Hebban vandaag

Boek&nieuws /

Hebban Weekopening #4

door Sander (Hebban Crew) 43 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht Sander zijn persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat hij je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

Ik denk niet dat je een verwacht overzicht kunt maken zónder de nieuwe Paolo Cognetti daarin op te nemen. Sinds De acht bergen (op plek 32 in de Hebban 1000) is de Italiaan niet meer weg te denken uit de bestsellerlijsten. Zonder de top te bereiken verschijnt 25 februari.

Ik volg illustrator Mark Janssen al een tijdje op Facebook en Instagram en ben inmiddels fan. Met zijn boek Eiland won hij de Hebban Jeugdliteratuur Clubprijs in 2018. Wat een talent. Ik kan niet wachten tot ik RAAR aan mijn kinderen kan laten zien. Hier lees je een interview met hem uit 2017.

Er verschijnen momenteel veel klimaatboeken. Je hoeft ze echt niet allemaal te lezen, om te weten dat wij nu aan zet zijn om onze toekomst en die van onze kinderen en kleinkinderen een serieuze kans te geven. Wij bepalen de toekomst is een urgente maar hoopvolle boodschap van klimaatexpert Christiana Figueres.

Niet missen!  

De hele week vieren we hier de Hebban Thriller Tiendaagse. Na de bekendmaking van de longlist van onze Thrillerprijs 2020 afgelopen vrijdag vullen we het kanaal dagelijks met blogs, korte verhalen, interviews en lijsten. Eind deze week publiceren we het gratis ebook met alle gepubliceerde 1000 woordenverhalen, de blogs en de beste verhalen uit onze 1000 woorden-schrijfwedstrijd. Wil je je creativiteit nog kwijt, schrijf dan zeker ook een 25 woordenthriller voor eeuwige roem. 

Verder gaan we nog iets doen met 'Me Too', kijken we alvast een beetje vooruit naar de boeken die in maart gaan verschijnen én gaan we zaterdag al voorzichtig warmdraaien voor de Boekenweek. 

De literaire agenda  

Tot en met zondag 1 maart kun je blijven genieten van onze Thriller Tiendaagse. Persoonlijk kijk ík natuurlijk uit naar de boekpresentatie van De macht van K. zaterdag bij Boekhandel Broese in Utrecht waar ik het eerste exemplaar ga uitreiken aan Charles den Tex. Je bent natuurlijk van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn. We signeren allebei onze boeken. 

De leesplannen van… Sander

Het is me natuurlijk niet gelukt om De zonen van Bruce Lee van Alex Boogers uit te lezen op de eerste Hebban Uitleesdag, dus die is deze week nog even aan de beurt. Verder begin ik aan De offers van Jeroen Windmeijer, omdat hij te gast is tijdens de Jens Vern Avond op dinsdag 3 maart bij Grimbergen Boeken in Lisse.  

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?  Over de auteur

Sander (Hebban Crew)

1110 volgers
492 boeken
24 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #4

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken