Hebban vandaag

Nieuws /

Hebban Weekopening #6: de Thriller Tiendaagse komt eraan!

door Sander (Hebban Crew) 40 reacties
Elke maandagochtend vertelt een Hebban-redacteur je in De Weekopening wat je de komende zeven dagen op Hebban kunt verwachten. Vandaag licht hoofdredacteur Sander zijn persoonlijke selectie verwachte boeken toe en laat hij je zien welke toffe Hebban-acties en evenementen je niet mag missen. Zien we je deze week terug op je favoriete boekensite?

Woensdag start de achtste editie van de Hebban Thriller Tiendaagse. Daarom in deze weekopening vooral aandacht voor nieuwe Nederlandstalige thrillers.

De verwachte boeken

(309)
Ik begin met Ilse Ruijters. Ze won met De onderkant van sneeuw de Hebban Thriller Debuutprijs en met Later als ik dood ben de Hebban Award voor Beste Thriller. Dat haar nieuwste thriller, Minnaar op veel Wil ik lezen-lijstjes staat is dan ook niet zo verwonderlijk voor deze lezerslieveling.
(232)
Michael Ridpath, Charles den Tex en Roel Janssen braken door met het schrijven van financiële en bedrijfsthrillers. De laatste jaren lijkt het subgenre een beetje te zijn verdwenen. Persoonlijk kijk ik dan ook uit naar Klaverblad van Floris Kleijne, die zijn debuutthriller baseerde op de grootste vastgoedfraudezaak in de Nederlandse geschiedenis.
(232)
Uitgeverij Kluitman zet al enige tijd in op novelles van bekende Nederlandse schrijvers om jongeren aan het lezen te krijgen. Na onder andere Nadine Swagerman, Jennefer Mellink, Stine Jensen en Marion Pauw, strikte de uitgever de populaire YA-auteur Chinouk Thijssen om een spannend verhaal te schrijven van zo'n honderd pagina's.

Niet missen!

De komende twee weken kun je er niet omheen: de achtste editie van de Hebban Thriller Tiendaagse: de Canon-editie. We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de totstandkoming van de Canon van de Nederlandstalige Misdaadliteratuur. Tijdens de tiendaagse is de beurt aan jou, de lezer, om met ons mee te denken welke boeken niet mogen ontbreken op de lijst die een mooi overzicht moet geven van de historie van het thrillergenre in de lage landen. We interviewen mogelijke kanshebbers voor een plekje in de top 50 van de canon en zaterdag is het longlistday! Dan maken we de vijftien genomineerde thrillers bekend voor de longlist van de Hebban Thrillerprijs 2021!

Om niks te missen kijk je elke dag op de homepage én abonneer je je op de Lunchupdate.

De leesplannen van… Sander

Ik probeer mijn leesdip te doorbreken. Het schrijven en de drukte van de afgelopen weken op de redactie hebben ervoor gezorgd dat de goede start van mijn leesjaar niet meer werd opgevolgd. Tot overmaat van ramp ontdekte ik gisteravond een nieuw seizoen Homeland op Netflix... Inmiddels ben ik in drie verschillende boeken begonnen in de hoop dat een van hen mijn leesvuur weer laat oplaaien. Heb je een supertip voor mijn leesdip, laat het me weten in een reactie onder dit artikel.

Wat zijn jouw (lees)plannen voor komende week?Over de auteur

Sander (Hebban Crew)

1110 volgers
490 boeken
24 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Hebban Weekopening #6: de Thriller Tiendaagse komt eraan!

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken