Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #38: de Boekenweek van Jongeren is begonnen

Elke maandag lees je in de Weekopening over het boekennieuws, wat er in de Hebban Community gebeurt en welke nieuw te verschijnen titels je niet mag missen. Deze week bespreekt 3PAK-auteur Chinouk Thijssen tijdens de Boekenweek van Jongeren een uitgelicht boek.

Uitgelicht

Chinouk Thijssen: 'Ieder jaar is het weer spannend: welke auteurs zullen er worden gevraagd voor 3PAK, het boekenweekgeschenk voor jongeren? Welke verhalen zullen deze keer duizenden jongeren bereiken? Ik heb alle edities met veel plezier gelezen, en natuurlijk stond het op mijn wensenlijstje om ook ooit gevraagd te worden om een verhaal te schrijven voor deze mooie bundel. Vanzelfsprekend was ik totaal verbaasd dat ik dit jaar al de eer kreeg om hiervoor aan de slag te gaan. Maar het brainstormen begon al snel. Ik moest aan de slag! Alle ideeën die ik had, wuifde ik al snel weg. Niets vond ik goed genoeg. Totdat ik terugdacht aan een paar zomervakanties. Eén in Spanje en één in Turkije. Ik voegde de setting van ons hotel in Turkije samen met een storm in Spanje op onze laatste dag. En natuurlijk moest daar nog een seriemoordenaar aan te pas komen, want ik wilde dat het wel een echt Chinouk-verhaal zou worden. Gelukkig verliepen mijn vakanties heel anders dan die in 'You’re Next'; mijn verhaal voor 3PAK 2022.

Nu staat de Boekenweek van Jongeren voor de deur en staat mijn agenda vol met een maand aan bezoeken die in het teken staan van jongeren. Ik mag met de doelgroep in gesprek, vertellen over mijn eigen tijd als middelbare scholier en iets bijbrengen over volledig voor je dromen gaan en altijd doorzetten. Naast leesbevordering hoop ik de leerlingen nog iets verder te inspireren en misschien net dat duwtje in de goede richting te geven. Dat is toch het mooiste wat er is?'

Chinouk Thijssen schrijft Young Adult-thrillers voor 14+. Truth or Dance stond op de shortlist voor Young Adult-boek van het jaar en Break a Leg won Beste Young Adult Nederlandstalig. Als ze niet schrijft, bezoekt ze jongeren op scholen. Ze is samen met Daan Heerma van Voss en Gershwin Bonevacia auteur van 3PAK 2022 en lid van het Literatour-team.

Opvallend boekennieuws

Van 16 tot en met 25 september is het Boekenweek van Jongeren, zowel op Hebban als daarbuiten. Haal de gratis bundel 3PAK op bij je school, boekhandel of bibliotheek en laat je inspireren door de vele boekentips voor en door jongeren deze week. Tijdens BoekTok Live, de feestelijke opening van de Boekenweek van Jongeren, werd ook de prijs Beste Boek voor Jongeren uitgereikt. In de categorie 'Oorspronkelijk Nederlandstalig' ging Lily van Tom De Cock er met de prijs vandoor en in de categorie 'Vertaald' won Het meisje met de luidende stem van Abi Daré, vertaald door Arjaan en Thijs van Nimwegen.

In de Hebban Community

Ook op Hebban wordt er veel gedaan rondom de Boekenweek van Jongeren. Zo delen de 3PAK-auteurs elk drie boekentips, kun je je boekenplank volzetten met verwachte Young Adult-boeken voor het najaar, lees je interviews en staat ook de Hebban Reading Challenge top 10 in het teken van jongeren. Daarnaast is er ook genoeg te beleven voor lezers van andere genres. Denk aan een leesclub, een interview met Hebban Debuutprijs-winnaar Koen Caris en natuurlijk is het zondag weer tijd voor Hebban Uitleesdag. Welk boek lees jij uit?

Vier boekentips voor jongeren

Zet in je profiel de verwachtnieuwsbrief aan en ontvang wekelijks een overzicht van de nieuwe boeken in jouw favoriete genre(s) in je mailbox.Over de auteur

Chinouk Thijssen

472 volgers
1273 boeken
46 favoriet
Auteur


Reacties op: Hebban Weekopening #38: de Boekenweek van Jongeren is begonnen

 

Gerelateerd

Over

Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen vertelt al haar hele leven verhalen, maar pas toen ze begin twi...

Daan Heerma van Voss

Daan Heerma van Voss

Daan Heerma van Voss (1986) is historicus en schrijver. Voor zijn journalistiek...

Gershwin Bonevacia

Gershwin Bonevacia

Gershwin Bonevacia is dichter en spokenwordartiest. Tot januari 2022 was hij st...