top vijf van de Harland Awards (gratis te downloaden) of het - na 30 bladzijden al briljante - nieuwste boek van Kim Stanley Robinson: The Ministry for the Future over het belangrijkste thema van onze tijd, klimaatverandering. Ondanks dat het met een gigantisch deprimerende ramp begint, wordt het verderop positieve, uplifting sciencefiction. Gelukkig heb ik wel veel gewerkt aan het ondersteunen van de boekhandel, o.a. door een heleboel boeken te bestellen, voornamelijk voor mijn minicollectie van boeken over een alternatieve afloop van de Tweede Wereldoorlog. Ik had De man in het hoge kasteel (Dick), Het complot tegen Amerika (Roth), SS-GB (Deighton) en Vaderland (Harris) al, maar ik heb er nu een tiental meer: een echte eigen plank. En in dat kader: #koopnueenboek #steunjeboekhandel

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?Over de auteur

Martijn (Hebban Crew)

521 volgers
887 boeken
28 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #3: Readathon, jury en stelling