Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #39: Een geest in de boekhandel en een vloek in de toren

door Anouk (Hebban Crew) 19 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in de Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht Anouk haar persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat ze je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

(3)
Ik heb Ik wou dat ik een vogel was thuis liggen en dat is echt een prachtig boek, dus deze opvolger kan ik niet missen. In Een wonderprachtig dier vind je 366 dierengedichten van verschillende Nederlandse en Vlaamse dichters, prachtig geïllustreerd door Britta Teckentrup. Een verzamelwerk dat echt niet in je kast mag ontbreken!
(0)
Denk aan de meest irritante klant die je in je boekhandel hebt gehad. Wat als die komt te overlijden en een jaar lang in je boekhandel komt spoken? Ik ben verkocht. Het wordt aangeprezen als een 'wickedly funny ghost story' en daar ben ik echt voor in de stemming. Het is buiten ineens een stuk kouder geworden, en daar hoort een goed spookverhaal bij. Vooral als het zich in een boekhandel afspeelt en humor heeft.
(10)
Je hebt dit kinderboek ongetwijfeld al vaker voorbij zien komen op Hebban en ik ben helemaal in de ban van De vloek van de kraaientoren. Magie, avontuur, een waanzinnig mooie cover, een vloek, drie zusjes... What's not to love? Dit is een boek waar ik als kind helemaal weg van zou zijn geweest en, laten we niet doen alsof, ook als volwassene. Als jij ook zo enthousiast bent, kun je je trouwens nog steeds inschrijven voor de leesclub met dit kinderboek. Ik zeg doen!

Niet missen!

Achter de schermen zijn wij druk bezig om de Adventskalender voor december op te zetten, maar daarvoor moeten jullie natuurlijk nog even geduld hebben. Gelukkig zit ook de komende week vol mooie dingen. Denk bijvoorbeeld aan verschillende leesclubs, een interview met Tjibbe Veldkamp over zijn Nederland Leest Junior-boek Katvis, de laatste tips voor de Kobo Schrijfwedstrijd 2021 en uitgelichte recensies. Ook kun je weer genieten van nieuwe boekentips bij de Hebban Reading Challenge checklistcategorie 'Lees een behaard boek'.

Daarnaast is het nog de hele week Kookboekenweek! Weet jij al over welk kookboek je een recensie wilt gaan schrijven op Hebban? Je kunt er namelijk de shortlist van Het Gouden Kookboek 2021 mee winnen, dus sla vooral aan het koken, bakken en braden.

Om écht niks te missen kijk je natuurlijk elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

De leesplannen van … Anouk

Ik ben begonnen in Koekoeksjong van Robert Galbraith (ook wel bekend als J.K. Rowling). De eerste hoofdstukken spreken me aan, dus ik ben zeer benieuwd naar de rest. Kan het moordmysterie me tot het einde toe blijven boeien? Daarnaast heb ik natuurlijk Murakami nog liggen, The Wind-Up Bird Chronicle, waar ik echt eens in verder moet. Ik raak langzaam uit mijn leesdip, dus dit boek kan ik vast weer aan.

Ook heb ik laatst Metazoa gekocht (en De meisjes van Annet Schaap, maar die was in één ruk uit), van Peter Godfrey Smith, die ook het boek schreef over het octopusbrein. Dit exemplaar gaat over de ontwikkeling van bewustzijn in het dierenrijk, hoe begon dat vonkje waardoor we gingen ervaren en denken? Ik vind biologie altijd machtig interessant en dit soort non-fictie vind ik om van te smullen. Maar natuurlijk is het ook een boek waar je je koppie bij moet houden, dus wellicht blijft die nog even op de stapel liggen.

De kou, mist en regen van de afgelopen tijd zorgt er ook voor dat ik langzaam richting kerstboeken begin te denken. Ik heb Sherlock Holmes & the Christmas Demon nog altijd liggen. Die moet dit jaar ook echt uit!

Wat zijn jouw leesplannen voor deze week?Over de auteur

Anouk (Hebban Crew)

183 volgers
1289 boeken
24 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #39: Een geest in de boekhandel en een vloek in de toren

Gesponsorde boeken