Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #34: Kinderboekenweek en een boek dat niet gelezen wil worden...

door Lindy (Hebban Crew) 28 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in de Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht Lindy haar persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat ze je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

(8)
De titel van dit prentenboek nodigt natuurlijk uit om júist het boek open te slaan. Het boek schijnt zich in allerlei bochten te wringen om maar niet gelezen te worden en ik ben erg nieuwsgierig of het dat werkelijk voor elkaar weet te krijgen...
(0)
In essays, speeches en brieven laat Neske Beks zien op welke manier zwarte vrouwen twee keer het onderspit delven: ze zijn niet wit, én ze zijn geen man. Belangrijk om toe te voegen aan mijn kleine BLM-collectie.
(5)
De flaptekst van dit debuut doet me ergens denken aan het werk van Sally Rooney en ik wil heel graag uitvinden of dat klopt (en of het me dus net zo goed bevalt).

Niet missen!

Zoals vrijwel elke maandag kunnen we weer een bomvolle Hebban-week aankondigen. Het allerleukste: aanstaande woensdag begint de Kinderboekenweek! Het vrolijkste boekenfeestje van het jaar. We hebben natuurlijk aandacht voor de makers van het Kinderboekenweekgeschenk en het Prentenboek bij de Kinderboekenweek, maar ook voor het thema: worden wat je wil! Doe inspiratie op en verras een kind in jouw omgeving met een mooi boek. Natuurlijk is deze week niet alleen geschikt voor kinderen, want ook als volwassen lezer kun je optimaal genieten van de mooiste verhalen en tekeningen.
Liefhebbers van historische romans komen overigens ook aan hun trekken deze week, want er zijn leesfragmenten uit de nieuwe boeken van Marja Visscher en Femke Roobol. Verder kun je je inschrijven voor een Hebban Buzz (dan maak je kans op een van de honderd boeken die we weggeven!) en leggen we je eindelijk uit welke boeken geschikt zijn voor de Hebban Reading Challenge checklistcategorie 'lees een zelfgemaakt boek'. Ben je ook zo benieuwd?
Om écht niks te missen kijk je natuurlijk elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

De leesplannen van … Lindy

Ik heb nog steeds dezelfde grote leesstapel liggen als enkele maanden geleden en grotendeels met dezelfde titels. Mijn Reading Challenge vlot aardig, maar voor mijn gevoel speel ik dit jaar een beetje vals door ook prentenboeken, novelles en graphic novels mee te tellen. De leeslust is er dit jaar gewoon minder. En toch heb ik grootse plannen, want ik ben eraan toe om me weer eens helemaal te verliezen in een boek. Ik leg ze dan ook steeds demonstratief op de bank of het nachtkastje, maar het is de bedoeling om ze nu ook echt open te slaan. Altijd handig als je wilt lezen... De meisjes van Annet Schaap is onlangs ingepikt door mijn vriend, dus ik ben eerst maar begonnen in haar lovend ontvangen Lampje. Voor daarna heb ik Slapen doen we later van Zsuzsa Bánk klaarliggen. Een brievenroman met een correspondentie tussen twee vriendinnen van middelbare leeftijd, waarvan de ontvangst hier op Hebban verdeeld is. Het is een klepper met meer dan 500+ pagina's, maar de mooiste boeken die ik las waren vergelijkbaar qua omvang. En tja, het omslag kan ik niet weerstaan. Op hoop van zegen dan maar?

Hoe ga jij eigenlijk het laatste kwartaal van dit jaar in? Richt je je op het halen van je leesdoel en is de keuze van boeken daar ook van afhankelijk?Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

775 volgers
402 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #34: Kinderboekenweek en een boek dat niet gelezen wil worden...

Gesponsorde boeken