Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #43: langverwacht, terugblikken en leespaniek

door Aimee 44 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht redacteur Aimee haar persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat ze je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

(930)
Yes! Een nieuw boek van Lize Spit. Ik keek hier al heel lang naar uit en toen twee weken geleden ineens bekend werd dat het eindelijk zou verschijnen, deed ik toch wel even een dansje. Gelukkig hebben we niet lang hoeven wachten. Na Het smelt ligt de lat nogal hoog: ik ben zo benieuwd hoe Ik ben er niet zal zijn en of het dezelfde beklemmende sfeer als Het smelt heeft of juist heel anders wordt.
(47)
Deze cover, wat mooi. Al die tijd is een young adult van Rachael Lippincott en Mikki Daughtry, die eerder ook Vijf stappen van jou schreven (en ook al zo'n mooie cover had). Die laatste staat nog steeds op m'n leeslijst en deze komt daar nu bij. Het gaat over twee tieners die allebei worstelen met verlies. Het klinkt niet als een heel vrolijk boek, maar lijkt me wel een mooi verhaal.
(1)
Ik gooi er gewoon even een sportboek in, want die bespreken we niet heel vaak. 2020 was ook voor de sport een gek jaar, met de Tour ineens aan het eind van de zomer, terwijl mijn zomer daar normaal mee begint en de hele kalender werd omgegooid. Ik heb keiveel wielrennen gekeken dit jaar – een mens heeft een hobby nodig – en van dit boek, Wat een wielerjaar!, met mooie foto's krijg ik gelijk weer heimwee.

Niet missen!

Gisteren was de eerste Keuzedag van de Hebban Adventskalender, hopelijk zorgde dit niet te veel voor keuzestress en hebben jullie een mooi boek kunnen kiezen. Dat betekent ook dat vanaf vandaag de tweede week van de Adventskalender begint en we weer elke dag een sneak voor jullie klaar hebben staan. En daarnaast natuurlijk allerlei andere leuke dingen, waar ik nu nog niks over kan zeggen.

December is altijd een gekkige maand, omdat er weinig nieuwe boeken verschijnen hebben we vooral veel vooruit- en terugblikken. Vorige week zag je al de eerste twee 'Uit de oude doos'-artikelen van Sander en Anouk, dit weekend lees je die van Lindy en Martijn. We kijken naar veelbelovende Young Adult- en jeugdboeken van 2021 en we hebben ook nog ruimte op de planning voor een artikel over retellings van sprookjes.
Om niks te missen kijk je elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

De leesplannen van… Aimee

Ik weet niet waar ik moet beginnen. Mijn leesstapel is zo hoog geworden dat ik uit blinde paniek maar weer gewoon de 'Harry Potter'-serie voor de tiende keer ben gaan lezen. Op die stapel ligt onder andere Mijn lieve gunsteling, Rebecca (die noemde ik twee Weekopeningen geleden ook al, shht) en Throne of Glass, waar ik niet aan durf te beginnen want dan zit ik weer vast aan een zevendelige serie. Oh, het zware leven van een lezer. Hoogstwaarschijnlijk kies ik halverwege de week gewoon voor een compleet ander boek, want zo ben ik dan ook wel weer.

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?Over de auteur

Aimee

89 volgers
576 boeken
1 favoriet


Reacties op: Hebban Weekopening #43: langverwacht, terugblikken en leespaniek

Gesponsorde boeken