Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #44: jezelf vinden en vooral ook tijd vinden

door Anouk (Hebban Crew) 13 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht redacteur Anouk haar persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat ze je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

(54)
In december verschijnt er niet veel, maar gelukkig is daar toch Queenie. Dit verhaal van een twintiger die de grip op haar leven verliest, waarbij een groot deel van haar vriendschappen en onzekerheden wordt gevormd door haar Jamaicaanse afkomst, spreekt me erg aan. Ik denk dat het mooi in het straatje van Zo'n leuke leeftijd van Kiley Reid past, dat ik met veel genoegen gelezen heb.
(1)
That Glimpse of Truth is geen nieuw boek; het verscheen al in 2014. Toen heb ik het echter gemist, omdat ik bijna geen korte verhalen lees. Daar wil ik verandering in brengen, het is een van mijn goede leesvoornemens voor 2021. Deze cover is onweerstaanbaar, en met de ondertitel '100 of the finest short stories ever written' weet ik zeker dat er iets naar mijn smaak bij zal zitten.
(2)
Hoe toevallig is het dat ik een artikel schrijf over mijn grote literaire heldin Agatha Christie, en er deze maand een boek verschijnt over haar mysterieuze elfdaagse verdwijning? Marie Benedict heeft het in The Mystery of Mrs. Christie aangedurfd in romanvorm te speculeren over wat er gebeurd is. Of het waar is zullen we nooit weten, maar ik ben benieuwd naar haar kijk op de verdwijning.

Niet missen!

Hebbanleden hebben inmiddels twee Keuzedagen achter de rug van de Hebban Adventskalender, en dat betekent dat we op de helft zijn aanbeland. Natuurlijk gaan we gewoon door met sneak previews, korte verhalen en cadeautjes uitdelen; de kerst mag nog even op zich laten wachten terwijl wij op Hebban feestvieren.

De rest van de week kun je gaan genieten van de fijne jaaroverzichten die we voor jullie klaarzetten. Zo is er de Hebban Most Wanted (hier vind je onze Verjaardagseditie) en kijken we vooruit naar de boeken die in het voorjaar van 2021 zullen verschijnen: zowel literatuur en feelgood als non-fictie (bekijk ook de vooruitzichten van de thrillers en Young Adult en junior).

Is dat alles? Nee! Er staan ook kerstige boekentips en een Boekverkoperspanel op de planning, net zoals de favoriete artikelen van Aimee en Debbie van het afgelopen jaar (Sander, Lindy, Anouk en Martijn kozen al). Om niks te missen kijk je elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

De leesplannen van… Anouk

Ik ben goed bezig met lezen. Ik heb niet zo heel veel rust in mijn lijf de laatste tijd, maar ik merk dat ik toch vooruit kom door kortere boeken te pakken. Al begint het wel te kriebelen weer eens flink in een boek te duiken en daar een week niet meer uit te komen. Ik heb nog meer dan genoeg te lezen, maar veel daarvan heb ik al wel iets langer liggen, dus ik moet even goed kijken waar ik zin in heb.

Deze week is mijn laatste kans om nog wat rustige leesuurtjes te pakken, want daarna barst het kerstgeweld en Oud & Nieuw los en komt er niets meer van. Ik denk dat ik Sherlock Holmes & the Christmas Demon ga lezen. Die spotte ik vorig jaar, maar ik kwam er niet aan toe het op te pakken. En tja, het moet natuurlijk wel rond een bepaalde tijd van het jaar gelezen worden...

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?Over de auteur

Anouk (Hebban Crew)

233 volgers
1378 boeken
25 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #44: jezelf vinden en vooral ook tijd vinden