Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #41: Virtual Reality, Revolutie en near future SF

door Martijn (Hebban Crew) 12 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht redacteur Martijn zijn persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat hij je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

(19)
Ready Player One is inmiddels bijna een klassieker te noemen, oorspronkelijk uitgegeven in 2012 en succesvol verfilmd. Dat er acht jaar later een deel twee komt is interessant, ook omdat het verhaal direct doorgaat waar deel een ophoudt. Ik heb net de onderhoudende film weer gezien en ben best wel benieuwd of er nog zo'n rollercoaster in zit.
(186)
Van Reybrouck is natuurlijk erg bekend door Congo, een ontdekkingsreis door het verleden van deze voormalige Belgische kolonie. In dit nieuwe boek duikt hij in de onafhankelijkheidsstrijd van Indonesië, de voormalige Nederlandse kolonie. Ik heb genoten van zijn korte boek Zink over ministaatje Moresnet, en ben benieuwd naar Revolusi.
(0)
Ik ben erg geïnteresseerd in wat de toekomst ons zal brengen, een van de redenen waarom ik van sciencefiction houd. Dit boek stelt vragen over wat we kunnen verwachten en onderzoekt visies op de toekomst op veel verschillende terreinen. Near future SF in non-fictiestijl, super interessant dus!

Niet missen!

De eindsprint van 2020 is ingezet (of is het de run naar de uitgang?) en we hebben op Hebban al meerdere gave acties lopen of in de pijplijn. Zo is de Cadeaugids gelanceerd. Met deze online gids helpen we cadeaukopers om het meest geschikte boek te ontdekken voor hun geliefde, collega, familielid, vriend of vriendin. Ideaal in de aankomende Sint- en Kersperiode (ondanks alles). Daarnaast is de Hebban Reading Challenge 2021 geopend en we zijn de 2.000 deelnemers al voorbij. En de Hebban Adventskalender komt er weer aan!

Deze week hebben we meerdere winacties en een interview met Stefanie De Velasco (o.a. over haar nieuwe boek Geen deel van de wereld). Daarnaast schrijft redacteur Anouk over Agatha Christie: ze is liefhebber en kenner en herleest regelmatig boeken van de Queen of Crime, dus dat wordt zeker interessant. En zondag is het alweer Hebban Uitleesdag, dus zet je stapels boeken alvast klaar!

Om niks te missen kijk je elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

De leesplannen van… Martijn

Ik ben al tijden bezig in A Memory called Empire van Arkady Martine (Hugo Award winnaar 2020) en Falling in Love with Hominids van Nalo Hopkinson, maar ondanks dat ik het goede verhalen vind, schiet dat niet op (ondanks dat ik ze beide al eens genoemd heb voor een Uitleesdag... foei!). Ik ben ook begonnen in The Saints of Salvation van Peter F. Hamilton en dat vordert makkelijker... waarom weet ik niet zo goed. Ik ga toch echt een poging doen om minstens een van deze boeken uit te lezen zondag!

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?Over de auteur

Martijn (Hebban Crew)

477 volgers
797 boeken
21 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #41: Virtual Reality, Revolutie en near future SF

 


Gesponsorde boeken