Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #38: Heel Nederland Leest!

door Lindy (Hebban Crew) 33 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in de Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht Lindy haar persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat ze je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

(59)
Ja hoor, daar is 'ie dan: de tweede thriller van Jens Vern, a.k.a. onze eigen Hebban-chef Sander Verheijen. Hoewel ik geen vaste thrillerlezer ben, beviel zijn eerste - De macht van K. - mij goed, en dit nieuwe boek is zo actueel dat ik het niet wil overslaan.
(6)
Hoewel ik zelf echt een najaarsmens ben, ken ik genoeg mensen die de voorkeur geven aan de warme lente- en zomermaanden. Toch laat Katherine May met dit boek zien hoe onmisbaar de winter is, zowel als seizoen als de donkere periode in mensenlevens: een tijd om een stapje terug te doen, te reflecteren en goed voor jezelf te zorgen.
(55)
Wellicht verras ik wel door deze keuze, ik sta niet per se bekend als feelgoodlezer. Maar als absolute kerstfanaat die dit jaar ook nog eens rond Kerstmis gaat trouwen kan ik dit boek natuurlijk niet overslaan. Een stukje ontspanning kan dan geen kwaad!

Niet missen!

Het is november en dat betekent de start van een drukke periode. Vandaag trappen we af met de campagne Nederland Leest. Onder het motto 'één boek, duizend gesprekken' zullen we op Hebban in november een aantal leesactiviteiten organiseren rond de titels van Nederland Leest: De wandelaar van Adriaan van Dis en Katvis van Tjibbe Veldkamp.

Daarnaast is ook de cadeaucampagne 'Geef meer met een boek' gestart: van 1 t/m 10 november krijg je bij besteding van 15 euro het geschenkboek De jaloezieman van Jo Nesbø cadeau in de boekhandel. Hier op Hebban vind je al een interview met de bestsellerauteur. Vergeet dus niet om je favoriete winkel een bezoekje te brengen en al wat cadeautjes in te slaan voor jouw geliefden.

En dan start op 5 november ook nog eens de Kookboekenweek en dan wordt ook Het Gouden Kookboek 2021 bekendgemaakt. Op Hebban kun je door het schrijven van een recensie over een kookboek nog kansmaken op de volledige shortllist.

Verder trakteren we je nog op kakelverse recensies, een nieuwe aflevering in de Literatour-reeks, een sneak preview van een nieuwe thriller en leveren we weer tips in een Hebban Reading Challenge-categorie: een vurig boek dit keer!

Om écht niks te missen kijk je natuurlijk elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

De leesplannen van … Lindy

Ik had hartstikke goede voornemens voor afgelopen leesweekend, maar daar komt altijd minder van terecht dan ik hoop. Toch ben ik een eindje opgeschoten in Zwemmen in het donker van Tomasz Jedrowski, een mooie roman over de liefde tussen twee mannen tegen de achtergrond van het Polen voor de val van het IJzeren Gordijn. Daarna zal Nevenschade aan de beurt zijn en daarna: nog een grote verrassing!

Wat zijn jouw leesplannen voor deze week?Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

775 volgers
402 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #38: Heel Nederland Leest!

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken