Meer dan 4,9 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #4: ben jij ook een echte kinderboeken(voor)lezer?

door Anouk (Hebban Crew) 78 reacties
Elke maandag begin je de week natuurlijk met de Hebban Weekopening. Hier lees je wat de Hebban Crew en lezerscommunity bezighoudt, hoe het staat met onze Reading Challenge en tippen we nieuwswaardige boeken. Deze week is het voetlicht voor redacteur en kinderboekenliefhebber Anouk.

Weekopening

De Nationale Voorleesdagen gaan woensdag beginnen! Tot en met 4 februari staat voorlezen centraal, met aandacht voor prentenboeken en andersoortige voorleesboeken. Je las al een interview met de makers van het Prentenboek van het Jaar 2023 op Hebban en ook tippen we de te verwachten kinderboeken van dit voorjaar.

Ook lanceren we iets nieuws: de Voorleesboeken Challenge! Een fijne stok achter de deur om je echt aan je voornemen te houden meer voor te gaan lezen. Welk boek kiezen jullie om deze Challenge mee te starten? Deze week gaan we er uitgebreid aandacht aan besteden. Om direct naar de Voorleesboeken Challenge te gaan klik je hier.

LEES VERDER: Nieuw op Hebban: De Voorleesboeken Challenge!

En over een new and improved Hebban gesproken, hebben jullie al gespot dat we een aantal nieuwe artikelreeksen zijn gestart en oude bekenden een frisse make-over hebben gegeven? Komende week kijk je uit naar het tweede recensieoverzicht, een nieuwe Hebban Reading Challenge checklistcategorie én slaan we allemaal aan het lezen met alweer de allereerste Hebban Uitleesdag van 2023. Hou zondag 29 januari vrij in je agenda!

Mijn Reading Challenge

Ik ben geen goede starter. Ik ben meer een deadlinewerker, vraag het mijn geliefde Hebban-collega's maar. Ook met de Hebban Reading Challenge zul je mij in januari niet snel betrappen op het uitlezen van vier boeken, zoals sommigen die ik kan noemen. Ik ben wel in ongeveer evenzoveel titels bezig, maar opschieten doet het niet. Toch is het eerste boek dat ik in 2023 uitlas inmiddels afgevinkt: Films die nergens draaien van Yorick Goldewijk. Het kinderboek won de Gouden Griffel vorig jaar en ik kreeg het met kerst cadeau. In twee dagen las ik het uit en wat was het prachtig. Ik heb in de trein echte, dikke tranen gehuild (en zo discreet mogelijk weggeveegd) om dat mooie einde. Het hele verhaal liep anders dan ik dacht, draaide linksom als ik voorbereid was op rechtdoor. Je denkt als volwassene vaak dat je weet hoe een kinderboek in elkaar steekt, maar dan blijk je totaal niet voorbereid op de originaliteit waarmee het gedaan wordt en de manier waarop het je plotseling enorm kan raken. Ook zat ik naderhand met een paar stevige levensvragen die mijn hoofd niet meer wilden verlaten. Ik raad iedereen deze wonderschone leeservaring aan.

Doe ook mee!

Over Anouk

Anouk is redacteur bij Hebban en besteedt daardoor de hele dag aan het uitzoeken van boeken, het schrijven over boeken en het maken van boekenplaatjes. Zelfs binnen de al felbegeerde Hebban Crew heeft ze dan ook de allerleukste baan van allemaal. Daarvoor werkte ze elf jaar in boekhandels, ook geen onverdienstelijke manier om je dag door te brengen. Ze leest zo'n beetje alles, maar heeft een duidelijke voorkeur voor fantasy, kinderboeken en Agatha Christie, die nooit onbenoemd kan blijven. Wanneer ze niet met haar neus in de boeken zit, drukt ze die bij voorkeur tegen de tv aan, zodat ze alle series kan volgen. Voor de nodige hap frisse lucht gaat ze te voet op ontdekkingsreizen met de leukste hond ter wereld.

Profiel

Welk boek lees jij deze week?Over de auteur

Anouk (Hebban Crew)

274 volgers
1465 boeken
25 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #4: ben jij ook een echte kinderboeken(voor)lezer?

 

Gerelateerd