Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #32: linkshandige boekverkopers en een gehaalde Challenge

door Anouk (Hebban Crew) 21 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht redacteur Anouk haar persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat ze je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

Soms heb je een boek waarvan je de titel ziet en meteen weet dat je het moet hebben. The Left-Handed Booksellers of London klinkt verrukkelijk, en bovendien is het van Garth Nix. Ik heb eerdere boeken van hem thuis liggen, hoewel ik daar nog altijd niet aan toe ben gekomen. Ik vermoed dat dit boek voorrang gaat krijgen zodra ik het binnen heb. The Left-Handed Booksellers speelt in een alternatief Londen van 1983, waarin linkshandige boekverkopers strijders zijn (de rechtshandigen zijn de academici). Zij bewaken de grens tussen de mythische Oude Wereld en de onze, maar in dit boek beginnen de twee uiteraard te vermengen.

Ook verschijnt D. van Michel Faber, weer zo'n boek dat direct op mijn WIL-plank komt. Het weesmeisje Dhikilo woont in een Engels kuststadje, wanneer ze ontdekt dat de letter D volledig uit de taal verdwenen is. Om de letter terug te krijgen, gaat ze op avontuur met een overleden professor en zijn sfinx. Als ik al niet verkocht was bij een verdwenen letter D, dan was ik het wel bij 'overleden professor'. Ze duikt een magische wereld in, en dat betekent dat het boek overduidelijk zijn weg naar mijn huis gaat vinden.

Als laatste een fijne, contemporary YA als tegenhanger van alle magie. Zomerburen is het debuut van Rianne Robben, over een meisje dat denkt de volgende stappen van haar leven helemaal geregeld te hebben. Studeren en samenwonen met haar vriendje. Als Niels echter zonder haar naar Australië vertrekt, vlucht ze naar haar opa en oma in Drenthe. Daar ontwikkelt ze al snel een vriendschap met buurmeisje Ilse, met wie ze zoveel kan delen dat ze zich heel prettig bij haar begint te voelen. Robben heeft dyslexie en kreeg vroeger regelmatig te horen dat ze geen boek zou kunnen schrijven. Met Zomerburen bewijst ze het tegendeel.

Niet missen!

Vorige week was het de Week van de Debutant en hebben we jullie getrakteerd op fijne artikelen. Ook hebben we ein-de-lijk bekendgemaakt wie de winnaar van de Hebban Debuutprijs 2020 is, nadat we jullie wekenlang hebben verteld dat we bezig waren met het lezen van de shortlistboeken. Maar als je denkt dat het plezier inmiddels voorbij is, dan heb je het mis. Ook komende week kun je weer veel verwachten op Hebban.

Zo hebben we een paar mooie giveaways gepland in non-fictie, kinderboeken, thrillers en literatuur. Er komt een interview aan met Cilla en Rolf Börjlind, want hun nieuwste boek Bevroren goud gaat verschijnen. Ook zetten we weer tips voor een Reading Challenge categorie klaar en krijg je nog nét het begin mee van de nieuwe reeks Hebban Verwacht-artikelen voor oktober.

Deze week zit óók vol met persoonlijke artikelen van de Hebban Crew. Zo kun je op dinsdag een artikel van Lindy lezen over Jane Austen, waar zij als absolute superfan natuurlijk veel vanaf weet. Op donderdag kijk je mee in mijn boekenkasten, want na Debbie en Aimee ben ik aan de beurt. Ik heb er al veel zin in, hoewel ik nog wel wat moet opruimen voor ik foto's durf te maken...

Voor je het weet, is de week omgevlogen. Om niks te missen kijk je elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

De leesplannen van… Anouk

'Er breekt een periode aan waarin ik lekker kan lezen wat ik wil. Dat betekent dat ik meteen een vliegende start heb gemaakt met Moordgids voor lieve meisjes en Voordat de koffie koud wordt. Deze week wil ik de trend voortzetten en ik zal flink op mijn handen moeten gaan zitten om te voorkomen dat ik bovenstaande boeken koop, én het derde deel van Christelle Dabos' 'De spiegelpassante'. In het Engels is deze namelijk net verschenen als The Memory of Babel. Na een zware start (de eerste helft van het eerste boek gebeurt er bijna niets) begon het sterk te verbeteren en ben ik inmiddels fan.

Thuis liggen er immers nog genoeg boeken op me te wachten. Ik heb het vuistdikke boek Xx van Rian Hughes net binnen, en dat ziet er enorm aantrekkelijk uit. Ook heb ik de M.J. Arlidge-boeken van mijn moeder geleend en daar kan ik mooi in verder. Maar oh, er zijn nog zoveel andere... teveel om op te noemen. Ze liggen opgestapeld op de bank als mijn 'acuut te lezen'-categorie, maar dat zijn er inmiddels ook al een stuk of 25. Ik ga gewoon met goede moed beginnen en kijk hoever ik kom! Mijn Reading Challenge heb ik afgelopen week gehaald, dus alles wat erbij komt, is fijn meegenomen.'

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?Over de auteur

Anouk (Hebban Crew)

183 volgers
1289 boeken
24 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #32: linkshandige boekverkopers en een gehaalde Challenge

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken