Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #40: schaduwen, Vikingen en het Einde

door Martijn (Hebban Crew) 7 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in de Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht Martijn zijn persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat hij je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

(0)
Enders Game is één van mijn favoriete sciencefictionboeken (en het vervolg Spreker voor de doden nog meer). De 'Shadow'-serie vond ik ook interessant, dus dat die twee nu gezamenlijk afgerond worden in dit boek, wekt hoge verwachtingen.
(1)
De titel zet de Vikingen heel sterk en suggestief neer. Waren deze Noormannen werkelijk zulke brute, doodsverachtende (of doodsminnende?) krijgers? Geschreven door een archeoloog en Tolkienkenner, dat moet wel wat wezen.
(0)
Leviathan Wakes verscheen in 2011 en nu, tien jaar later, wordt de negendelige 'The Expanse'-serie afgesloten met Leviathan Falls. De cirkel is rond. Al mijn andere (vrijwillige) leeswerk gaat aan de kant als dit boek binnenkomt. Het afsluitende seizoen van de TV-serie komt ook binnenkort.

Niet missen!

Nederland Leest is in volle gang, dus ook deze week besteden we daar aandacht aan (onder andere aan het gedicht van Cees Nooteboom, gekozen door Abdelkader Benali binnen het thema 'Over de grens'). Je kunt uitkijken naar twee interessante interviews, namelijk met Pajtim Statovci (Bolla) en Natasha Brown (Bijeen) door respectievelijk onze nieuwe interviewers Jente Jong en Anne Oerlemans.

Aankomende vrijdag, 19 november, gaat de TV-serie Wheel of Time in première en daar besteden wij ook aandacht aan, en natuurlijk aan de boeken waarop de serie gebaseerd is.

Ten slotte doen we een vooraankondiging van de Adventskalender 2021. Dat wordt weer spannend en leuk in december!

Om écht niks te missen kijk je natuurlijk elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

De leesplannen van … Martijn

Ik ben bezig met een fantasymanuscript van een Zuid-Afrikaanse auteur, waarvan we moeten bepalen of we het gaan vertegenwoordigen als African Literary Agency. Gaaf verhaal, mooie personages, ik zie er wel wat in.

Daarnaast lees ik twee boeken: Waterjager van Chris Polanen en Omarm de chaos van Jan Rotmans. Waterjager is een spannend, schrijnend toekomstverhaal over twee broers die via zeer verschillende paden zich in het ondergelopen Parimaribo ten tijde van het dieptepunt in de klimaatcrisis staande moeten houden. Omarm de chaos is non-fictie over het omgaan met veranderingen in de wereld: transitie van de huidige samenleving naar een nieuw evenwicht na corona, de klimaatcrisis en alle andere symptomen van het instorten van onze huidige status quo. Erg interessant en resonerend met elkaar.

Verder lees ik regelmatig nieuwe verhalen voor De komeet, de speculatieve bundel van auteurs met diverse achtergrond, die ik samen met Vamba Sherif samenstel voor uitgeverij De Geus. Binnenkort verschijnt de aanbiedingsfolder, dan wordt het spannend! Zelf schrijf ik - ook weer samen met Vamba - één van de verhalen voor de bundel én ik ben met een laatste redactieronde bezig van mijn eigen manuscript Doornen van de lente, een magisch fantasyavontuur dat speelt in de wierdengebieden van Nederland in de twaalfde eeuw. Redacteur Sarah de Waard heeft me van uitgebreide en stevige feedback en redactie voorzien. Kortom: ik hoef me zeker niet te vervelen.

Wat zijn jouw leesplannen voor deze week?Over de auteur

Martijn (Hebban Crew)

488 volgers
805 boeken
21 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #40: schaduwen, Vikingen en het Einde

Gesponsorde boeken