Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #32: toon je boekenbuit!

door Debbie (Hebban Crew) 47 reacties
Elke maandag begin je de week natuurlijk met de Hebban Weekopening. Hier lees je wat de Hebban Crew en lezerscommunity bezighoudt, hoe het staat met onze Reading Challenge en tippen we nieuwswaardige boeken. Deze week is het voetlicht voor redacteur Debbie.

Weekopening

Quizzen maken voor de lezerscommunity is best een pittige klus, maar wat heb ik genoten van de verbijsterde reacties onder de zeven Spelweekopdrachten en de verraste uitroepen als er ineens wel een boektitel bovenkwam in iemands hersenpannetje. De cryptisch omschreven boektitels hebben vele lezers hoofdbrekens veroorzaakt, maar hopelijk ook een heleboel plezier. Ik zag ook wel frustratie en lichte wanhoop voorbij komen. Vandaag zullen we de juiste antwoorden in en onder de Spelweekopdrachten plaatsen en kan iedereen beginnen aan zich voor het hoofd slaan en 'Oh ja!' roepen. Zondag 6 augustus ontving ik 25 mails met antwoorden van wisselde kwaliteit en hilariteit. Aan ons nu even de taak om daar de winnaar uit te halen, de inzender met de meeste juiste antwoorden. We maken de winnaar deze week bekend.

Gisteren was het weer de zondag van de Deventer Boekenmarkt, de grootste boekenmarkt van Europa! Het was de 33e editie maar liefst en deze editie viel wel een klein beetje in het water door de talloze buien. Ben jij geweest dit jaar? Dan horen we natuurlijk graag wat je er allemaal gezien en vooral gevonden hebt!

Mijn Reading Challenge

Niet iedereen houdt van de 'kleine roman' en dat begrijp ik, maar wat héb ik genoten van Aan de Zandrivier van de IJslandse auteur Gyrðir Elíasson. Het komt deze week uit bij uitgeverij Oevers, dus ren naar de boekwinkel als je van een stil, klein verhaal houdt. Het boek gaat over een oudere man die zich heeft teruggetrokken in een aftandse caravan in het bos, waar hij wandelt, schildert en mijmert. Soms trekt iets even zijn aandacht, maar veel behoefte aan actie en afleiding heeft hij niet. Hij heeft meer dan genoeg aan zichzelf en zijn kwasten. Zijn leven is zo klein geworden, zo stil, zo tot stilstand. Je vraagt je continu af wat er in hem omgaat, want de schrijver geeft dat maar mondjesmaat prijs. Het is geen verdrietig verhaal, het is wat het is. Prachtig, delicaat kleinood van een roman, voor de aandachtige lezer.

Doe ook mee!

Over Debbie

Debbie is redacteur van lezerscommunity Hebban. Ze heeft een voorkeur voor speculatieve fictie en korte verhalen, maar kan als breed geïnteresseerde lezer literaire fictie, een spannende thriller, bijzondere Young Adult en fijne kinderboeken ook waarderen. Dertien jaar lang werkte ze in boekhandels in het oosten en noorden van het land, tot ze in 2014 gelukzalig mee werd gesleept in de launch van Hebban.nl. Samen met partner Martijn Lindeboom schreef ze het boek Hoe schrijf je fantasy en sciencefiction? Debbie staat aan het roer van een pleeggezin voor rescuehonden en bejaarde asielkatten, leeft in een huis vol boeken, is scout van Afrikaanse speculatieve fictie voor een literair agentschap en heeft een blauwe maandag als astroloog dienstgedaan.

Profiel

Welk boek lees jij deze week?



Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

1089 volgers
558 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #32: toon je boekenbuit!

 

Gerelateerd