Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #31: debutanten in het zonnetje

door Aimee 15 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht redacteur Aimee haar persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat ze je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

Oh, wat was het moeilijk kiezen deze week. Het najaar zit weer vol mooie boeken. Allereerst De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo, door Taylor Jenkins Reid. Reid is bekend van Daisy Jones & The Six, waarin het verhaal wordt verteld van een fictieve band eind jaren 60. The Seven Husbands of Evelyn Hugo verscheen eerder dan Daisy Jones, maar de vertaling liet lang op zich wachten.

Een boek voor de jongere young adult-lezer, maar De zomer dat we Parijs bestormden van Clémentine Beauvais lijkt me een mooi verhaal. Het gaat over drie meisjes die door hun medeleerlingen worden verkozen tot de lelijkste meisjes van de school. Dat is aanleiding voor een roadtrip naar Parijs. Het boek gaat over feminisme, mooi en lelijk, en de media. Dat klinkt als een interessant en leerzaam verhaal voor jonge meiden.

En dan verschijnt deze week ook Dit is geen vrouwenboek, waarvoor Corina Koolen onderzoek heeft gedaan naar de waarheid achter man/vrouw-verschillen in de literatuur. Koolen is gepromoveerd op de genderongelijkheid in de Nederlandse letteren, een zeer interessant onderwerp. Eens in de zoveel tijd laait de discussie weer op: waarom worden mannen vaker bekroond en gekocht dan vrouwen? In dit boek wordt dat onderwerp vanuit verschillende kanten belicht. Ik ben erg benieuwd wat voor verklaringen de schrijfster heeft gevonden.

Ik zou zeggen: bekijk ook vooral de verwachtlijst, want er verschijnen nog vele andere mooie titels deze week, waaronder de nieuwe van Jonas Jonasson (Zoete, Zoete Wraak BV) en een nieuw boek van Nick Hornby, Op het eerste gezicht.

Niet missen!

Het is de Week van de Debutant, dus deze week besteden we logischerwijs veel aandacht aan debuten. Aanstaande zaterdag wordt de winnaar van de Hebban Debuutprijs 2020 bekendgemaakt. Tot die tijd zullen de vijf genomineerde debutanten allemaal nog eens in het zonnetje worden gezet in de rubriek 'Tien vragen aan...' Ze doen ontboezemingen over hun favoriete en minder favoriete titels, vertellen welk boek ze zelf hadden willen schrijven en wat hun schrijversdoel is.

Verder zetten we deze week de best besproken thriller- en literaire debuten van 2020 voor je op een rijtje, komen er uitgevers en oud-winnaars van de Hebban Debuutprijs aan het woord en blikken we vooruit naar de debuten die in het najaar van 2020 nog zullen verschijnen. Daarnaast hebben we elke dag een mooie winactie, waarbij je kans maakt op debuten in allerlei genres. Kom dus vooral lekker vaak terug deze week!

Om niks te missen kijk je elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

De leesplannen van… Aimee

'Het lezen van de shortlist voor de Hebban Debuutprijs zit erop. Het was geen straf, maar het betekent wel dat ik minder tijd had voor de boeken die ik afgelopen tijd kocht of de leestips die ik van anderen kreeg. Hoog op mijn lijst staan nu – met het oog op verfilmingen – Rebecca van Daphne du Maurier (in oktober op Netflix) en 'De Grisha'-serie van Leigh Bardugo, die ook naar Netflix gaat maar volgens mij nog geen releasedatum heeft. Verder staat Rood, wit en koningsblauw ook al een tijdje naar me te roepen en heb ik Lieg met mij te leen. Ik weet nog niet helemaal welke volgorde het gaat worden, maar dit zijn de plannen...'

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?Over de auteur

Aimee

89 volgers
561 boeken
1 favoriet


Reacties op: Hebban Weekopening #31: debutanten in het zonnetje

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken