Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #4: Een bibliotheek, de dood en een plaats voor alles

door Anouk (Hebban Crew) 24 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht redacteur Anouk haar persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat ze je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

(5)
In The Last One at the Party is na een allesvernietigend virus (en daarmee bedoelen we álles) nog slechts één vrouw in leven. Het fascineert me te bedenken wat je zou doen als je de enige overgeblevene bent terwijl de wereld om je heen in brand staat, en tegelijkertijd vraag ik me af hoe de auteur daar een heel boek mee vol krijgt. Ik zal het moeten oppakken om te ontdekken, en daar heb ik veel zin in.
(5)
Als je de woorden 'bibliotheek' (of boekhandel) en dood samenbrengt, heb je mij al heel snel. De auteur is me nog onbekend, maar ik weet uit betrouwbare Hebban-bronnen dat de schrijfstijl fantastisch is. Het verhaal klinkt ook goed: een meisje dat geesten kan horen brengt boodschappen over om rond te komen. Als ze een serie moorden op het spoor komt, voelt ze zich geroepen achter de waarheid te komen.
(0)
Ik ben heel erg fan van 'huh'-weetjes. Zoals waarom een huis een hal heeft, of dat de dinosaurussen zo groot konden worden omdat ze luchtzakken in holle botten hadden zoals vogels. Of hoe het alfabet is ontstaan. Over dat laatste is nu ook een boek: hoe is het alfabet ontstaan, en hoe werd het een van ons meest populaire systemen? Het is echt zo'n onderwerp waarvan je nooit wist dat je het heel graag wilt weten.

Niet missen!

De Reading Challenge Kick-Off Weken zijn voorbij, maar denk maar niet dat het rustig gaat worden op Hebban. Vandaag kun je alvast genieten van de eerste terugblik van 2021 op de Hebban Reading Challenge, en later in de week komt er zowel een vertalerscolumn voorbij als een listmania met een van de Reading Challenge checklist-categorieën.
Ook kun je alvast het hoofd buigen over het volgende probleem: als je net als wij lichtelijk verslaafd bent aan de 'Bridgerton'-serie van Julia Quinn, nu ook op Netflix te zien, wat pak je daarna dan op? Later in de week krijg je van ons een aantal suggesties. En natuurlijk mag je weer uitgelichte recensies, een Boekentippertip en sneak previews van ons verwachten.

Om niks te missen kijk je elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

De leesplannen van… Anouk

'Gisteren heb ik Oathbringer van Brandon Sanderson uitgelezen tijdens de eerste Hebban Uitleesdag van 2021. Dat derde deel heb ik herlezen in afwachting van het vierde boek, Rhythm of War, dat ik met kerst kreeg en al klaar ligt. Maar, oh, wat heb ik het mezelf moeilijk gemaakt, want ik heb ook The Invisible Life of Addie Larue van V.E. Schwab en The Midnight Library van Matt Haig besteld bij de boekhandel. Er ligt gewoonweg weer te veel prachtigs op me te wachten. Toch denk ik dat ik ferm blijf in mijn voornemen, want meestal moet al het andere wijken voor een nieuwe Sanderson, hoe lang het ook duurt om die 1000+ pagina's door te komen. En iets er tussendoor lezen kan ik al helemaal niet, daarvoor moet je echt te diep duiken.

Nu ik erover nadenk, ik ben eigenlijk nog helemaal niet klaar met #steunjeboekhandel, want ik heb A Deadly Education van Naomi Novik nog op mijn verlanglijst, Maxwell's Demon van Steven Hall en ik wacht met smart op de vertaling van de nieuwste Lucy Strange (begin maart), De geest en het meisje, en A Court of Silver Flames (half februari) van Sarah J. Maas. Mijn leeshonger is weer eens groter dan ik aankan, vrees ik. En toch blijven we vrolijk stapelen.'

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?Over de auteur

Anouk (Hebban Crew)

233 volgers
1378 boeken
25 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #4: Een bibliotheek, de dood en een plaats voor alles

 

Gerelateerd