Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #5: sterke vrouwen en kinderboeken

door Debbie (Hebban Crew) 11 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht redacteur Debbie haar persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat ze je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

De verwachte boeken

(27)
Nederland en slavernij is een combinatie die niet iedereen direct logisch vindt klinken. En toch zit ons verleden er vol mee. Het lied van de goden van Reggie Baay is een op feiten gebaseerd verhaal over de tot slaaf gemaakte Flora uit Oost-Indië, die eindigt in een Amsterdams tuchthuis.
(9)
In de zestiende eeuw zwanger achtergelaten worden op een onbewoond eiland na een seksueel schandaal. Dat is het begin van het verhaal van de 'Berenvrouw'. Karolina Ramqvist, Zweeds journalist en auteur, schreef deze geschiedenis in romanvorm op, waarbij haar eigen leven ook een rol gaat spelen. Intrigerend.
(6)
Virusverhalen zijn hot momenteel. Je zou denken dat we er genoeg van krijgen voorgeschoteld in de realiteit, maar toch lezen we ze graag. David Arnold, auteur van onder andere Muggenland, laat hoofdpersonage Nico en haar hond op zoek gaan naar andere overlevers, terwijl hordes besmette vliegen over het land zwermen.

Niet missen!

Publicatiedata van nieuwe boeken zijn momenteel erg beweeglijk. Door de lockdown wordt er veel geschoven, omdat boekhandels en uitgeverijen liever nieuwe boeken op de planken willen zien als de winkels open zijn. Toch verschijnt er zo nu en dan nog wel een nieuw boek en deze week wel een heel belangrijke. Hof van zilveren vlammen van Sarah J. Maas is het eerste deel met Nesta in de hoofdrol, een begin van een nieuwe trilogie, naadloos (nou ja, met de overbruggende novelle Hof van ijs en sterren tussendoor) aansluitend op 'Hof van doorns en rozen'. We vertellen je er van alles over én misschien valt er nog wel iets te winnen ...
Verder hebben we deze week een aantal spannende sneak previews voor je, een listmania speciaal voor de mannen op Hebban, een mierzoete listmania, een paar ontzettend leuke winacties en we eindigen natuurlijk op zondag met Valentijnsdag. Welk boek geef jij cadeau aan je geliefde(n) of hoop je te krijgen?

Om niks te missen kijk je elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

De leesplannen van… Debbie

'De zolder opruimen is ontzettend nodig in dit huis, maar ook heel gevaarlijk. Er slingeren zo veel boeken rond op die verdieping! Ooit greep ik een beschadigd Engelstalig paperbackje ergens mee, The Used Women's Book Club van Paul Bryers. Zijn die vrouwen nu tweedehands of zijn het de boeken? Uiteraard wordt er een moord gepleegd en is er veel sprake van wraakgevoelens. Een onverwacht boekje tussendoor, maar wel eentje waar ik nu veel zin in heb.

Een prachtig boek dat al een tijdje voor me klaarligt is Het raadsel van het denkende konijn en andere verhalen van Clarice Lispector, in vertaling van Arthur Japin en Benjamin Moser en geïllustreerd door Gerda Dendooven. Het is een verhalenbundel voor kinderen, maar ik vind dat het voor kinderen van elke leeftijd geschikt is. Zo leuk, zo mooi!

Een boek dat ik zo vaak aan heb geraden aan wanhopige ouders van niet-lezende pubers, die liever zitten te gamen achter hun computer, is Erebos van Ursula Poznanski. In dat boek zit je de helft van de tijd ín een game en dat is zo herkenbaar voor die diehard gamers, dat het net de juiste overstap naar lezen geeft. Nu is er een vervolg verschenen, Erebos ontwaakt. Spannend!'

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?



Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

1023 volgers
494 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #5: sterke vrouwen en kinderboeken

Gesponsorde boeken