Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #34: Bomen, herinneringen en sterren

door Debbie (Hebban Crew) 14 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht communitymanager Debbie haar persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat ze je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

Ik ben dol op bomen. Bossen, maar vooral bomen. Ze hebben iets oers, ze staan daar altijd, wuiven wat in weer en wind, er huist van alles in én ze voorzien ons van zuurstof. Waarom in hemelsnaam zouden we ze niet beter behandelen in plaats van ze om te kappen zodra er wat duivenkak te veel op een auto wordt gedropt? Tegenwoordig komen er regelmatig romans uit van schrijvers met dezelfde voorliefde voor deze groene reuzen. Denk aan Schorshuid van Annie Proulx of Tot in de hemel van Richard Powers. Op 6 oktober verschijnt ook Greenwood van Michael Christie, een boek met een prachtige cover en volgens mij een indrukwekkende inhoud.

Eragon had mij zo in de klauwen in 2003, wat een heerlijk boek. Een Young Adult-roman over een jongen die een drakenei vindt. Wat een avonturen beleefden hij en Saphira, de draak die uit het ei kwam, in Eragon en Oudste, Brisingr en Erfenis, de vier delen van de serie. De auteur, Christopher Paolini, was piepjong toen hij begon te schrijven en zelfs ook nog toen Eragon werd gepubliceerd. Nu, bijna twee decennia later, komt hij met een nieuwe titel, eentje die niets met Eragon te maken heeft en wellicht zijn oude fanschare ook helemaal niet zal aanspreken (of juist wel?): Slapen in een zee van sterren, een bijna 900 pagina's tellende sciencefictionroman. Een gedurfde stap!

Mijn derde en laatste boek van deze week is Engelstalig, maar niet getreurd, want er is een Nederlandse vertaling in aantocht (januari 2021)! The Invisible Life of Addie LaRue van V.E. Schwab gaat over een vrouw die een wens uitspreekt, die in vervulling gaat, maar op een manier die ze niet helemaal verwacht en bedoeld had. Ze krijgt een eeuwig leven, maar zal nooit meer door iemand herkend en herinnerd worden. Totdat... ze eeuwen later door een jongen in een verborgen boekwinkel ineens wél herkend wordt.

Niet missen!

Gisteravond om middernacht sloot de inzendtermijn voor de Harland Awards 2020. Het is tijd voor de voorselectie om aan de slag te gaan met alle ingezondenverhalen. Spannend!

Deze week zit bomvol leuks. Wat denk je van een interview met Michael Christie, de schrijver van de roman Greenwood waar ik over verteld heb. Je kunt in het interview een fragment lezen én je inschrijven voor een leesclub waarvoor we 15 exemplaren uitdelen. Er is aandacht voor de nieuwe romans van Judith Visser en Marieke Nijkamp, waarvan je natuurlijk voorproefjes kunt lezen. We duiken uiteraard weer een boekenkast van een Crewlid in, besteden komend weekend veel aandacht aan Young Adult, interviewden Christopher Paolini (bekend van Eragon, maar nu met een vuistdikke sciencefictionroman in het nieuws) én balanceren op de rand van Hot or Not voor De sluipschutter van Kuo-Li Chang.

En uiteraard is het deze week nog Kinderboekenweek. We hebben nog de hele week leuke winacties en artikelen. Ga langs je boekhandel en koop een mooi kinderboek (ik kocht net Migranten, dankzij de mooie bespreking van Hebban-recensent Koen).

Om niks te missen kijk je elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

De leesplannen van… Debbie

Het was gisteren (per ongeluk een week te laat, want vergeten) Uitleesdag, dus als het goed is kan ik met een kersvers boek beginnen. En in de planning staan een tweetal boeken voor een Hebban-artikel, te weten de roman Het verhaal van de kat die boeken wilde redden van Sosuke Natsukawa, dat ik samen met Anouk lees voor een Boekenpraat en het non-fictie boek Dit is geen vrouwenboek van Corina Koolen, dat ik samen met het hele vrouwelijke deel van de Hebban Crew lees.

Er staan angstaanjagende stapels op onze eettafel en er zijn best nog wat boeken in aantocht, dus ik zal naast deze twee geplande titels ongetwijfeld nog spontaan het een en ander oppakken.

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

436 volgers
434 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #34: Bomen, herinneringen en sterren

 

Gerelateerd

Over

Christopher Paolini

Christopher Paolini

Christopher Paolini schrijft al vanaf zijn vijftiende epische fantasy boeken en ...

Michael Christie

Michael Christie

Michael Christie schreef romans, een verhalenbundel, essays en boekrecensies voo...

V. E. Schwab

V. E. Schwab

Victoria Elizabeth Schwab is een Amerikaanse fantasyauteur die vooral bekend is...


Gesponsorde boeken