Meer dan 4,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #38: één grote ontdekkingsreis

door Sander (Hebban Crew) 50 reacties
Elke maandag begin je de week natuurlijk met de Hebban Weekopening. Hier lees je wat de Hebban Crew en lezerscommunity bezighoudt, hoe het staat met onze Reading Challenge en tippen we nieuwswaardige boeken. Deze week is het voetlicht voor hoofdredacteur Sander.

Weekopening

De Boekenweek van Jongeren begon vorige week met het bericht in de media dat jongeren blijkbaar weer massaal aan het lezen zijn geslagen en dat de helft van hen – in ieder geval van de onderzoeksdoelgroep – een keer per week een boek openslaat. Natuurlijk is het glas halfvol of halfleeg. Want je kunt met dezelfde cijfers ook stellen dat de andere helft dat dus niet doet terwijl het zo belangrijk is en zo leuk kan zijn. Met één keer per week vind je het ook nog niet leuk (genoeg). De leeslust die je krijgt tijdens het lezen van 'het goede boek' – en daarmee bedoel ik een boek dat jou net zo aanspreekt als de Netflix-serie waarmee je niet kunt stoppen – kan niet anders dan leiden tot nog veel meer leesmomenten. Het fysieke boekopenslaanmoment is een heel goed startpunt, maar er is werk aan de winkel voor de overheid, voor scholen, leraren, maar ook voor ons hier op Hebban, de boekenlezende mensch. Wij die allang weten hoe fijn lezen is. Want als iets duidelijk is, dan is het dat voor je plezier lezen begint bij de beschikbaarheid van boeken: het kunnen vinden van 'jouw goede boek'. En daar kunnen wij mee helpen: gewoon door te vertellen wat we lezen en waarom wij dat boek leuk vinden, of waarom juist niet. Dingen die we eigenlijk al met z’n allen op Hebban doen. Ook slaan we onze vleugels uit op terreinen waar we nog heel veel te winnen hebben: op social media bijvoorbeeld. De komende weken gaan we zelfs op zoek naar een BoekTokker die het gezicht van ons TikTok-kanaal wil worden. Deze week lees je hier meer over op onze site.

Mijn Reading Challenge

Met die Challenge van mij komt het wel goed dit jaar. Het Hebban Boek van de Maand is een prachtige stok achter de deur om te blijven lezen, ook als het soms net even aantrekkelijker is om het niet doen. Het lezen is een grote ontdekkingsreis geworden: cross genres, verspreid over alle continenten en vanuit alle windstreken. Ik vind het echt leuk. Het volgende Boek van de Maand belooft er weer eentje te worden, hoor … Tussen al die boeken door – waar we ons vooral proberen te richten op de minder 'mainstream' bekende auteurs – probeer ik ook nog wat te lezen van auteurs die hun sporen wel al dik verdiend hebben. Zo lees (en luister) ik Juice, de nieuwe roman van Heleen van Royen. Een boek waar ik stiekem toch een beetje naar uitkeek (misschien is dit dan toch mijn guilty pleasure, Debbie). Mijn collega-crewleden gaan deze week met de billen bloot in het grote guilty pleasures-artikel. Ik vermaak me goed met Juice: het is knetterend actueel, spannend en opwindend. Een 100% Heleen van Royen dus. Maak er een mooie week van allemaal!

Doe ook mee!

Over Sander

Sander is hoofdredacteur van lezerscommunity Hebban. Hij leest vooral spannende boeken en non-fictie en af en toe een roman en luistert graag naar podcasts. In 2002 richtte hij Crimezone.nl op, de populairste site voor thrillerfans. Samen met Kim Moelands publiceerde hij twee Crimezone-boeken. Inmiddels werkt hij al zeventien jaar in het boekenvak als marketing manager, acquirerend redacteur en hoofdredacteur. Onder de naam Jens Vern schrijft hij thrillers.

Profiel

Welk boek lees jij deze week?Over de auteur

Sander (Hebban Crew)

1148 volgers
539 boeken
25 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #38: één grote ontdekkingsreis

 

Gerelateerd