Hebban vandaag

Boek&nieuws /

Hebban Weekopening #5

door Debbie (Hebban Crew) 51 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht Debbie haar persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat ze je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

Morgen, op 3 maart is het zover, de nieuwe Sarah J. Maas verschijnt in zowel het Engels als Nederlands. Op Hebban willen 120 mensen het boek al lezen en daarvan komen er vier uit de Hebban Crew. Na haar twee eerdere langlopende series, De glazen troon en Hof van Doorns en Rozen, is het heel spannend om een eerste boek van een volledig nieuwe reeks in handen te krijgen. Het boek is moddervet, 832 bladzijden, een regelrechte klepper. Het klinkt niet superorigineel, maar Maas kan schrijven en staat garant voor meeslepende fantasyromans, dus deze guilty pleasure zal me vast een paar uurtjes leesplezier bezorgen.

Wie kan nog meer niet wachten op dit boek?

Een aantal jaar geleden adopteerden we een stokoud katje uit een lokaal asiel. Het was een verzameling pijnlijke en stijve botjes, aangevuld met een rot gebit en een hele reeks andere mankementen. We noemden haar Granny en werkten twee maanden keihard om haar te doen overleven. Omdat ze zo'n stijf lijf had en ook nog eens obstipatie, moesten we haar in beweging krijgen. Dus we zetten haar een paar keer per dag helemaal aan de andere kant van de lange woonkamer en dan moest ze teruglopen naar haar mandje. Ze knapte op en heeft anderhalf jaar een heerlijk leven gehad bij ons en we hebben genoten van haar. Granny was 2,5 kilo. Christopher McDougall had een wat groter formaat dier in goede vorm te krijgen, de ezel Sherman. Later als ik groot ben, wil ik doen wat hij deed.

Zo vrij als een vogel wordt op dit moment gelezen door een handvol teamleden van Hebban. Het is een boek met een gevoelig onderwerp, pleegzorg, en ik ben erg benieuwd hoe dat gebracht is.

December is bijna twaalf. Een groot deel van haar leven heeft ze in pleeggezinnen gewoond. Maar dat kan haar niet schelen. Ze weet zeker dat ze binnenkort vleugels krijgt en weg zal vliegen. Het litteken op haar rug is daar een bewijs van. Ze springt uit steeds hogere bomen in de hoop dat haar vleugels zullen doorbreken.Maar dan komt ze bij Eleanor terecht: een vrouw die wilde dieren opvangt en ook van vogels houdt. En December krijgt een vriendin. Wil ze eigenlijk nog wel wegvliegen? Ze blijft voor de zekerheid oefenen…

Niet missen!  

Deze week zit boordevol sneak peaks van heel spannende, leuke en bijzondere boeken. Zo kun je onder andere een voorproefje nemen van het jeugdboek Een kasteel aan zee van Lucy Strange, over een vuurtorenwachtersfamilie tijdens de Tweede Wereldoorlog. De andere sneak previews zijn van twee oorspronkelijk Nederlandstalige thrillers en van een bijzonder non-fictie boek over een moeilijk onderwerp waar iedereen ooit mee te maken krijgt, rouw.

Naast al deze leesproefjes starten er twee leesclubinschrijvingen en een ebookgiveaway én zit de hele week bomvol giveaways. Persoonlijk kijk ik erg uit naar de Hot or Not van De roep van de wolf, het eerste deel van een nieuwe fantasyserie van Anthony Ryan.

De literaire agenda  

Aan het einde van deze week start de Boekenweek, een van de belangrijkste en grootste literaire evenementen van het jaar. Dat wordt dus ook op Hebban een feestje. We bespreken natuurlijk het Boekenweekgeschenk, Leon & Juliette van Annejet van der Zijl, en het Boekenweekessay, Generaal zonder leger van Özcan Akyol.

Welk boek ga jij aanschaffen om het Boekenweekgeschenk erbij te krijgen?

Daarnaast is vanavond de bekendmaking van de Libris Literatuur Prijs 2020 shortlist. Spannend!

De leesplannen van… Debbie

Ik en mijn Smaug-stapel zijn al tijden niet van samenstelling veranderd. Te druk en te veel zorgen over de beestjes (zieke hond, zieke kat). Afgelopen weekend las ik wel Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens, een titel waar momenteel mee gebuzzt wordt en waar veel teamleden op dit moment ook in aan het lezen zijn. Ik geef toe, ik moest een traantje laten. Ik ben bezig in het Engelstalige Pan's Labyrinth van Del Toro & Funke, het boek dat ik gepland had uit te lezen tijdens Hebban Uitleesdag februari. Prachtig boek, dus ik wil het niet overhaasten of met slaperige ogen lezen. Ik kocht als gevolg van het bibliotherapie-artikel het daaronder genoemde De boekendokter van Blondeau & Six, waar ik erg benieuwd naar ben. Er ligt nog een wasbeer klaar om mee op avontuur te gaan. Maar ik ben ook zo slim geweest om een week vóór de Boekenweek een stapel boeken te bestellen, waaronder De macht van K., de thriller van chef Sander, De plotters van Un-Su Kim en een aantal boeken van mijn verlanglijstje. De kans is echter groot dat ik alles aan de kant gooi en me lekker laat meeslepen door Sarah J. Maas. 

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?  Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

1022 volgers
490 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #5

Gesponsorde boeken