Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #36: verdwalen in sprookjes en tijd voor jezelf

door Lindy (Hebban Crew) 24 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht redacteur Lindy haar persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat ze je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze boeken in de eerste plaats op de covers heb uitgezocht. Kijk hoe prachtig ze eruit zien! Daarnaast belooft ook de binnenkant veel goeds.

Hoewel ik vrijwel geen YA meer lees, lijkt Tussen de beesten en wilde rozen van Ashley Poston me een ouderwets leuke fantasy. Een vredig koninkrijk, een donker en vervloekt bos, een meisje met magische krachten, een vos en een queeste om de Vrouwe van het Bos te vinden en de vrede te herstellen. Klinkt als een sprookje waar je je in deze tijd volledig in kunt verliezen.

De vondeling van Stacey Halls heeft al net zo'n uitnodigende cover. Een historische roman is het, over een vrouw in de achttiende eeuw die haar onwettige dochter achterlaat bij een vondelingenziekenhuis. Enkele jaren later wil zij haar dochter opeisen, maar ontdekt dat iemand anders haar voor is geweest. Haar leven komt op zijn kop te staan terwijl ze probeert te achterhalen wie haar dochtertje heeft meegenomen en waarom.

Tijd voor jezelf van Kathryn Nicolai is een boek dat voor velen wellicht als geroepen komt. Voor mij in ieder geval wel. Als je je in drukke of stressvolle tijden moeilijk kunt ontspannen (of concentreren op een boek), biedt Nicolai misschien de oplossing. Zij is de bedenker van de succesvolle podcast Nothing Much Happens en verzamelde korte verhalen waarin de lezer zich kan terugtrekken, op zoek naar rust, focus of hernieuwde energie. In Tijd voor jezelf zoomt ze in op momenten van klein geluk, zoals een winterwandeling door pas gevallen sneeuw of een boek lezen bij de open haard met de poes op schoot. Om bij in slaap te vallen.

Niet missen!

Er staat weer een bomvolle week op de planning! Zo gaat de Hebban Crew over twee boeken in discussie in een Boekenpraat: Dit is geen vrouwenboek wordt besproken en ook Het verhaal van de katten die boeken wilde redden wordt onderworpen aan een kritische lezersblik. We hebben een Hot or Not klaarstaan met de kakelverse thriller Het meisje onder de boom en je kunt veel boekentips verwachten, onder andere van de Gaykrant en van boekverkoper Monique Eskens van De Drvkkery in Middelburg.

Ook gaan we komend weekend lezen: niet alleen is het zondag alweer Hebban Uitleesdag, nee, we maken er gewoon een read-a-thon (leesmarathon) van. Maak tijd vrij in je agenda en bereid de leesstapel maar vast voor. Nóg een voordeel: we zetten de klok komend weekend een uurtje terug, dus een extra leesuur is gegarandeerd!

En natuurlijk hebben we deze week weer meerdere sneak previews, winacties en leesclubs op de agenda staan. Om niks te missen kijk je elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

De leesplannen van… Lindy

Deze week lees ik verder in Miss Austen van Gill Hornby, een boek waarmee mijn moeder me afgelopen week verraste. Het is een fictieve roman over de 'vergeten' zus van Jane Austen, Cassandra. Als het me lukt, wil ik ook beginnen in Het onverwachte geluk van een gewoon leven van Catherine Gray. Hoewel ik duizend dingen te doen heb, hoop ik in ieder geval een halve read-a-thon te lopen en dan kom ik vast een eind!

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

772 volgers
401 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #36: verdwalen in sprookjes en tijd voor jezelf

Gesponsorde boeken